reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Nata, ja radze zebys jak najszybciej przyjechala do meza albo go na powrot namowila! Moi rodzice wlasnie przez "zagranice" sie rozwiedli. Tutaj wiekszosc za "kawalerow" sie podaje mimo ze w PL czeka rodzinka na niego. A jak juz przyjedziesz to wszystko sie jakos ulozy, wazne ze razem. Przynajmnie moje zdanie takie. My mieszkamy juz tu 7 lat i lekko nie bylo. Kilka lat zylismy z jednej pensji, najpierw z mojej potem z meza, potem znowu z mojej. W sumie to dopiero teraz w tym roku od sierpnia oboje pracujemy i jakos leci. Nigdzie nie jest latwo ale najwazniejsze to rodzina.

reklama
Ja sie podpisuje pod wypowiedzia Asiuni
Maz jak bedzie chcial zmienic prce zeby nie pracowac przez posrednika to zmieni , znajdzie cos a w Austrii da sie z jednej pensji zyc , Najmlodsza latorosl mozesz do przedszkola poslac a sama powoli szukac pracy lub isc na kurs dla mam niemieckiego
m_b dobrze pisze jak sie chce to jezyka mozna sie nauczyc wiec mam nadzieje ze jakos pomoglysmy

NataNik dziewczyny napisaly juz wszystkoPozatym nie tylko pensja meza ale i rodzinne dochodzi wiec powinno byc bez problemu.Zatrudnienie meza przez posrdednika to nie problem.Maluchy do przedszkola i nie bedzie chalo...Jak masz pytania to smialo w miare mozliwosci odpowiemy.
klaudusia jestem pod wrazeniem wyrobow zakochalam sie normalnie...cuda!!
Jutro cos wiecej napisze a narazie zmykam

No to wrzucilam pare zabawek i innych mam nadzieje ze cos ktos sobie znajdzie :)
Ja dzis w domu , mialy wpasc kolezanki ale zarazily sie grypa zoladkowa wiec nie przyjada musze jakos sobie dzien rozplanowac ;)

Klaudia sliczne te Twoje wyroby

kathinka ale gdzie te zabawki?? bo albo ja slepa albo ty ich jednak nie wrzucilas??:eek:

Dziewczyny dooradzcie mi prosze!! Jak wiecie jestem wposzukiwaniu mieszkania, a ze czas nas nagli to musimy sie spieszyc... Mamy to jedno mieszkanie upatrzone, ale sama nie wiem czy powinnismy je brac... na dzien dzisiejszy postanowilismy ze jednak sie na nie NIE zdecydujemy :-( poniewaz ci wlascieiele zabudowali sobie tam balkon i zrobili na nim ogrzewanie podlogowe i chca za to 15tys€ czyli dokladnie tyle samo co sami w to wlozyli, 100% kwoty... I to jest walsnie dylemat bo oprocz 17 tys. Genossenschaftsanteil oni chca to 15tys. (plus jeszcze 1tys lub 3 tys za meble, w zaleznosci co wezmiemy)
WaS chcialam sie doradzic co zrobilibyscie na naszym miesjcu, czy dalibyscie komus 100% kwoty za ten balkon, dodam ze, robili go ponad 3lata temu, takze najnowszy nie jest... bo sama nie wiem czy naciagnac nas tylko nie chca...
doradzcie cos dziewuszki...

aaa faktycznie :p:p

Dziewczyny a na facebooku(Młode Mamy W Wiedniu) to jestesmy tylko my z forum?? bo tak patrze i nie bardzo wiem...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry