reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

no tak judith w sumie jak na tyle ludzi co sie tam zapisuje na WS to sprawnie to idzie, ale mimo wszystko nas troche czas goni... wiec to byloby ryzyko tak czekac... bo to nie jest take ze sie zapisujesz i masz, tylko musisz swoje odczekac, no chyba ze przesiadywalabym cale dnie na necie (co jest nierealne) i tylko strone odswiezala zeby sie zapisac jako pierwsza ;)

My jutro idziemy wlasnie w sprawie tego naszego mieszkania. Wszystko wlasnie byloby pieknie gdyby mozna je bylo wykupic na wlasnosc... a tu niestety takiej opcji nie ma:-( no ale mowi sie trudno... mieszkanie jest bardzo fajne, wiec prawdopodbnie sie na nie zdecydujemy. Musimy tylko ablöse z wlascicielami utargowac mniejsze:-D

a to wasze pewnie jest z opcja wykupienia na wlasnosc?

reklama
DZiewczyny chcace sie kursowac ja polecam w AMS poprosic o skierowanie na Berufsorjeniterungkurs w WAFF po tym kursie w 99 % dostaje sie kurs jaki sie hcce bo Waff dofinansowuje € 2700 wiec latwiej jest wydebic kurs ktory sie chce Tam nawet jest opieka do dzieci w trakcie zajec i to za darmo. Jedyne co to trzeba miec zagwarantowana opieke na czas po czyli jak zacznie sie kurs wlasciwy

Dalaczam do Kathinki, WAFF najlepszy! Ja tez kurs Buchhaltung mialam oplacony z Waffu, i jeszcze AMS troche doplacil bo caly kurs kosztowal 3200 a Waff placi 2700. A szczegolnie teraz, na koniec roku to nie ma co liczyc ze AMS gdzies na kurs wysle bo zwykle nie maja kasy na koniec roku. A Waff jeszcze z tym jest dobry ze w miare Cie pokieruja na co sie najlepiej nadajesz.

Witam poniedzialkowo!

Dzieki dziewczyny za Info!Nie wiedzialam ze cos takiego istnieje jak Waff!Znam tylko BFI i AMS i WIFI. Powinnam wybrac sie do Amsu i powiedziec ze chce isc na ten kurs do Waff i oni mnie wysla czy odrazu udac sie do Waff? Zreszta tak czy inaczej to dopiero po nowym roku bo jeszcze biore KBG do lutego. A pozniej pewnie bede chciala cos ze soba zrobic no chyba ze zajde w ciaze :-)

Hej
U nas znow lezki w oczach stanely przy pozegnaniu w przedszkolu ,ale mam nadzieje ze to przez pauze weekendowa ,bo jak sobie pomysle ze znow mam przechodzic od nowa faze poczatkowa to....

Dziewczyny nie wiecie gdzie mozna kupic w miare porzadny stroj Mikolaja??W tamtym roku kupilam w KIK ,ale badziewie straszne-taki cienki filc czy cos i sie w sumie rozszedl/spodnie/ jak sasiad zalozyl na dzinsy:-) i teraz raczej nie przejdzie.
I BARDZO bym chciala zeby broda byla z wlosow ,a nie taka waciana na gumce;-)

A swoja droga jak te Mikolajki beda u was wygladac?

Beabea, keine Ahnung! nie pomoge w sprawie Mikolaja. A ja sie tak powaznie zastanawiam, czy Maje w ogole w te bujde z Mikolajem wkrecac? Nie wiem jak to jest w przedszkolach i innych ale ja pamietam, ze bardzo plakalam i bylam bardzo rozczarowana jak sie dowiedzialam, ze nie ma Mikolaja. Wiec nie wiem czy chce tak zawodzic corke kiedys.... Co wy o tym sadzicie?
U nas w Warszawie dostawalo sie maly prezencik pod poduszke. A moj maz znajadowal zawsze prezenty w kapciu.

Beabea ja tez nie pomoge.
My w tym roku na pewno sobie Mikolaja darujemy. Moze za rok? Teraz bylby jeszcze dla niej za duzy stres, bo ona nie chetnie podchodzi do obcych ludzi. Lubi tylko z daleka obserwowac. Na pewno cos jej wrzucimy pod poduszke.
A zaczelyscie juz piec ciastka? Ja bede musiala odszukac przepisy Beabea z zeszlego roku:tak:Mniammmm
Beabea Laura tez ma czasem gorsze dni i nie chce zostac u Oma. Jak wychodze ma buzie w podkowke, ale jak wracam jest juz wszystko w porzadku.

reklama
A ja jestem zdania ze wlasnie to jest ten czas kiedy dzieciom sie tworzy fajne iluzje ze jest ktos taki jak Mikolaj.Wiadomo ze z czasem sie z tego wyrasta ,ale po co odbierac dzieciom tej magii.Dzieciaki czekaja na niego,jest dreszczyk emocji a co przyniesie,mysle ze to super.To jest piekne ze wlasnie jako dzieci w to wierzymy.Nie przypominam sobie zebym miala jakies znaczace uczucie rozczarowania z tego powodu ze wyszlo na jaw iz rodzice sa tym swietym mikolajem:no:
W tamtym roku mimo ze cora z poczatku troche na dystans do pana Mikolaja podchodzila to w sumie byla zachwycona a teraz juz pyta kiedy w koncu znow do niej przyjdzie:-DKevin byl jeszcze za maly,ale smialo siadal Mikolajowi na kolana i otwieral prezenty i maja fajne fotki.Z czasem moze nawet mu powie jakis wierszyk?Moj maz przebral sie i poszedl do dzieci sasiadow ze sztygi obok a maz sasiadki przyszedl do naszych.

Mb1- ja jeszcze nic nie pieklam,dopiero kolo 10 grudnia mam zamiar.Za to poprzypominalam sobie i podgladnelam w necie wlasnoreczne ozdoby swiateczne i juz troche stworzylam;-)Niby z Nikola mialam sie w to bawic ale jej mozliwosci przecenilam :szok: i zostalam na placu boju sama,ha,ha.

Klaudusia a masz jakas stronke z twoimi pracami?

W przedszkolu cos ma byc z okazji mikolajek,ale od znajomych wiem ze to zwykle jest jakis woreczek a w nim kilka drobnych slodyczy i orzeszki.Zobaczymy juz za niedlugo jak bedzie w naszym.

Do góry