reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Hej :) ja mialam tutaj cesarke w Semmelweisklinik. A wiesz juz wogole gdzie, w ktorym szpitalu bedziesz miec cc?! Polozna nie jest ci potrzebna, chyba ze juz jak wrocisz z maluszkiem do domu to mozesz sobie znalesc polozna ktora bedzie do ciebie przychodzic. Musisz sie zglosic do szpitala w ktorym bedziesz rodzic i oni ustala ci termin kiedy masz sie zglosic na cc. Normalnie 2 tygodnie przed planowana data narodzin dziecka. Przychodzisz do szpitala dzien wczesniej, robia ci badania, mierza cisnienie twoje i tetno dziecka. Jak chcesz wiedziec cos jeszcze napisz, chetnie pomoge :) ja mieszkam w 20 ale juz niedlugo, bo za 2 tygodnie przeprowadzamy sie do 2 :)

reklama
Hej !!
Potrzebuje Waszej nieocenionej pomocy , jestem juz w 30 tyg , i nie wiem co dalej , prawdopodobnie szykuje sie cesarka , ktoras z Was miala i moglaby mi temat przyblizyc, rady dac , czego mam sie spodziewac , czy juz powinnam znalezc polozna itd , zupelnie jestem zielona , malego doczekac sie nie moge , ale temat porodu jest mi zupelnie obcy !!! Jestem przerazona w tej chwili ( nie porodem, ale moja niewiedza i zdaje mi sie nieprzygotowaniem)
pozdrawiam Was mamusie :)
I czy moze ktoras mieszka w okolicy 2 ( na pograniczu 20 i 9 ) coby mogla mnie wesprzec troche ???

Odpowiedz wyzej :)

judith88 witaj ja mieszkam w 23 ale jak to u mnie wszedzie mam blisko ;)

mrousse bylam u lekarza wczoraj i dostalam antybiotyk wrrrrrrrrrrrr bo ostre zapalenie mam i za 5 dni na kontrole a jakby dzidz przestal sie ruszac do szpitala. Na szczescie mala tlucze mnie wyjatkowo mocno wiec wszystko jest oki a ja mam nadzieje ze polepszy mi sie bo dzis zajecia mam do 15 znowu

Kurcze wczoraj byli mi odpowietrzac kaloryfery i sprawdzic czemu nie dzialaja i mialam ciepelko w domu a dzis znow 3 zimne , wsciec sie mozna a ja wolnego wziac nie moge bo szkola. DZis juz sie spoznie bo maja mi rurki zakladac na grzejniki i tak w kolko cos hihii. Uroku przeprowadzki .

Co do cesarki teraz wlasnie niewiadomo czy bede normalnie rodzic czy CC bo jak to gin powiedzial nie pozwoli mi drugi raz wyciskac 5 kilowego dziecka haha ale to sie rozstrzygnie w styczniu pewnie bo mam rozmowe w szpitalu a potem wizyte u Ginka. Na razie malenstrwo ksiazkowe ale u mnie to odchylki kolo 7 miesiaca sie robia hihi

m_b ja dywan ostanio kupilam na ebay ( 2 lata temu) z niemiec i powiem ci ze z przesykla taniej mi wyszlo niz w wiedniu
Teraz bede niedlugo do salonu szukac ale to dopiero jak juz meble stana wszystkie na swoim miejscu i nikt nie bedzie mi w butach paradowal po domu ;)

Naila trzymam kciuki zeby z mieszkankiem wszystko wyszlo tak jak trzeba i zebyscie sie w styczniu przeprowadzili . Ja sie jeszcze nei urzadzilama maz juz mi steka cos o ......za 5 lat domek............ WARIAT

witam nowa forumowiczke :)

kathinka ja to sie juz tych urokow przeprowadzki nie moge doczekac :-p:-p Juz sie tu w wiedniu tyle razy przeprowadzalam, ze trudno zliczyc :baffled:;-) a Twoja cora wazyla cale 5kg przy porodzie? bo jak tak to gratulacje za trud wlozony w 'wycisniecia' ja na swiat :tak:

a my narazie w malej kropce z mieszkaniem, bo okazalo sie ze to jest mieszkanie bez opcji wykupienia na wlasnosc... a myslelismy ze kiedys bedzie nasze...:sorry2: i tak sie zastanawiamy, bo jeszcze spore ablöse dochodzi... no nic musimy sie jakos dogadac z wlascicielami zeby spuscili z ceny i jak pojda na reke to je pewnie wezmiemy. oby sie udalo, bo juz sie nastwailam na to mieszkanko... hmm...

buzki dla Was i milego dzionka zycze :)

Ja mieszkam tu rok,czemu miałaś cesarke? Ja musiałam mieć bo powiedzieli że Nikoś jest za duży;)

Mialam cesarke, bo mam problemy z kregoslupem i pare lat temu bylam operowana i dlatego porod naturalny nie wchodzil w gre, to byloby zby obciazajace dla mojego kregoslupa. Dostalam zaswiadczenie od ortopedy ze nie powinnam rodzic naturalnie. Chociaz czasem zaluje ze nie moglam wypchnac Igora na siwat wlasnymi silami..... A ile twoj synek wazyl? Ile ma?

judith88 witaj na forum, ja tez swiezak tu jestem :)
cesarke bede miala jak Ty , w Semmelweiss klinik , we wtorek 29 mam jeszcze ginekologa - nie wiem czy mam czekac na wizyte u niego, czy z tym zaswiadczeniem od ortopedy do szpitala jechac ...czy musi przez ginekologa przejsc ? bo w sumie to on prosil o konsultacje ortop.

Ja mieszkam w 2 bez. ale to tak na slowo honoru z 20 i 9 , z polozenia mieszkania jestem bardzo zadowolona ... ale bym zmienila, bo to 3 pietro bez windy i wozkowni . Wiec bede miala przesr ....

Naila to wspolczuje, taka zadowolona z niego bylas , ale chyba pelno takich , przynajmniej co ja patrze to mi sie zaraz w oczy rzucaja , ale my planujemy tak jak maz :D Kathinki domek , tyle ze moj to chce sie budowac i potrzebuje przy tym na swoje rupiecie przynajmniej dodatkowy hektar , a tu ziemie w okolicach wiednia to kosmos cenowy , bardziej oplaca sie dom kupic z kawalem ziemi , niz sama ziemie ... I moj to z NÖ , wiec najlepiej by tam nas wywiozl , ale ja miastowa jestem , i im blizej wielkiego miasta tym lepiej :D

Kurcze, ale mi dzis glowa peka .

Ostatnio widzialam takie ogloszenie , na tym wiedenczycy.net ale to z gemeinde , nie wiem czy aktualne
GEMEINDEWOHNUNG!!DIREKTVERGABE!!
z powodu wyjazdu mam do oddania gemendowskie 3 pokojowe mieszkanie od zaraz!! nowa kuchnia i sypialnia!!potrzebny Vormerkschein do 31.01.2010!!mieszkanie jest w 23 bezyrku, bardzo spokojnej i cichej dzielnicy !!duzy parking!!blisko 3 przedszkola ,szkola,sklepy , 5 przystankow autobusem do alterla!!czynsz 430 euro!! odstepne za nowa kuchnie i sypialnie 4000 euro!! tel 069919034724

Kathinka mam nadzieje ze szybko sie wykurujesz !!! Ale gratulacje , jak ty takiego duzego berbecia wycisnelas, to nie mam pojecia !!!!!!!!!!!! U nas lekarz mowi ze jest wyjatkowo maly, chudziutki , na tej krzywej to dlugosc ma 100 , a reszte po 5o.... zobaczymy czy przytyl teraz we wtorek ...
ale ja dlugo wymiot , przez 6 miesiecy zamiast przytyc to 3 kg schudlam, a potem , w 3 tyg , plus 15 , a od 3 dni spowroten od wszytskiego mnie do kibla goni , co zjem to zaraz mi niedobrze :(
Ja mialam jakis miesiac temu, ze brzucha dotknac nie moglam, nawet paluszkiem , pojechalam do gino , zrobil usg, z malym balo ok, i dal od razu skierowanie do szpitala , bo jak dotknal mojego brzucha to zaczelam sie drzec na niego , bol niedowytrzymania , w szpitalu porobili szersze badania i okazalo sie ze to kregoslup sie odezwal . Kto by pomyslal , bo ja napewno nie .

m_b ebay i allegro to chyba dobre rozwiazanie , my kupilismy jakis czas temu w ikei , ale wlosy gubi strasznie, odkzurzanie to katastrofa , nie wiem jak inne od nich , ale ten co nam sie trafil, swietnie nam pasowal, ale w takim tempie jak teraz, to niedlugo bedzie z niego wykladzina .

kATHINKA na kiedy masz termin? chlopiec czy dziewczynka? gdzie bedziesz rodzic? mi robili cc w semmelweis i bylam bardzo zadowolona :-)

Widze ze wszystkie sie przeprowadzacie albo juz sie przeprowadzilyscie :-) nasz czeka to za 2 tyogdnie i powiem wam ze az sie boje!!! Ciesze sie ale tez mi smutno bo duzo milych chwil przezylismy w tym mieszkaniu. Sentyment mam do niego ale w nowym bedzie o wiele lepiej bo bedzie WIEKSZE:happy:

reklama
mrousse ja tez mialam zaswiadczenie od ortopedy ale przed zgloszeniem sie do szpitala mialam jeszcze termin u gina i pokazalam mu to zaswiadczenie a jakis miesiac przed terminem mialam jeszcze jeden termin w semmelweis i dalam im to zaswiadczenie i wtedy dopiero zrobili mi termin na cc

Do góry