reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

reklama
Dzieki dzieki wielkie. Moja ogolna lekarka tak wlasnie robi z tymi pokojami ale lubie do niej chodzic mimo ze zawsze musze dluzej czekac. No mala napewno lepiej sie zajma w tym okresie niz ja wiec niech lezy tam jak najdluzej zeby dojrzala.

Ogolnie to jestem zadowolona z opieki w tych szpitalach w Hainburgu I tu w Mistelbach. Nie ma nikogo kto by mowil po Polsku ale wszyscy sa mili. Polozna przy porodzie tez mialam fajna a nic wogole nie bylam przygotowana jezeli chodzi o slowa niemieckie zwiazane z porodem, tylko tyle co wiedzialam I jakos poszlo. Nastawiona bylam wlasnie taki porod I se go chyba zamowilam.

Dziewczyny a moze macie doswiadczenie w innej kwesti tj. ulozenia posladkowego dziecka. Jestem w 31 tygodniu a dziecko ciagle glowka u gory. Do gina ide za 5 tygodni albo po dobre wiesci albo po skierowanie na cesarke :-( wiem ze dziecko teoretycznie moze sie obrocic w kazdej chwili ale moja ma glowke ciagle na drugiej godzinie czyli tak jakby troche w poprzek. I w sumie nie wiem czy kombinowac z jakimis cwiczeniami czy dac jej spokoj i czekac az sama sie obroci :-(

Natalia moja sasiadka urodzila we wrzesniu sn choc dzieciatko bylo odwrocone pupa. Nawet dlatego wybrala szpital, w ktorym w razie czego szybko zrobiliby jej cesarke, ale obylo sie bez! Takze glowa do gory, badz dobrej mysli!

Marti piekne imie!

Ja uwazam, ze kilka pokoi w praxis sa bardzo dobrym rozwiazaniem. Przede wszystkim u pediatry. Bo wiadomo dziecko trzeba przewaznie rozebrac, ewentualnie przewinac i wtedy nie trzeba sie spieszyc i nie jest sie tez popedzanym :-) My chodzilismy najpierw kolo UNO do dr Voitl.A teraz jestesmy juz u dr Kautek, ktora prowadzi praxis razem z dr Tichatschek; przyjmuja 3 minuty spacerkiem od U2-Schottenring.

Ostatnia edycja:
Marti, ja rok temu urodzilam wczesniaka, niecale poltora kilo, ponad miesiac w inkubatorze. A dzis, prawie poltora roku, 13kg, chlop silny jak dab. Takze sie nie martw, dobrze bedzie. A karmia butelka czy przez sonde? Bo moj dlugo sonda byl karmiony, i pozniej ciezko mu bylo ssac sie nauczyc. No ale i to jakos pokonal i teraz je za trzech.
Sorki, ze tak rzadko sie odzywam ale praca, dzieci, dom i czasu dla siebie brak. Postaram sie jakos czesciej odzywac.
A co do lekarek, to chyba wiekszosc taki system ma. Ja chodze do dr Lichtenegger w 22gim i jestem zadowolona. Ale ona tyllko po niemiecku.

Patili, jej ja raczej nie bede taka odwazna, jezeli sie nie obroci. Boje sie komplikacji, a nie mam tu zaufanego lekarza, bo moja lekarka juz od 2 miesiecy na zwolnieniu i chodze do zastepczego :-( Poza tym to moj pierwszy porod i naprawde nie wiem czego sie spodziewac :szok:

Cwiczyc juz zaczelam, wybiore sie jeszcze na jakies "czary mary" do poloznej no i pozostaje mi czekac. Dziekuje za mile slowa, pozdrawiam :-D

natalia 7, poród posladkowy jest trudny i z tego co wiem może być bardzo bolesny, ja bym się tego nie podjęła. Musi być przy tym dobry lekarz, który specjalizuje się w takich porodach. Ja zapisałabym się na cesarkę. Moje dziecko bylo normalnie ułożone i poród był bardzo trudny i skonczyl sie vacum. błagałam o cesarke ale nikt nie chcial mi zrobić. Lekarze często namawiają na takie porody, tylko nie myślą o tym, co będzie, gdy pojawią się jakieś komplikacje, póżniej rodzice mają ten ciężar na gloowie.

reklama
Do góry