reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
marti, zrobia na pewno usg przed wypisem! U mnie Alan mial dopiero w 7 tygodniu zycia wszystkie badania robione, lacznie z tym pierwszym tygodniem co w Mutter Pass jest. I Krankenkassa sie nic nie przyczepila bo w koncu mialam zaswiadczenie ze przedwczesnie urodzilam. Tak samo nie mialam ostatniej pieczatki od gina bo nie zdazylam i tez bylo ok.

Ale nie uwiezycie-w pokoju lezy ze mna kobieta blisko 55lat ktora tez urodzila!!!! wczesniaka. Kobieta jak babcia wyglada a jej facet tez caly siwy hehe jak ich zobaczylam to uwierzyc nie moglam ze to mozliwe w tym wieku.

marti_w siedemdziesięciolatka urodziła, do tego bliźnięta, więc kobita po pięćdziesiątce nie jest jeszcze takim ewenementem :-) Szkoda tylko dzieciaczka, bo jednak rodzice są już w takim wieku, że wszystko jest możliwe, a i energia nie ta.

Witam dziewczyny, mam pytanie czy któraś chodzi do pediatry Michael Gleicher? w 19 bez.? potrzebuje pediatry do wczesniaka urodzilam w 32 tyg teraz maly ma miesiac i musze wybrac sie na pierwsza wizyte, zastanawia mnie czy jest dobry bo widac ze jest juz w starszym wieku:)

Mala90 kiedyś czytałam o nim opinie w internecie, były bardzo dobre, jednak sama nie miałam z nim żadnej styczności i nie znam nikogo kto do niego chodził. Nie wiem czy to ma dla Ciebie znaczenie, ale on jest tzw Wahlarzt, nie przyjmuje na kasę chorych

Hej, my juz w domu jestesmy. Wczoraj wieczorem nas wupuscili. Z mala wszystko dobrze ale wiadomo ze trzeba byc ostroznym. Tez musze isc do pediatry w nastepnym tyg. Dzwonilam do tej Claudii T-Klein ale ona chyba na urlopie I dopiero od3 bedzie. Vixen ty sie orientujesz-czy jak w pon zadz do przyjmnie mnie odrazu czy bede musiala jakos dlugo czekac na wizyte. Mam czas do konca nastepnego tyg na wizyte. Pozdrawiam.

reklama
Marti super, że już jesteście w domku! To chyba zależy, mój mąż był zrobić termin w poniedziałek a wizyta była w środę, z kolei koleżanka, która rodziła teraz w styczniu to jak mąż był umówić wizytę to jeszcze tego samego dnia kazali przyjechać. Może jak powiesz, że masz wcześniaczka to też inaczej będzie.

Co do pieniędzy to w przypadku przedwczesnego porodu, cesarki i ciąży mnogiej dostaje się Wochengeld miesiąc dłużej, a tak to nie wiem czy jeszcze coś dodatkowo płacą.

Do góry