reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Rybka-Sz witamy i gratulacje :) Tak, dostaniesz Familienbeihilfe i Kindebetreuungsgeld, jedynie nie dostaniesz Wochengeld (płacone 8 tyg przed i 8 tyg po porodzie).

reklama
Z ciekawości o pytanie co do zasiłków, jezeli mąż pracuje a żona nie i nie jest zameldowana na bezrobotny to również pieniązki się należą?? czy kobieta musi w tym przypadku zgłosić swoje bezrobocie by zyskać świadczenia socjalne??

Rybka Sz Gratulacje :-) Spokojnego przebiegu ciąży życzę :-)

Ja się dziewczyny dziś dowiedziałam, że od jutra muszę wrócić do pracy :-( Masakra... jestem prze.....szczęśliwa :-/ Jakoś to przeżyję chyba... ale przed świętami znów pójdę na zwolnienie... taki mam plan ;-)

Vici Trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo... sama już się nie mogę doczekać, a tu jeszcze tyyyyle czasu,

Mala90 do otrzymania swiadczen potrzebne jest stale zameldowanie i wywiazywanie sie z obowiazkowych badan. To tyle.
Rybka Sz witamy i gratulujemy :)
Kapelutek to faktycznie niespodzianka..

RybkaSz jak juz dziewczyny pisaly po orodzie beda ci sie nalezaly pieniazki o ile bedziesz tu prowadzila ciaze.Jak jest 14 tc to idz jak najszybciej do lekarza po MKP.Jak masz obawy z jezykiem to bierz meza ze soba :tak: No i gratulacje oczywiscie
kapelutek nim sie obejzysz to bedziesz na koncowc ,zobaczysz.Teraz jak sie cofam myslami to w szoku jestem jak to szybko minelo :tak:A dlaczego musisz wrocic czy ty nie mialas ciezkiej pracy czy ja zle kojaze? Ma szef cos dla ciebie bo nie daj sie wcisnac w jakis syf jak cos to wal do AK.

A ja im blizej tym bardziej mieszane uczucia mam :szok: radosc,strach,podniecienie wszytsko naraz normalnie :cool2:

Vici No ja mam ciężką pracę, bo pracuję w hotelu... byłam przez 2 dni w pracy i na niedzielę wyprosiłam dzień wolny, bo nogi mi nie wytrzymują i plecy strasznie bolą... i do tego mam 1 godzinę dojazdu do pracy... No ale jeszcze trochę pociągnę chyba :-) Szef nie jest zadowolony z mojego powrotu, ale mam to gdzieś :-)

A Twoje Maleństwo już jutro będzie z Wami o ile pamiętam?

reklama
Witajcie
Vici czekamy na informacje ze szpitala napewno juz tulisz swojego maluszka.

Dziewczyny czy dostalyscie za listopad kase z KGB, pytam bo ja nie, byl list na poczatku listopada zeby dowiesc im moje dane z karty bankomatowej i zawiozlam to ale w sumie nie wiem czemu nic mi za ten miesiac nie wyplacili, poczekam do nastepnego miesiaca czy przysla mi grudniowe z listopadowymi.

Pozatym u nas nuda, dni mi sie zlewaja do kupy, brak mi pomyslow na obiad jak zwykle i tylko wymyslam co by tu nowego zrobic. Gdzie moge kupic spiworek do wozka bo potrzebuje, oprocz tego z bipy. Dajcie znac moze gdzies widzialyscie.

Do góry