reklama
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Ja czekalam 6 tyg prawie ,jedyne co zapomnialam i donosilam to moje anmeldebestetigung
marti wyplacaja wstecz wiec jedyny proble to ciaglas ubezpieczenia.Ja sie przestraszylam,ze nie mam decyzji jeszcze a wochengeld sie skonczyló i ubezpieczenie tym samym tez wiec pojechalam do nich zglosic mlego do meza ubezp i oinformowali mnie,ze decyzja juz poszla do mnie.No ale maly juz zapisany u taty wiec przynajmniej przyszlosciowo mam juz z glowy :-)
marti wyplacaja wstecz wiec jedyny proble to ciaglas ubezpieczenia.Ja sie przestraszylam,ze nie mam decyzji jeszcze a wochengeld sie skonczyló i ubezpieczenie tym samym tez wiec pojechalam do nich zglosic mlego do meza ubezp i oinformowali mnie,ze decyzja juz poszla do mnie.No ale maly juz zapisany u taty wiec przynajmniej przyszlosciowo mam juz z glowy :-)
Patili na pewno? Ja KGB dostałam już po tym jak skończyło mi się Wochengeld i np wcześniej jak dostawałam receptę dla małego to był pode mną, a w tym okresie gdzie już nie miałam Wochengeld i KGB też nie, to na receptach był pod moim mężem
Mokito
Fanka BB :)
A ja nawet nie wiem jak to u nas do konca jest bo cale szczescie moj maz zajmuje sie papierkowymi sprawami..
Moge Wam sie pochwalic, ze bylismy w ten weekend na pierwszym miniurlopie bez dziecka. Kinga zostala u dziadkow (tesciowie mieszkaja godzine od nas) a my na dwa dni do Bad Ischl. Ani razu nie zaplakala, przespala w nocy bite 11h sama w lozeczku! A my co chwile o niej myslelismy, wydzwanialismy - jak widac niepotrzebnie pogoda byla cudowna, mam nadzieje ze obecna szaruga szybko przeminie.. bo juz zdazylysmy sie z Kinga przyzwyczaic do posiadowek na placu zabaw. W taki latwy sposob mozna nawiazac nowe znajomosci, nie to co zima...
A poza tym staramy sie juz o drugie malenstwo, ale poki co nici chyba z tego. O pierwszej ciazy dowiedzialam sie bardzo pozno i zaluje, ze juz sie to raczej nie powtorzy. Nie sadzilam, ze to moze byc tak stresujace! Buuu
Moge Wam sie pochwalic, ze bylismy w ten weekend na pierwszym miniurlopie bez dziecka. Kinga zostala u dziadkow (tesciowie mieszkaja godzine od nas) a my na dwa dni do Bad Ischl. Ani razu nie zaplakala, przespala w nocy bite 11h sama w lozeczku! A my co chwile o niej myslelismy, wydzwanialismy - jak widac niepotrzebnie pogoda byla cudowna, mam nadzieje ze obecna szaruga szybko przeminie.. bo juz zdazylysmy sie z Kinga przyzwyczaic do posiadowek na placu zabaw. W taki latwy sposob mozna nawiazac nowe znajomosci, nie to co zima...
A poza tym staramy sie juz o drugie malenstwo, ale poki co nici chyba z tego. O pierwszej ciazy dowiedzialam sie bardzo pozno i zaluje, ze juz sie to raczej nie powtorzy. Nie sadzilam, ze to moze byc tak stresujace! Buuu
Patili
Fanka BB :)
Vixen mi sie nie spieszylo ze skladaniem wniosku o KBG, bo niby mozna do pol roku po porodzie sie o nie starac, ale nikt mi nie powiedzial, ze w tym czasie jak nie mam jeszcze przyznanego KBG to i nie mam ubezpieczenia. Oczywiscie pech chcial, ze musialam isc do lekarza i jakie bylo moje zdziwienie, jak w recepcji pani mi oznajmila, ze moje ubezpieczenie wygaslo. Zadzwonilam do Krankenkasse i tam mi powiedzieli, ze mam normalnie wziac rachunek i go (slownie) wyrzucic (!), bo w momencie przyznania KBG ubezpieczenie pokrywa caly okres jego trwania. Kilian od samego poczatku byl ubezpieczony z tata. Teraz rowniez jestem ubezpieczona z mezem, bo KBG mi sie skonczyl a jestem jeszcze na Karenz.
Mokito serdecznie zazdroszcze wyjazdu!! Mi siei marzy Rzym, ale na sama mysl, ze mialabym zostawic moich chlopakow samych mnie paralizuje!
Mokito serdecznie zazdroszcze wyjazdu!! Mi siei marzy Rzym, ale na sama mysl, ze mialabym zostawic moich chlopakow samych mnie paralizuje!
Witam Panie mam pytanie trochę z innej beczki. Ile będę musiała czekać na pieniądze za zasiłek rodzinny? Wszystkie papiery zostały złożone dwa miesięcu temu, rok temu zajęło to około 3 miesięcy, a niby za drugim razem odbywa się to szybciej, ile musiałyście czekać? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam
vici
makk a mieszkasz tu czy w Pl? Ja mam od reki jak tylko dostaje papiery wypelniam,zawoze i mam ciaglosc.Teraz juz tylko donosze potwierdzenie z szkoly bo mam przyznane do 2016
Patili to dziwne,ze nie poinformowali
Mokito to zrelaksowalas sie troche :-)
vixen na pewno,jest ciaglasc po wochengeld mi to samo mowili ale mimo wszystko wolalam juz zlozyc wszystkie dokumenty.W AMS jest to samo od chwili zameldowania sie a podjecia decyzji niby wisisz ale jak tylko dostajesz decyzje to dotyczy ona od dnia skladania dokumentow.
Patili to dziwne,ze nie poinformowali
Mokito to zrelaksowalas sie troche :-)
vixen na pewno,jest ciaglasc po wochengeld mi to samo mowili ale mimo wszystko wolalam juz zlozyc wszystkie dokumenty.W AMS jest to samo od chwili zameldowania sie a podjecia decyzji niby wisisz ale jak tylko dostajesz decyzje to dotyczy ona od dnia skladania dokumentow.
makk a mieszkasz tu czy w Pl? Ja mam od reki jak tylko dostaje papiery wypelniam,zawoze i mam ciaglosc.Teraz juz tylko donosze potwierdzenie z szkoly bo mam przyznane do 2016
Ojciec we Wiedniu, ja w Polsce.
reklama
vici
makk to znajoma tez tak ma i niestety za kazdym razem czeka niby powinno byc szybciej ale niestety tak nie jest bo oni jeszcze miedzy soba komunikuja a to trwa.