reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Maryńka sadzanie to już odrębna sprawa, nie zamierzam sadzać, będzie gotowy to usiądzie :) Chociaż już strasznie się wyrywa, a wcale go do tego nie zachęcam, leży na płasko i podnosi głowę, ramiona i ciągnie do przodu... W bujaczku w sumie też bardziej leży jak siedzi, bo jak mamy pochowane nóżki, to przechyla się do tyłu i wtedy to już w ogóle prawie na leżąco :p Gorszą pozycję według mnie wymuszają foteliki samochodowe, dlatego nie mogę patrzeć jak rodzice wożą w nich dzieci. Jakieś szybkie zakupy gdzie podjeżdża się autem to jeszcze ok, ale kilkugodzinne maratony po galeriach to już dla mnie przesada...

Gratuluję ząbka i oby Gucio Cię nie gryzł :D

Beabea niestety nie pomogę, nie słyszałam o takich kursach

Wiecie może jak tutaj cenowo wyglądają piankowe puzzle które można ułożyć w matę? Na razie patrzyłam tylko na baby-markt.at, to cena regularna bez promocji to aż 50€, gdzie w Polsce identyczne z taką samą ilością elementów (36) kosztują 40 zł. W kice są za 20€, ale tylko 12 elementów. No i zastanawiam się czy można gdzieś taniej kupić czy lepiej w Polsce zamówić :)

Witam drogie mamy :) Mam dosc nietypowe a moze i smieszne pytanie :) Wiem ze nie na temat ale tutaj zawsze otrzymuje pomoc od was dlatego postanowilam napisac. A moje pytanie brzmi czy tutaj w Austrii jest taka gra jak u nas Lotto lub podobne cos? Jesli tak to na czym to polega? Czy tez mozna kupic zaklad na chybil trafil i tyle? I ile to kosztuje? Pozdrawiam :)

Vixen na te puzzle trzeba uwazac, zeby nie smierdzialy. Na innym forum mamy skarzyly sie, ze strasznie bylo je czuc i ktos wyszukal, ze zawieraja jakies trujace substancje. I byly to wlasnie te puzzle tansze. Takze czasami nie ma co oszczedzac. A ogladalas w toys´r´us? Tam czasem mozna dostac rzeczy w dobrej cenie.

Marynka gratulacje zabka! I nie martw sie na zapas; tez sie troche obawialam zebow u Kiliana i ugryzl mnie tylko raz jak byl juz najedzony, a ja mu jeszcze raz proponowalam piers.

My dzis z rana bylismy na zajeciach taneczno-rytmicznych w Kinderatelier. Kilian sie wybawil, wybrykal i w drodze do domu padl mi w wozku, co mu sie juz od kiliku ladnych miesiecy nie zdarzylo. Jutro idziemy na szczepienie, ale nie wiem czy z tym katarem go zaszczepia. Zaraz wybieram sie do sasiadki Polki, ktora jest asystentka w przedszkolu, wypytac ja o kilka kwestii z tym zwiazanych.

Co do bujaczkow. My mielismy taki z Tiny Love Rocker Napper. Dziecko lezy w nim na plasko. http://www.amazon.de/Tiny-Love-T00010-Schaukel-Schlummerwippe/dp/B0073DNYSW

Z
9k=

Milego wieczoru

Dzięki Elżbieta, właśnie o takich pisałam, tylko widziałam aukcję 36 elementów za 39,99 zł :)

Patili ojej, naprawdę? Właśnie koleżanka co je tak tanio kupiła, to narzekała, że strasznie je czuć i wietrzyła je na balkonie a potem myła... Zerknęłam na Toys "R" Us to są, 36 elementów za 19.90€ czyli dużo taniej niż w Kice, dzięki :) "Powącham" na żywo i wtedy zdecyduję :) Super, że Kilian się wyszalał :)

My jutro mamy szczepionkę...

pauluska_sz
widziałam, że jest tutaj coś na wzór lotto, np na poczcie lub w tabakach, ale nie wiem jak działa

Pauluszka: jest Lotto, moj Maz sobie gra Online na win2day.at.
Co do bujaczkow to my uzywalismy tak 2-5 miesiac ale tylko do spania w czasie dnia. Dostalismy uzwany i zepsuty od rodziny, takze jedyna pozycja byla lezaca. Wlasciwie lezaca z przeprostem wiec wypelnialam go kocykiem zeby to skorygowac. Zlo bujaczkow to przede wszystkim ograniczenie swobodnej motoryki dziecka.
Regularnie przeszukuje teraz willhaben w poszukiwaniu jakiejs ladnej komodki albo czegos w ten desen Do przechowywania zabawek. Mam juz ochote urzadzic malej pokoj, ktory do tej pory pelnil role pokoju goscinnego / graciarni. Byl poruszany temat przewojakow. My mamy hensvik z ikei.
Moje pytanie do Was: od jakiego wieku podajecie/chcecie podawac mleko krowie? Jestem ciekawa co myslicie bo dzis mielismy male spiecie na MutterKindBeratung

Mokito, Patili, ja ostatnio na wizycie sie o mleko krowie pytalam bo w przedszkolu normalnie z platkami jest i lekarka powiedziala ze moze pic. A moj ma 14mc. Wiadomo, nie przesadzac jak to ze wszystkim, ostroznie. U mojego nie zauwazylam zadnych dolegliwosci po mleku. A w sumie to bardzo rzadko daje. A pewnie, ile lakarzy tyle opinii.
Co do bujaczkow, mojemu sie podobalo moze przez dwa dni. I stoi prawie nowy.

reklama
Mleko krowie niby zalecają, żeby dopiero po roczku zacząć dawać i tyle minimum zamierzam czekać, nie wcześniej. Na pewno są mamy, które podają wcześniej, ale ja chyba wolę poczekać. Są też teorie, że do 3 r.ż. dziecko powinni pić mm...

Mokito możesz zdradzić co mówili na MutterKindBeratung?

Do góry