reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Hej
Ola ja bylam dwa ryzy na Chorwacji ( na wyspie Rab i na Krk) na urlopie,ale my mieszkalismy w prywatnych kwaterach.Raz z gory zarezerwowywalismy miejsca,a za drugim razem jechalismy w ciemno.Polecam Chorwacje,mozna sie w niej zakochac:tak:

Z hotelem nie pomoge,ale jak cie interesuja tez apartamenty to polecam stronke Cro.pl - Chorwacja Online :: niezależny serwis turystyczny o Chorwacji. Informacje turystyczne, porady dla wyjeżdżających, język, kuchnia, forum dyskusyjne, aktualna pogoda, artykuły, opisy miejscowości turystycznych. gdzie znajdziesz doslownie wszystko,wraz z namiarami,opisami miejsc,radami itp Czesto korzystam.

reklama
Ola ja mam w sumie Chorwacje zjechana wzdluz i wszerz; wiec tak, bylismy w Puli (Istria), Primosten, Stari Grad, Dubrovnik, Zadar, Split (uwielbiam), polwysep Ciovo, wyspa Hvar (jak w Prowansji pola lawendowe), wyspa Brac, wyspa Korcula. Jak Beabea bylismy w kwaterach prywatnych, zawsze rezerwowalismy predzej przez internet, ponniewaz w jechalismy w sezonie, i zawsze trafialismy na bardzo fajne kwatery. W tym roku chcemy sie wybrac moze do Slowenii nad morze. Wydaje mi sie, ze Chorwacja jest bardzo dobrym miejscem na wakacje z malym dzieckiem.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki.bo zadna mi nie idp :( mam ogromna prosbe. Czy moglybyscie wyslac mi na maila czupaczups@gmail.com kalendarz szczepien obecny w Austrii?chodzi mi zwlaszcza o wzw i 6w1 kiedy i ile dawek i czy od razu po porodzie daja. Bede bardzo bardzo wdzieczna. Pozdrawiam

Ola jesli zalezy Ci na fajnym hotelu to moze po prostu skorzytaj z booking.com. Nieraz korzystalam i mozna na fajna cene trafic.

natalia7 moja siostra natomiast miala takiego psikusa - cora sie jej obrocila z "dobrego" ulozenia na posladkowe na 2 tygodnie przed terminem i trzeba bylo szybko cesarke zalatwiac... wiem co czujesz, pamietam te dni oczekiwania, ale spokojnie, cierpliwosci zycze :-)
Patili a znam Twoja Pania doktor, bo bylam u doktora Tichastchek z Gucia serduchem i sie na nia natknelam, fajna babka, podobalo mi sie tam :-) i tez uwazam, ze kilka pokoi powinno byc, ja chodze sama do lekarza a Gucio strasznie ruchliwy wiec mam ogromny problem go raz dwa ubrac, wiec wole jak lekarka wychodzi z pokoju a my mozemy ubierac w spokoju.
ola8806 co do Chorwacji to tez zjechana wzdluz i wszerz, pierwszy raz bylam jeszcze w 1996 r. :-) z rodzicami, no i zlapalismy bakcyla i sie jezdzilo, odkad mieszkamy w Wiedniu to i bywalo, ze jechalismy z mezulem 3-4 razy w roku, ale zawsze pod namiot lub kwatery czy bungalow. Ja uwielbiam wyspy, wiec polecam Hwar i Rab :tak: bylam tez w Bosni, Czarnogorze i Albanii ale tam to sie zapuszczac nie polecam...

A ja sie pochwale, ze moj Gustas zaczal sie wspinac po fotelu, lozku, po mnie :-D i potrafi sam sie podniesc z kolanek na nozki, oczywiscie czegos sie trzymajac :-) no serce matki sie raduje :-Da stan zebow dalej 6 :sorry2:
Nasza lekarka to Dr. Susanne Bernhardt - Kinderarzt in 1120 Wien bei DocFinder - jestem bardzo zadowolona z niej.

Dziewczyny duzo zdrowka dla Waszych dzieciaczkow!

Ostatnia edycja:
Asiunia_juz teraz karmia ja butelka ale u mnie znowu problem z tym mlekiem, malo go leci. Dzis to mam takie cyce nabrzmiale I bolace. Wycisnelam przez caly dzien 80ml, co 4godz popmuje. Boje sie ze mala nie bedzie chciala cycka bo ja do smoczka przyzwyczaja. Wogole jakos tak sie slabo czuje, mala caly czas musi byc do tlenu podpieta bo sama slabo oddycha I wogole.

Hej, mam pytanko co do szczepien. Jak to wyglada? Nie mam MKP przy sobie a chce sie zorietowac. W pierwszym tyg ponoc jest jakies. Tylko jak moja mala pierwszy tydz przelezy w szpitalu to co mam zrobic. Te szczepienia to pediatra wszystkie robi czy sa jakies w szpitalu.

reklama
Do góry