reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Mam pytanko do mam z Wiednia czy robiłyscie może kurs "Mama lernt Deutsch" ? Wiem ze trwa od pazdziernika do maja ale nie wiem gdzie sie zapisac, jesli ktos wie dajcie znac, bede bardzo wdzieczna :)

reklama
Chcialam sie Wam pochwalic, ze juz zrobilismy malemu zdjecie do paszportu. Pani fotograf miala lezaczek, nakryty bialym przescieradelkiem, wiec trwalo to zaledwie chwilke. A i Gucio spisal sie idealnie, dzielnie pozujac! Jak cos to moge przeslac namiary :happy:

A co do kursu Mama lernt Deutsch to slyszalam, ze jest z nimi podobnie jak z kursami z AMS-u. Zalezy do jakiej grupy trafisz no i jaki nauczyciel :sorry: Ten kurs organizuje MAG 17:

http://www.wien.gv.at/advuew/internet/AdvPrSrv.asp?Layout=stelle&Type=K&stellecd=2000021815303593

Elzbieta1986 odnośnie kursu to nie znam szczegółów, ale znalazłam tą samą stronkę, którą wkleiła już Maryńka :)

Maryńka poproszę o namiary jeśli to nie problem, bo też będziemy robić fotkę do paszportu :) Szybko Wam poszło, Gucio naprawdę spisał się na medal ;D

A pro po dzieciaczków, czy macie jakieś namiary na pediatrę w Wiedniu mówiącego po Polsku?Bardzo mi zależy bo mój niemiecki pozostawia jeszcze wiele do życzenia...a noworodka trzeba zaraz zapisać do jakiegoś.

Witaj mamami1 bardzo sie cieszymy ze jestes z nami, jesli chodzi o dobrego pediatre to polecam panią Annę Łomnicką Matyaszczyk tylko nie wiem czy jeszcze da sie zapisac Praxisplan

Elzbieta1986- Dziękuje za szybką odpowiedz:tak: A mam jeszcze jedno pytanie... czy można zapisać do pediatry dziecko jeszcze przed jego urodzeniem?? Chodzi mi o zaklepanie miejsca. Zeby pozniej miec mniej na głowie.

Ja tak zrobiłam ponieważ zawsze wolę być do przodu z załatwieniami ale w rejestracji powiedziano mi ze rejestrują dopiero jak dziecko sie urodzi :) mamami1 opowiedz cos o sobie jak znalazłas sie w Wiedniu i dlaczego decyzja że tutaj bedziesz rodzic? pozdrawiam

Witajcie :) Jestem już po porodzie i wróciłam do domciu z małym :) poród był ciężki ale daliśmy rade :) Dziś właśnie byłam już u pediatry na USG bioderek :) Ale mam takie pytanie kiedy jest pierwsza szczepionka małego? I czy to u pediatry się szczepi czy w szpitalu bo jedni mi mówią tak a drudzy inaczej ;( I sama już nie wiem :( A pediatrę można zmienić w każdej chwili czy nie ?
mamami1 Witaj masz tak jak ja też nie znam języka a jednak zdecydowałam się tutaj urodzić i bardzo się bałam ale nie było czego :)

reklama
Do góry