reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

mrousse a gdzie mieszkasz w 2 ? my sie przeprowadzamy za 2 tygodnie na Vorgartenstr niedaleko Ubahna "Vorgartenstr" .Powiem ci ze wspolczuje ze nie macie windy. Z wozkiem bedzie ci ciezko, jeszcze po cesarce to wogole nie wolno dzwigac. A masz juz ustalony termin cc?

reklama
judith88 , nie no wlasnie nie mam terminu , mam tylklo to zaswiadczenie, on tam cos naskrobal troche po lacinie, troche po niemiecku , i powiedzial ze to na cesarke , ale tam nie napisal - zrobcie cesarke , tylko przepisal jak podejrzewam moje MRI ,
z tym mieszkaniem to katastrofa, jest piekne i duze ale tyle kasy w nie wladowalismy zeby sie wprowadzic , ze teraz na pewno przez jakis czas odpada jego zmiana, nie wiedzialam ze w ciazy jestem jak sie do Wiednia przeprowadzilismy - moja tesciowa , zlosliwa tesciowa, twierdzi ze to kara , wczesniejsze mieszkanie, w odleglosci 200 m od niej , bylo ogromne, 100m, dwa balkony na parterze , na przeciw bylo jezioro , i same odmy starcow , a mi sie zachcialo do wiednia ,,,, i w sumie po czesci zaluje, no bo dla dziecka byloby tam lepiej ... ale ja tak tesknilam za miastem , i maz tez moze teraz dluzej spac , szybciej w domu jest ... wiec w sumie , co tam, damy rade !!!!

Mam tyle dobrze, ze maz nie pracuje zima , i 3 miechy bedzie w domu , akurat termin styczniowy mam , i jak cesarka bedzie to szybciej, wiec zalapie sie , tak by jaknajwiecej go wykorzystac . Zreszta on juz tez nie moze sie doczekac ... no ale mimo wszystko winda to winda, maz wroci do pracy, a ja dalej bede miala schody ...
ale tak sie zastanawialam, ze moze mozna tam cos dowiercic , zeby ten wozek zostawic, stelaz chociaz , bo nie wiem czy da sie go do poreczy przypinac, bo schody dosc waskie, i przejscie tak samo ... grrr

ja mieszkam przy Roßauer Lände , w sumie u4 i u1 na tej samej wysokosci lini

No to serio ci sie miasta zachcialo:-):-) dacie rade!!! Musisz isc z tym co ci dal ortopeda do semmelweis pokazac im i oni dadza ci termin cc. Normalnie robi sie 2 tygodnie przed planowanym porodem. Ja mialam termin na 6 czerwca a cc zrobili mi 28 maja bo wczesniej nie mieli juz wolnych miejsc. CHlopiec czy dziewczynka? Ja tez jestem styczniowa :-)

Podobno chlopak , wiec bedzie Nikolaus :)
Musze sie do nich w takim razie wybrac ,
Wiecie moze jak cesarka ma sie do mutterschutz ? Bo ja jeszcze im nie wyslalam tego formularza, a napisane niby jest ze w wypadku cesarki to 8 tyg przed i 12 po , ale to dalej liczy sie od planowanego naturalnie terminu porodu czy od cesarki ?

Z suwaczkiem sama sobie juz dalam rade!Co do Mutterschutz to nie mam pojecia bo mnie to nie dotyczylo , nie pracowalam wiec nie wiem :sorry2:
Ja mam brata Mikolaja, w sumie to Nikolaus to to samo imie:-)

To samo , to samo , ale przez wygode w papierach bedzie Nikolaus , bo jak gdziekolwiek powiedzialam Mikolaj, to kazdy wielkie oczy , no i na przyszlosc w szkole bedzie mu wygodniej , a wiadomo, rodzina polska bedzie miala swojego Mikolaja :D

Masz racje. Teraz z tymi imionami to zakrecenie straszne!Trzeba pomyslec o tym zeby dziecko mialo imie ktore tutaj wypowiedza poprawnie ale znowu nie calkiem zaustriaczone:-)a ile tu juz jestes?

reklama
Dziewczyny , z jakich wozkow korzystalyscie na tutejszych drogach , i jaki wg waszej opini moglby sie sprawdzic dla bobasa co rodzi sie zima , zalezy mi na tym zeby nie byl za ciezki , dosc waski , bo wjscie do bramy jest 2- skrzydlowe , z czego jedne skrzydlo jest na tyle ciezkie ze sama z zakupami nie moge sobie poradzic , bez odstawienia ich na ziemie a co dopiero z wozkiem , a nie mam zamiaru za kazdym razem meczyc sie nad otwieraniem 2 skrzydla ( dodatkowe utrudnienie) a tyle tych firm jest ze nie wiem na ktorej sie skupic, bo w kazdym sklepie co bylam maja kilka modeli tylko , to w sumie nawet nie bylo z czego wybierac

Do góry