mrousse a gdzie mieszkasz w 2 ? my sie przeprowadzamy za 2 tygodnie na Vorgartenstr niedaleko Ubahna "Vorgartenstr" .Powiem ci ze wspolczuje ze nie macie windy. Z wozkiem bedzie ci ciezko, jeszcze po cesarce to wogole nie wolno dzwigac. A masz juz ustalony termin cc?
reklama
judith88 , nie no wlasnie nie mam terminu , mam tylklo to zaswiadczenie, on tam cos naskrobal troche po lacinie, troche po niemiecku , i powiedzial ze to na cesarke , ale tam nie napisal - zrobcie cesarke , tylko przepisal jak podejrzewam moje MRI ,
z tym mieszkaniem to katastrofa, jest piekne i duze ale tyle kasy w nie wladowalismy zeby sie wprowadzic , ze teraz na pewno przez jakis czas odpada jego zmiana, nie wiedzialam ze w ciazy jestem jak sie do Wiednia przeprowadzilismy - moja tesciowa , zlosliwa tesciowa, twierdzi ze to kara , wczesniejsze mieszkanie, w odleglosci 200 m od niej , bylo ogromne, 100m, dwa balkony na parterze , na przeciw bylo jezioro , i same odmy starcow , a mi sie zachcialo do wiednia ,,,, i w sumie po czesci zaluje, no bo dla dziecka byloby tam lepiej ... ale ja tak tesknilam za miastem , i maz tez moze teraz dluzej spac , szybciej w domu jest ... wiec w sumie , co tam, damy rade !!!!
Mam tyle dobrze, ze maz nie pracuje zima , i 3 miechy bedzie w domu , akurat termin styczniowy mam , i jak cesarka bedzie to szybciej, wiec zalapie sie , tak by jaknajwiecej go wykorzystac . Zreszta on juz tez nie moze sie doczekac ... no ale mimo wszystko winda to winda, maz wroci do pracy, a ja dalej bede miala schody ...
ale tak sie zastanawialam, ze moze mozna tam cos dowiercic , zeby ten wozek zostawic, stelaz chociaz , bo nie wiem czy da sie go do poreczy przypinac, bo schody dosc waskie, i przejscie tak samo ... grrr
ja mieszkam przy Roßauer Lände , w sumie u4 i u1 na tej samej wysokosci lini
z tym mieszkaniem to katastrofa, jest piekne i duze ale tyle kasy w nie wladowalismy zeby sie wprowadzic , ze teraz na pewno przez jakis czas odpada jego zmiana, nie wiedzialam ze w ciazy jestem jak sie do Wiednia przeprowadzilismy - moja tesciowa , zlosliwa tesciowa, twierdzi ze to kara , wczesniejsze mieszkanie, w odleglosci 200 m od niej , bylo ogromne, 100m, dwa balkony na parterze , na przeciw bylo jezioro , i same odmy starcow , a mi sie zachcialo do wiednia ,,,, i w sumie po czesci zaluje, no bo dla dziecka byloby tam lepiej ... ale ja tak tesknilam za miastem , i maz tez moze teraz dluzej spac , szybciej w domu jest ... wiec w sumie , co tam, damy rade !!!!
Mam tyle dobrze, ze maz nie pracuje zima , i 3 miechy bedzie w domu , akurat termin styczniowy mam , i jak cesarka bedzie to szybciej, wiec zalapie sie , tak by jaknajwiecej go wykorzystac . Zreszta on juz tez nie moze sie doczekac ... no ale mimo wszystko winda to winda, maz wroci do pracy, a ja dalej bede miala schody ...
ale tak sie zastanawialam, ze moze mozna tam cos dowiercic , zeby ten wozek zostawic, stelaz chociaz , bo nie wiem czy da sie go do poreczy przypinac, bo schody dosc waskie, i przejscie tak samo ... grrr
ja mieszkam przy Roßauer Lände , w sumie u4 i u1 na tej samej wysokosci lini
No to serio ci sie miasta zachcialo:-):-) dacie rade!!! Musisz isc z tym co ci dal ortopeda do semmelweis pokazac im i oni dadza ci termin cc. Normalnie robi sie 2 tygodnie przed planowanym porodem. Ja mialam termin na 6 czerwca a cc zrobili mi 28 maja bo wczesniej nie mieli juz wolnych miejsc. CHlopiec czy dziewczynka? Ja tez jestem styczniowa :-)
Podobno chlopak , wiec bedzie Nikolaus
Musze sie do nich w takim razie wybrac ,
Wiecie moze jak cesarka ma sie do mutterschutz ? Bo ja jeszcze im nie wyslalam tego formularza, a napisane niby jest ze w wypadku cesarki to 8 tyg przed i 12 po , ale to dalej liczy sie od planowanego naturalnie terminu porodu czy od cesarki ?
Musze sie do nich w takim razie wybrac ,
Wiecie moze jak cesarka ma sie do mutterschutz ? Bo ja jeszcze im nie wyslalam tego formularza, a napisane niby jest ze w wypadku cesarki to 8 tyg przed i 12 po , ale to dalej liczy sie od planowanego naturalnie terminu porodu czy od cesarki ?
To samo , to samo , ale przez wygode w papierach bedzie Nikolaus , bo jak gdziekolwiek powiedzialam Mikolaj, to kazdy wielkie oczy , no i na przyszlosc w szkole bedzie mu wygodniej , a wiadomo, rodzina polska bedzie miala swojego Mikolaja
reklama
Dziewczyny , z jakich wozkow korzystalyscie na tutejszych drogach , i jaki wg waszej opini moglby sie sprawdzic dla bobasa co rodzi sie zima , zalezy mi na tym zeby nie byl za ciezki , dosc waski , bo wjscie do bramy jest 2- skrzydlowe , z czego jedne skrzydlo jest na tyle ciezkie ze sama z zakupami nie moge sobie poradzic , bez odstawienia ich na ziemie a co dopiero z wozkiem , a nie mam zamiaru za kazdym razem meczyc sie nad otwieraniem 2 skrzydla ( dodatkowe utrudnienie) a tyle tych firm jest ze nie wiem na ktorej sie skupic, bo w kazdym sklepie co bylam maja kilka modeli tylko , to w sumie nawet nie bylo z czego wybierac