Hej! Tym razem ja przychodzę z pytaniem. Donosiłyście już strony z MKP z pieczątkami do Krankenkasse? Mi dzisiaj przyszło pismo. Myślałam, że to trzy strony na raz się zanosi, ale z tego co czytam w tym piśmie i w MKP to do 10. miesiąca życia dziecka trzeba donieść dwie strony (9 pieczątek), a do 18. życia dziecka trzecią stronę (ostatnia - dziesiąta pieczątka). My póki co 9 pieczątek mamy, czyli jeśli dobrze rozumiem to muszę właśnie te strony donieść. Zanosiłyście osobiście czy pocztą? Raz jak byłam w KK w 7. Bezirku (uliczka od Mariahilferstrasse) to tam taka specjalna skrzyneczka jest na te strony, bez czekania po prostu można tam wrzucić. Także chyba się przejdę, żeby czasem na poczcie nie zaginęło
reklama
Elzbieta1986
Zaangażowana w BB
Tak mi Pan w WGKK narazie wytargał dwie strony,trzecia kartke trzeba doniesc do 18 miesiaca,
Mokito
Fanka BB :)
Cześć, nic konkretnego nie mam do napisania, ale, ale... jednak coś napiszę :-) cieszę się chwilą wolnego bo mój mąż poszedł z Kinią na zajęcia Spielgruppe u nas w gminie. Chodzą tam co tydzień na godzinne zajęcia, gdzie śpiewają sobie i siedzą w kółeczku, w sumie 5 dzieciaków. Na pierwszych zajęciach byliśmy w trójkę, ale się wymigałam no bo po niemiecku z dzieckiem i tak nie gadam. I takim o to sposobem mój Ehegatte jest jedym tatusiem w tym przybytku
Nic nie wnosząc do dyskusji życzę miłego dnia haha
Nic nie wnosząc do dyskusji życzę miłego dnia haha
marti_w
A jak dlugo trzeba czekac na wyplacenie KBG, pytam z ciekawosci. Ja do 15 kwietnia jeszcze mam Wochengeld. Jak to wyglada z tym KBG?
Mokito
Familienbeihilfe: Erhöhung in kleinen Etappen - Familienpolitik - derStandard.at › Inland
W tym artykule info o planowanej podwyżce Familienbeihilfe. W akapicie "Rechenbeispiele zur Familienbeihilfe Neu" można wpisać ilość i wiek dzieci i wtedy grafik pokazuje dokłaną kwotę podwyżki :-)
W tym artykule info o planowanej podwyżce Familienbeihilfe. W akapicie "Rechenbeispiele zur Familienbeihilfe Neu" można wpisać ilość i wiek dzieci i wtedy grafik pokazuje dokłaną kwotę podwyżki :-)
reklama
marti_w
Aha ale jezeli mam wyplacane do kwietnia wochengeld to beda tez KBG wyplacac czy dopiero od kwietnia, jak sie wochengeld skonczy? Moja malutka katarku dostala, nie wiem skad. Nid ma goraczki I jest spokojna tylko w nocy troche te gile jej przeszkadzaja. Wczoraj wybealismy sie do lekarzacw Brucku to nas nie przyjal bo nie mielismy terminu!! A dopiero w pon. Ta lekarka Claudia wraca z urlopu. Robimy malej inhakacje, kropeli do nosa dajemy I jest juz lepiej.