reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

My mielismy wozek z formy "abc decign" ale one w twojej sytuacji napewno sie nie sprawdza bo sa duze na wielkich kolach nieskrecanych. My bylismy z niego bardzo zadowoleni bo jest stabilny i wsprawdzil sie w terenie :-)a nam wlasnie o to chodzilo!Wybierz sie do xxlutz, kika i do Ludwiga w 22bez tam jest wielki babyabteilung i maja duzy wybor wszystkiego.

reklama
judith u mnie bedzie dziewczynka termin mam na 11 Marca a rodzic bede najpewniej w Göttlicher Heiland bo tam przyszlo moich dwoje . Teraz mam tam dosc daleko wiec pisze ze najprawdopodobniej bo jak mnie zwinie to pewnie gdzies w okolicy choc na moje mozliwosci to bede miala czas na dojechanie do szpitala
5 kilo prawie wazyl moj syn ktory prawie urodzil sie naturalnie ;) bo juz parte mialam ale niestety bylo CC Corka miala 4kg 30g i obwod glowki 37cm

mrousse ja mam juz 5 kg na plusie a moze i wiecej bo od 3 tyg sie nie wazylam ( zepsula mi sie waga ) ale w sumie na moje 28 kg i 16 na plusie w poprzednich ciazach to i tak nie jest zle ;)
Taki moj urok ze co ciaza to wieloryb jestem ;)
Ja mialam Quinny speedi sx i bylam zadowolona , tym razem kupilam Römmera ale tez na 3 kolach , jakos tak te 3 kola mnie ujmuja ;)

Ostatnia edycja:
Kathinka ja tez mialam rodzic w Göttlicher Heiland , tzn planowalam, tyle dobrego sie o nim osluchalam, ale jak bylam w 12 tyg !!!! to powiedzieli mi , ze za pozno, bo nie maja miejsc na styczen , i nikogo juz nie przyjmuja !!!
Wiec poszukalam i zdecydowalam sie na Semmelweiss ,
zaraz lukne sobie na te wozki co mialas , ale maz jakos sceptycznie do 3 kolek podchodzi .

Kathinka, powiedz czy bylas zadowolona z opieki i warunkow w GH? Pytam tak z ciekawosci bo moze przy nastepnym dziecku moze tam sie udam :-) A dzieciaki to mialas naprawde duze, ciezko byloby ci wypnac 5 kilowego bobasa wlasnymi silami. A corke tez urodzilas przez cc?

mrousse ja tez nie bylam przekonana do 3kolowych wozkow, i do tej pory mi sie nie podobaja, ale kazdy ma inny gust. Ja wolalam zostac przy standardowych 4 kolach :-)

Hej
Jejku dziewczyny,oczom nie wierze ile sie naczytalam,ale tempo macie:-D

Mrousse nie pamietam juz czy cie witalam,jesli nie to-Witaj!

Judith ciebie napewno jeszcze nie a wiec Witaj rowniez wsrod nas!
Widze ze mamy synkow z tego samego dnia-28 maja 2010!!!
Ja oba porody naturalne mialam:-)i ciesze sie ze mialam szanse przekonac sie jak to jest:tak: choc wiadomo ze czasami nie mamy na to wplywu i tylko sie cieszyc ze zyjemy w takich czasach.

Kathinka juz mi sie pomieszalo gdzie sie ostatecznie przeniesliscie w ten 23 bez.Mam rozumiec ze nie na Siebenhirten?

Nie chce jeszcze zapeszac ale juz u nas lepiej z przedszkolem Nikoli,od poniedzialku nie ma placzu przy pozegnaniu i w trakcie mojej nieobecnosci.A wiec poczatkiem 3 tygodnia wreszcie przelom!

Pogoda juz zimowa wiecej siedzenia w domku,a dzieci zwlaszcza corka juz domagaja sie zeby im cos wymyslec do zabawy,no wiec skonczyly sie resztki wolnego czasu dla siebie i slysze wciaz"mama a co bedziemy dzisiaj robic,a w co sie bawic...itp.itd

Poziomeczka,Mb-1 wspolczuje wam tego niewyspania.U nas na szczescie nie ma tego problemu,mlody pieknie spi w nocy i super zasypia,tzn. teraz nawet nie musze kolo niego lezec zeby zasnal.Popoludniowa drzemka wyglada tak ze prowadzimy sie za raczke do lozeczka,dostaje smoczka,troszke picia lub mleczka w butli i wychodze z pokoju a on odplywa srednio po 10-15 min na ok 3 godz.
Wieczorem to samo.Tak ze aniolek pod wzg. spania.Jak pomysle ze przy Nikoli nosilismy ja na rekach i bujali do spania to....

Dziewczny powiedzcie mi, czy to prawda ze jeli matka nie pracuje to dziecko nie dostanie miejsca w przedszkolu? Tak mi jedna kobieta ostatnio na placu zabaw powiedziala i nie wiem co mam o tym myslec.... Bo my w przyszlym roku chcielibysmy sie starac o rodzenstwo dla Igora i chcialabym zeby bobas urodzil sie tak jak Igor mialby 3 lata zeby mogl isc do przedszkola ale teraz to ja juz zgupialam i nie wiem czy bedzie taka mozliwosc.

Judith88 - Nikoś ważył 4 i pół kg i miał 59cm. A co do przedszkola to ja nie pracuje a Nikos chodzi:) do prywatnego ale chodzi, kosztuje 135e, ale mamy dofinansowanie 57e. I jest zapisany na caly dzien, ale jeszcze nigdy tyle nie byl;)

Kathinka wow tyle kg wycisnac :rofl2:
mrousse ja mam polski wozek- jedo. Spokojnie mozna go zamowic i wysla tez do Austrii. Jestem z niego bardzo zadowolona, ale jak dla mnie jest ciezki- do wnoszenia, czy pakowania do samochodu.
Beabea super. Chcialabym zeby Laura tak w ciagu dnia mi zasypiala. A co najlepsze u niani sama zasypia. Pokazuje, ze chce spac i sie kladzie w lozeczku. U nas ostatnie dwie nocki (odpukac) lepiej. Wieczorem zasypia przytulona do mnie, potem odkladam ja do lozeczka i spi pol nocy. Budzi sie ok 4-5, przechodzi do nas i spi do 6:10 :-D

reklama
Czesc dziewczynki! No upisalyscie sie na calego! Nie nadazam czytac. Kiedys ja tak pisalam a teraz to jakos czasu nie mam.
Kathinka, ty to jestes niezla, respect!
Moja Majka co prawda niewiele mniejsza byla, bo tez miala 4kg i 30g ale obwod glowy mniejszy miala, chyba 33,5cm.
Mimo wszystko taki porod to nie fraszka, wiemy wszystkie. Juz o tym pisalam, o bolu sie zapomina.
Cesarki, jesli bym nie musiala, wolalabym jednak nie miec.
No ale jak trzeba to przeciez tez nie jest nic zlego. Nie rozumiem tylko cesarek “na zyczenie”.

judith88, Z przedszkolami jest tak, ze nie dostaniesz miejsca w panstwowym. W prywatnym dostaniesz, ale o miejsca jest tez trudno, wiec zaczynij szukac i go zapisz, bo tak z ulicy nikt ci miejsca w przedszkolu nie da. No i musisz placic, ale jest dofinansowywane zawsze.

Ja mam wozek Chicco S3, trojkolowy i jestem super zadowolona. Jest zwrotny, jest co prawda troche dlugi ze wzgledu na przednie kolo ale nie jest zbyt szeroki, ma wygodne I glebokie siedzenie dla dziecka I nie jest zbyt ciezki.

Ja sie dzis wynioslam do duzego pokoju na kanape w nocy, bo musialam sie wyspac. I udalo sie!
Chcemy Maje wyniesc do oddzielnego pokoju ale nie wiem jak to bedzie z tymi jej jekami I placzami…. Bede musiala kursowac! :-/

Spadam pracowac

Do góry