reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

vixen oby to tylko przeziebienie i zeby wrrrrrrrrrrrrrrrr wspolczuje nocki.Victor mial raz zapalenie ucha ale dostalismy super antybiotyk i juz po pierwszej dawce byla poprawa a po 3 zapomnial o bolu calkowicie .Za skarby nie pamietam jaki ale to byl rozowy syrop w malusiej butelce.
oooo maluch sie budzi ,cyca wola :-D wiec milego dnia zycze

reklama
Vici oby oby, raz w życiu za dziecka miałam zapalenie ucha a pamiętam do dziś. Dobrze, że u Victora szybko przeszło.
Też życzę miłego dnia, mamy się zbierać do lekarza a mały właśnie usnął, pewnie nockę odsypia ;)

marti w Kochana bedzie dobrze dzieciaki mimo takiego lichego wygladu sa bardzo mocne
vixen zycze zdrowia dla Filipa daj nam znac czy wszystko w porzadku
Forumowe Mamusie mam pytanie odnosnie Mutter Kind Pass, jest tam strona poswiecona badaniom oczu u dziecka cos okolo 1 roku zycia, czy wykonuje to badanie pediatra czy musze do okulisty malego zarejestrowac.

Co u nas, jedziemy juz w czwartek do PL na 4 dni, w sobote swietujemy roczek synka akurat jego urodziny wypadaja na sobote, zamowilam male przyjecie w restauracji tak ze bede miala luzy. Mam nadzieje ze wszystko wypali i wszyscy sie pojawia.

Marti serdeczne gratulacje! Jak daliscie malenstwu na imie?

Vixen oby to byly jednak zeby! Zdrwka dla Filipka!

Ela to badanie oczu robi normalnie pediatra. Dopiero to badanie po 2 rz musi byc zrobione przez okuliste.

A propos okulisty... W srode z rana jechalam na pogotowie, bo Kilian przy przygotowanich do sniadania nadzial oko na uchwyty z szuflady. Nawet nie plakal, tylko mocno sie we mnie wtulil i przez pare minut nie potrafil otworzyc oka. Na pogotowiu stwierdzili, ze rogowka jest troche jakby powierzchownie skrobnieta. Dali nam krople i masc. Oczywiscie teraz sa klocki z aplikacja lekastw, ale widac ze dzialaja, bo oko juz o wiele lepiej wyglada i juz nie lzawi.

Patili to nieciekawa przygoda spotkala Kiljanka, mam nadzieje ze wszystko szybko sie zagoi.Dziekuje za informacje na temat tego badania oczu w MKP.

Elżbieta udanej imprezki :)

Patili o kurczę, dobrze, że nic poważniejszego się nie stało, oby szybko przeszło!

My już po wizycie u pediatry, na szczęście to zęby. Pani doktor przepisała krople do nosa na katar i Viburcol na noc przeciwbólowo. To już jestem spokojniejsza :)

Vixen89 czytalam o tej lekarce I wlasnie duzomosob ja poleca ale wiadomo sa tez takie osoby nie zadowolone z jej obslugi. Ja mieszkam w BruckLeitha ale chyba sie zdecyduje na nia bo bede miala sporo pytan tym bardziej ze mam wczesniaka. Tu w szipitalu duzo z nami rozmawiaja ale polowy nie rozumiem. Ale mowia ze nie jest zle tylko trzeba byc cierpliwym.
Urodzilam dziewczynke, mala Mila , 2910gr I 47 dluga. Parametry w normie tylko te oddychanie ciezko jej samej idzie. A jeszcze jak zaczyna byc niespokojna to sie pogarsza. Ja porod mialam dobry. Najpierw wody zaczely mi sie saczyc ale bez skurczy wiec ten czas spedzilismy jeszcze w domu. Rano zdarzylam sie wykapac, dopakowalam torbe I o 8 wyjechalismy jak czulam skurcze, takie dosc mocne. Na miejsciu wiadomo ctg, ultraschal I badanie rozwarcia a tu 8cm juz. Na sali porodowej bylam 9:30. Dali penicyline I po 15 minutach zaczelo sie. Bol nie do opisania ale szycie tak samo nie przyjemne. Rodzilam doslownie 35-40min, o 10:20 mala juz byla :) lekarze zdziwnieni ze tak szybko, pierwszy porod I pyk zalatwione. Mala odrazu zaczela dziwnie oddychac z takim jakby chrapaniem, dlugo czekalismy na transport do innego szpitala I zalapala jakies zapalenie przez caly dzien. Ale chociaz z nami pobyla bo teraz to tylko reke do inkubatora moge wlozyc.

reklama
marti_w wiadomo, każdy będzie miał swoją opinię. Ja póki co się nie zraziłam, jedyne co mnie drażni to to, że u niej są cztery pomieszczenia gdzie przyjmuje dzieci i kursuje między nimi, trochę tak taśmowo, ale z tego co słyszałam to nie tylko u niej tak wygląda. Jednak zawsze jak mam jakieś pytania, to na wszystko odpowie, jest miła i sympatyczna.

Poród faktycznie ekspresowy :) O malutką się nie martw, ja urodziłam się w 32 tc z wagą 1600g, miesiąc leżałam w inkubatorze, a poźniej już było tylko lepiej, szybko nadrobiłam i nikt nie wierzył, że byłam wcześniakiem :) W szpitalu na pewno dobrze się nią zaopiekują, musicie być dobrej myśli. Trzymam kciuki za córeczkę :)

Do góry