maryńka po porodzie na pewno nie zawitam już do pana M. i też idę do austriackiego ginekologa, od Polaków trzymam się już z daleka! Dzisiaj pogoda faktycznie nie sprzyja spacerkom, ale mam nadzieję, że wkrótce znów będzie okazja 'przewietrzyć' Gucia
Ja już tak czekam na spacerki z dzieciątkiem, że hej!
wweerraa13@wp.pl rozliczałam się u tej pani:
Jadwiga Rakowska - Ihre DVAG Vermögensberaterin in Wien,Donaustadt
Rozliczenie za jeden rok kosztuje 30€, dodatkowo płaci się 20€ (jednorazowo) za wprowadzenie Twoich danych do jej bazy klientów. Moja ciocia z kolei sama idzie do jakiegoś urzędu, bierze formularz, wypełnia go sobie, odnosi i zwrot też dostała, nic nie musiała płacić
Tylko wtedy czekała na zwrot dwa miesiące, a mój mąż dostał już po dwóch tygodniach. Masz konto online w finanzamt? Pani Rakowska przez to konto rozlicza. W zasadzie jest to do zrobienia samemu, gdybym wiedziała gdzie dokładnie klikać, to sama bym sobie zrobiła bez płacenia
Ale że rozliczaliśmy się z mężem dopiero pierwszy raz, to zamówiliśmy ją sobie do domu. Ja na razie nie mogłam się rozliczyć, bo przez moment pracowałam na Freier Dienstvertrag i nie wszystkie informacje są w Finanzamcie, także jeszcze będę się kontaktować z księgową.
aniag78 ja też nie wiedziałam, w ogóle w taki sprawach jestem jeszcze zielona, no ale tak mi powiedziała księgowa, to chyba tak jest
Też rodzę w maju, to może będzie u mnie jak i u Ciebie, że wystarczą otwarte okna.
Wczoraj pytałam Was o Wochengeld - dzisiaj przyszły pieniądze