reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
IMG_0675.jpg takie Aniołeczki np. robie

judith jesli jeste w AMS zameldowana to musisz do nich isc i powiedziec ze hccesz na kurs NOVA Waff berufsorjentierung
Beabea w c&A czasem sa
U nas w Mikolaja wierza dzieci , jak mamy rodzine , lub do rodziny jedziemy to ktos sie przebiera ale w domu nie bo szybko Max by sie zorjentowal ze to tata. W domu dziei ida po wigilii z Tata pierwszej gwiazdki szukac , a mama podklada prezenty :) List oczywiscie piszemy

Na mokolajki czyli 6 grudnia dzieci dostaja cos pod poduche , maly drobiazg
W przedszkolu nie ma mikolaja jako pana bo male dzieci sie boja ale mikolajkowe prezenty i imprezka tak

Ja staram sie dzieci nie odzierac z wiary w MIkolaja , jak i w dobre wrozki , anioly, duszki etc. Kiedys one beda mogly same zdecydowac co jest tylko mamy opowiesciami a co prawda.

Klaudia ja chce taki wisiorek do kluczy

Witam
Co do stroju mikolaja to ja tez nie pomoge...niestety.U nas w poniedzialek mikolaj do przedszkola przychodzi.Dzieciaki nie potrzebuja wzedy jause i tez dostaja drobnostki a pojemniki czy inne cuda do czego wkladaja prezenty robia sami w przedszkolach.Ja daje mlodemu kolo lozka w nocy z 5 na 6 i rano juz ma.A powiem wam,ze ja cale zycie jak mieszkalam w domu z mama to znajdowalam prezent przy lozku.Wiadomo,ze juz nie wiezylam heheh ale mimo wszystko mama nam nie dawala tylko zawsze w nocy podrzucala jakies drobnostki i to bylo bardzo mile.
klaudusia ja poprosze wiecej zdiec i czy wysylka tez wchodzi w gre??
Co do ciastek to ja chyba w przyszlym tyg zaczne ...u mnie to zalezy od pracy kiedy wolne i wogole.

chyba macie racje z tym mikolajem! :-)
w tym roku Maja jeszcze za mala ale w przyszlym pomyslimy o Mikolaju
No a pod poduszke to dostanie jak najbardziej prezencik! Juz rok temu dostala
vici, ja tez dostawalam zawsze pod poduszke, nawet jak mialam 25 lat :-)

No to witam w klubie mikolajowym hehehhe i chyba sama przyznasz,ze to bylo urocze??Ja niestety krocej bo wyporowadzilam sie majac 21 lat...pierwszy mikolaj po slubie bylismy akurat w Wadowicach i 6 grudnia prezent byl dla nas w skrzynce:-D Dopiero po wyprowadzce do Austrii sie skonczylo ale mimo wszystko naprawde mil to wspominam i sama bede tak robila:tak::tak:

kathinka, nie jestem zapisana w AMS bo jestem jeszcze na Karenz ale wczoraj siedzialam przed laptopem i znalazlam strone tego Waffu i tego programu NOVA i mam zamiar isc na to pierwsze spotkanie informacyjne.

klaudusia, piekny ten wisiorek, jak bedziesz miala gdzies to na stronie to daj namiary chetnie kupie :-)

A co do Mikolaja to powiem wam ze ja bardzo dlugo w niego wierzylam bo rodzice mi wciskali kit ale bylo w tym cos magicznego i nie zamiezam odbierac tego Igorowi. Niech wierzy i niech sie cieszy ze Mikolaj jest i przynosi prezenty. Na odiwedziny brodacza jest w sumie jeszcze za maly ale w przyszlym roku bedziemy cos kombinowac zeby i do nas przyszedl :-)

reklama
Dziewczyny ja Wam w sobote dodam zdjęcia i ceny, jesli bedziecie chcialy to się jakos umówimy-albo u mnie do odebrania albo gdzies sie mozemy spotkac:)

Vici- z wysyłka to chyba się nie opłaca wysyłac takiego jednego Aniołka.
Dodam Wam zdjęcia albo zrobie stronke, dziś będe świeczniki robić:D zobaczymy jakie wyjdą;)

Do góry