reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

witamy Beabea. Fajnie, ze sie tak rozpisalas!
i dzieki dziewczyny za porady! Moze rzeczywiscie pomysle o tym lezaczku.

basen jest swietny, poszlabym chetnie. Jak zdam te wszystkie egzaminy to obiecalam sobie ze od razu ide poplywac, bo moj kregoslup juz zglosil strajk....:baffled:
Beabea, nie martw sie o brzuch! w koncu w ciazy jestes, to chyba widac! wiec mozesz spokojnie sie nie przejmowac.
Jesli chodzi o Tagesmutter to rozumiem, kasa sie liczy, trzeba oszczedzac... No mam nadzieje, ze sobie jednak jakos poradzisz, tzn. napewno sobie poradzisz! :tak:

Mnie to teraz placa na zwolnieniu z pracy, wiec o tyle przynajmnije lepiej. No i tez tak myslimy, ze zanim pomyslimy o drugim dzidziusiu to lepiej, zebym ja wrocila do pracy, zeby znowu troche kasy wpadlo! Ach money, money!

Ale nie przejmujmy sie, najwazniejsze, zeby nasze dzieciaczki zdrowe byly i to najwazniejsze. Jak zrdrowia nie ma to wszystko sie wali!

ide rozwiesic pranie!

reklama
Beabea twoj post mi uciekl ale juz go widze :-) Co do nas to maz pracowal w pl na zakladzie blacharsko-lakierniczym.Corka szefa(tego z pl) mieszka tu i jej maz pracuje teraz z moim.Na ten zaklad szukali na sezon urlopowy kogos i tak jakos wyszlo,ze Jacek sie zgodzil i przyjechal tu zerknac na ta "inna" technologie pracy i wogole troche dorobic.Po roku znow zadzwonili do niego i zdecydowalismy,ze pojedzie mimi,ze szef w pl sie nie zgodzil na urlop.Wyliczylismy,ze za te 4 mies zarobi wiecej jak w pl przez rok(zarabial grosze bo tylko 600pln) No i przyjecha bo rzucil prace a na jesien zalatwiali mu papiery.Wrocil do kraju i po 3 tyg zadzwonili,zeby juz wracal na legal i tak juz zostalo do dzis.pozwolenie ma juz bezterminowe.On przyjechal tu koncem listopada a ja po nowym roku juz z nim przybylam na stale.Potem ciaza...zycie samo zycie :-)
A co do tagesmutter nie macie w Wiedniu ich darmowych??I jak u was z przedszkolem wyglada??Tu mam darmowa tagesmutter place tylko za jedzenie 37 euro miesiecznie i przedszkole darmowe ale to dopiero od 3 roku zycia jest darmowe.

Kurcze w tym lezaczku to i Victor by mogl jeszcze siedziec bo do 18 kg jest :-D ale on za duzye chlopisko juz heheh.I fajowe to lozko jest:yes:

No wlasnie, my chyba mozemy miec tez Tagesmutter za darmo!
przeciez w Wiedniu teraz cos sie zmienilo od 1-go stycznia czy wrzesnia poprzedniego roku.
Beabea, popatrz i poszukaj dokladnie!!! Albo mala do zlobka sprobuj, tu sa dobre zlobki!

vici, przedszkola i zlobki sa w Wiedniu za darmo, tylko za jedzenie sie placi. A Tagesmutter to nie jestem pewna ale napewno jest duzo mozliwosci.

Heh my tu zlobkow nie mamy ale w przedszkolu zrobili probna grupe od 18 mies zycia malucha i jest duze zainteresowanie i teraz beda nastepna grupe robic.Ja mieszkam w malutkiej miejscowosci ale bardzo ja lubie.Jest piekna i urocza do tego kazdy milutki i napeawde przyjemnie sie tu mieszka.

P.S
Wita was moderator :-) mam z Austrii :cool2:

Ostatnia edycja:
cool!:cool2:
witamy Pania Moderatorke! teraz musimy byc grzeczne i nie podskakiwac!
:-p

w Wiedniu sa juz zlobki od 0 lat. Czyli mozesz oddac malucha zaraz po urodzeniu. No ale wiadomo, ze zadna matka tak by nie chciala...

Moderator w sumie tylko sprzata ;-) ale dziekuje hehe.Mamy juz nowy wateczek z danymi naszymi wiec chetne zaprasza sie wpisywac :-) A nad grupa pracuje musze sie wbic i poczytac co i jak.

no to ja mam pytanie znowu do was.
No raczej do mam z Wiednia.
Czy macie jakiegos dobrego pediatre. Musze sie zaczac rozgladac powoli, bo niestety w Wiedniu to wiekszosc lekarzy to same konowaly :wściekła/y:

vici, moze taki watek stworzymy, cos w stylu lekarze, czy polecam/odradzam, czy jakies takie nasze doswiadczenia w austrii. szpitale, lekarze, tagesmuttery,
no jakos tak...

no ale sie nie znam, wiec ty decyduj jako nasza "sprzataczka", hihihi

Decydowac razem mamy a i watki moze kazda zakladac z tego co sie orientuje.trzeba tylko wejsc na "glowny" mam z Austrii i tam na dole jest ikonka nowy temat i juz :-)
Tylko aby nie bylo balaganu lepiej najpierw napisac o pomysle i dopiero machnac jak jest zainteresowanie.
Co do tego pomyslu co napisalas ja jestem za.Mozna by nazwac np fachowa opieka czy cos i tam bedziemy pisac swoje polecane osoby.Nieraz moze nawet ktos z moich terenow bedzie zainteresowany bo w Graz mamy super klinika i podobno jedna z najlepszych w austrii a szital w Leoben tez ma pozytywne opinie :-)

reklama
no wlasnie, dobry pomysl.
no wiem, ze moge zalozyc sama. ale wole nie zakladac, poki sie nie poradze, bo rzeczywiscie, zeby nie bylo tak, ze teraz bedziemy mialy 50 nowych tematow.

vici, a jakiej firmy byl ten twoj lezaczek, ktory sie rozkladal do plaskacza, pamietasz?

Do góry