reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Zlosliwosc losu nie zna granic!!! Jestem zla, smutna, przykro mi a z drugiej strony sie ciesze. Wiecie co sie stalo? Wczoraj moj maz znalazl prace! Powinnam sie super cieszyc itd ale to oznacza : nici z urlopu na Chorwacji:wściekła/y: Kurs to jakos by sie obeszlo ale w pracy przeciez nie pojdzie po tygodniu na zwolnienie. Zycie mnie dobja, naprawde. Tak czekalam na ten urlop!
I jeszcze do tego, ta praca to w ochronie, wiec np teraz pracowal wczoraj od 12 do 20 i tak do niedzieli. Wiec slomiana wdowa na weekend jestem. Do PL pojedziemy chyba w poniedzialek, jak bedzie mial wolne. A we wtorek bedzie musial wracac, a ja sobie zostane. W sumie lepsze to od siedzenia tutaj, ale urlop co roku w PL byl, wiec mam dosyc.
Taka przybita troche jestem.

Beabea, zycze udanego wypoczynku! A na zakupach moja do tej pory mi sie chowa, ale Tobie z dwojgiem to wspoczuje, az dziw ze sobie cos kupilac, bo ja zazwyczaj to zaraz nerwy mam i po zakupach.

Ostatni dzien w pracy!!! Chociaz tyle dobrze. A ze w weekend sama bede siedziec to pewnie sie tu odezwe, z komputerem se popisze:-)

Asiunia nie ma to jak zona cieszaca sie, ze maz ma prace:-D:-D:-D Doskonale Cie rozumiem. Czlowiek cieszy sie na urlop, pare miesiecy zyje z mysla, ze wreszcie gdzies wyjedzie odpoczac i d... blada. Dobrze, ze chociaz do Polski mozesz pojechac:tak: A odbijecie sobie zima;-)
A ja od godziny przeczesuje internet w poszukiwaniu inspiracji do naszego mieszkania i... mam dosc:-D Chyba latwiej byloby mi sie zdecydowac, gdybysmy cos mieli i musialabym do tego dobrac kolor scian, podlog itp itd, a my wszystko od poczatku. Maz dal mi wolna reke, tylko mam nie szalec z cenami:rofl2:
Beabea podziwiam, ze udalo Ci sie zrobic zakupy przy dwojce maluchow. U nas Laura jeszcze nie wychodzi mi z wozka, ale zakupow nie lubi. Najczesciej ide tak, zeby mi w wozku zasnela;-) i nie moge wejsc do dm, bo od razu sie tam budzi:szok:
klaudusia niestety nie jestem z Wiednia

mb_1, a co to za dzikie fluidy w dm-ie panuja? :-D Usmialam sie z tej twojej kruszynki....
Rozumiem cie co do mieszkania.... Jest mnostwo rzeczy, lecz co wybrac i jak zrobic aby to co wybralas, pasowalo do wszystkiego innego.... ech... Qual der Wahl...:tak:

Asiunia, ojejku, rozumiem twe rozczarowanie! Ale niestety czasem tak bywa.... Odbijecie sobie!!!!

Beabea, rowniez i moj respekt co do zakupow z dwiema pociechami!

Ja dzis z jedna Maja kupilam sobie 3 sukienki. Maja tez nie lubi zakupow, wiec robie to baaaardzo zadko.... Codzienne zakupy w Billi czy Hoferze sa ok. Ale nienawidzi jak szukam ciuchow a jeszcze bardziej, jak cos przymierzam. No ale udalo mi sie dzis!

Poza tym ide za tydzien do fryza, jejku, nareszcie, bo juz przed urlopem nic nie robilam... Mam potworne odrosty i nic sie nie ukladaja.... Wiec bede sie lansowac w przyszly piatek.
A w sobote jedziemy do Salzburga na weselicho w trachcie! Moja przyjaciolka wychodzi za maz. Bedzie fajowo.

kurcze ale wsiekla jestem, az spac nie moge. Mam jechac do Pl nad ranem i auto nie dojechalo. Bede musiala na jutro poszukac przewoznika. Cholera, a znajomi co mieli mi autko udostepnic nie odbieraja tel. ja im zawsze dawalam autko bez problemu, ale sprzedalam i jestem na kupnie nowego. Moj spi jak aniolek a ja sie martwie, bo w sumie dzis o 15 w PL mam termin u prawnika. Nie wiem jak on tak spokojnie spac moze!!!

HEJ
Dziewczynki ja tak z doskoku na chwile.
Wlasnie pichce jeszcze fasole po bretonsku co by my w tej Cro z glodu jutro nie pomarli:-D.Wieksszosc rzeczy popakowana juz.Ruszamy ok 1-2 w nocy.Pewnie nie zasne wogole:confused:
Asiunia wspolczuje zmiany planow,ale co sie odwlecze.....Szkoda,szkoda...Udanego pobytu w kraju!

Mamusia 28 oj z tym transportem,rozumiem nerwy tym bardziej jak sie cos zalatwic ma
Poziomeczka-udanej imprezy!!!!!!! Mam nadzieje ze fryzjer ci nastroj jeszcze bardziej poprawil;-)
Ok to jade sie wczasowac w takim razie odmeldowuje sie:happy2:i skrobne cos zaraz po powrocie,bo potem Pl jeszcze nas czeka

Ahoj wakacje,pa,pa&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&66:tak:

Witam Dziewczynki!
Ja jeszcze w Wiedniu i dalej nic nie wiem. To znaczy maz nie wie czy jutro ma wolne, dzis ma wiedziec. Takze jak bedzie mial to jutro jedziemy do PL. Nie lubie takiej niepewnosci bo sie bede musiala na szybkiego pakowac itd. Chociaz tyle ze w koncu wczoraj mieszkanko sobie posprzatalam, dzis lodowke rozmrozilam.

Bylam dzis z Nicole na Hirschtetten, woda cieplutka tylko wiatr straszny byl, az mnie leb rozbolal. Ale musze sie pochwalic, ze dzisia samej udalo mi sie po lusterkach tylem zaparkowac:-)
Praktyka czyni mistrza

A co tam u Was? Beabea pewnie juz na Chorwacji zachod slonca oglada :-)

Asiunia brawa dla ciebie za parkowanie -ja musze w koncu na prawko isc brrrr
Bylas nad jeziorkiem?? My tez :) i czesto tam jezdzimy bo miejsce fajne , spokojnie ,no wczoraj wiatr byl do d....

mb u nas zakupy z 2 dzieci to norma :) ciekawe jak bedzie sie z 3 robic :)

poziomeczka pokaz fryzurke nowa

Ja ide ogladac dzis mieszkanie z Gemeinde bo dostalismy pierwsza propozycje ale troche male sie wydaje i miesce takie troszke na zadupiu ;) , zobaczymy .Napewno zaczynamy szukac czegos bo nie chce sie w 9 miesiacu ciazy przeprowadzac

reklama
Hej dziewczyny! Wlasnie wrocilam z wakacji i nadrabiam zaleglosci :-). Bylo bajecznie, chociaz daleko nie pojechalismy-autkiem dookola Austrii :-D- Wolfgangsee, Salzburg, Zell am See, Kitzbühel, Krimml i Wörthersee! Pogode mielismy swietna, chociaz jednego dnia rzucalismy sie nawet sniezkami :-) (Kitzsteinhorn).

Kathinka: Gratulacje!!!!! Ale niespodzianka!!! :-D
mamusia28: witamy!
Asiunia: Dobrze Ciebie rozumiem. W tym roku tak zaplanowalam przyjazd do Polski, zeby pasowalo rodzicom i siostrze... ja wybralabym inny termin. Kupilam juz bilety a teraz sie okazalo, ze moja siostra dostala prace i nie bedzie miec dla mnie czasu, a rodzice maja przeprowadzke :wściekła/y:... glupa sprawa, bo nastepnym razem do Polski dopiero za rok.
Beabea: udanej podrozy!!

Do góry