reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

WITAM
No to nas zaskoczylas ta ciaza vici !!!!!:biggrin2:Okazuje sie ze spirala tez nie chroni w 100%.Mam nadzieje ze sie wszystko szczesliwie skonczy i bedziesz sie mogla juz bez stresow cieszyc tym stanem!!
Widoczne grupowe ciaze sie udzielaja:tak:A jak z tym podejrzeniem ciazy bylo,czulas ze cos jest na rzeczy ,czy jakis szosty zmysl sie wlaczyl?
W kazdym badz razie GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymamy kciuki:tak:

poziomeczka witaj w klubie,bo i w naszym przypadku nie udalo sie uniknac zarazenia i tak od soboty meczymy sie z coreczka z przeziebieniem-gardlem i katarem,a teraz doszedl kaszel.A lecze sie wlasciwie tylko sposobem domowym czyli czosnkiem,wit.C,miodem itp.
Ja jak ja ,ale szkoda mi malej ,bo katar strasznie jej przeszkadza w spaniu i ssaniu buteki i smoczka,jest marudna.Sama marze sobie w lozku polezec a tu sie nie za bardzo da.Maz zmeczony wraca,jeszcze niedoleczony i tez by chcial....
Echhh na razie niewesolo jest.

reklama
Witam ponownie,mimo problemow jakos nawet dobrze spalam.Caly czas nerwy mi lataja i prztestac myslec nie moge o tym.Mam nadzieje,jutro juz cos sie dowiem wiecej jak nie to czekanie dalej mnie czeka...Wiem,wiem mam sie nie denerwowac ale to sie latwo mowi.
Beabea spirala nie daje 100% to wiedzialam ale,ze bede w tym malutkim ulamku to nie bralam pod uwage:-DCo sprawielo,ze kupilam test...w sumie maz,jak byl na kursie to w czwartek przy rozmowie dal mi do myslenia i sie smial wlasnie o ciazy.Potem na spokojnie przemyslalam i rzeczywiscie byly pewne symptomy,ze byc moze.Wedliny mi smierdza,wkurza mnie wszystko ale to tak do imentu,okres(w sumie plamienia) byly i sie zmyly.No wiec w piatek kupilam test i wyszedl pozytywny,w niedziele zrobilam 2 i juz bylo raczej pewne.
Jedyne co sie powtarza teraz i przy pierwszej ciazy to odruch wymiotny przy myciu zebow,za kazdym razem i juz mam dosc:-(Normalnie mycie zebow to katorga niesamowita...

och! skad ja to znam! nienawidzilam myc zebow w pierwszych 12-tu tygodiach!!!!
mialam to samo - lacze sie w bolu!

no to ktory ty vici juz jestes tydzien?? 7-8??

Beabea, widzisz, nawet maseczka nie pomogla....
ja jakos troche lepiej, byla to lightowa wersja przeziebienia, bo nie kaszle tak bardzo...
Kurujcie sie, male i duze!

Ja tu przy ksiazkach slecze... nic ciekawego. Ten i przyszly tydzien to cieeezki orzech do zgryzienia.....
pozdrawiam Was i vici, trzymam kciukasy!

Poziomeczka jak bym byla w 8 i bylaby pozamaciczna to mogloby byc naprawde nieciekawie.Ostatnia @ mialam 28 pazdziernika lekarz liczy ,ze teraz 4 tydzien i dlatego cieszy sie ze tak wczesnie przyszlam i odrazu do nich.Jezeli ma byc cos nie tak to najwazniejsze aby wczesnie wykryc co i jak oczywiscie w razie "w" Przy spirali liczy sie wlasnie czas i kontorla,kontrola i jeszcze raz kontrola.
Zdrowka dla chorowitkow i oby szybko minelo bo ilez mozna :-)

Poziomeczka to super,ze maz juz zdrowy:yes: i pomaga to normalnie medal :-D
A ja dalej nic nie wiem.W piatek znowu ide tym razem jeszcze ordynator chce mnie ogladnac.Lekarz pociesza,ze nie jest zle ale dalej nic konkretnego nie padlo.Najwazniejsze,ze boli nie ma i wszytsko cacy ze mna:-)

Vici-gratuluję:-) oby wszystko było ok...:-)
Ja w piątek byłam u lekarza, dzidzia waży 2,964kg, ułożyła się już główką w dół, no i mam rozwarcia na 1cm ale ogólnie wszystko ok:tak: nooo....już teraz to coraz ciężej:-(ale jeszcze tylko troszke...w sumie to już teraz w każdej chwili może "coś" się dziać, chociaż oby nie, niech malutka sobie siedzi w brzuchu najlepiej do końca tzn do 40t bo teraz mamy 37:tak:
Już grudzień się zaczął:szok: teraz w piątek mam ostatnią wizyte u gin tzn badania już chyba nie będzie, wypisze tylko skierowanie do szpitala, a na 10 grudnia do szpitala na kontrole i z tym skierowaniem:szok:...jak ten czas przeleciał.
pozdrawiam Was kobitki

vici! Ale co oni tam sprawdzaja? czy zarodek w ogole jest czy go nie ma?
czy raczej czy jest pozamaciczna??
nie znam sie!

agusia1986, ale ci fajnie, niedlugo utulisz swoje malenstwo!
ja juz tez bym chciala!

Agusia super,ze u was wszystko ok.Spokojnie ja urodzilam malego w 38 i wszystko oki,teraz szwagierka tez w 38 :yes: Nieraz dzieci nie chca czekac do konca:-)
Poziomeczka szukaja pecherzyka bo jeszcze nigdzie sie nie zagniezdzil zarodek lub jeszcze za maly do wykrycia.Jak by bylo juz po(poronilabym) to wyszlo by im w badaniach a tak to trzeba tylko ustalic czy osiadzie dobrze czy bedzie pozamaciczna.Lekarz podejrzewa po tym co widzi i co z badan wychodza ,ze to 4 tydzien wiec wczesnie i byc moze za wczesnie aby dokladnie cos ustalic.Ale kontrol musi byc bo to przy sporali i roznie bywa.Poziom hormonow jest duzo nizszy przy pozamacicznej i dlatego przy kazdej wizycie pobieraja krew i patrza jak zmieniaja sie wartosci.Mam nadzieje,ze dobrze wyjasnilam i zrozumiale:-)

reklama
poziomeczka: jeszcze troszke, zobaczysz jak ten czas przeleci:szok: a w którym Ty jesteś tc?? no niby fajnie bo maleństwo już będzie z nami, ale najpierw trzeba znieśc tród porodu, a najgorsze to ten strach przed "nieznanym", a im bliżej porodu tym więcej obaw typu: żeby dzidzia była zdrowa, zwariować można:-( kobitki a wiecie może ile tutaj w austrii kobieta po porodzie jest w szpitalu???

Do góry