reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Witam :* dawno nie pislam ... ksiazki dalam Kathince jak przeczta to sa do Waszej dyspozycji;) ktoras pytala czy umiem uszy przebijac.. a umiem ale sprzetu nie kupowlam bo stwierdzilam ze i tak nie bede miala komu...kurs skonczylam banalne to;);-)

reklama
kathinka mam 9-letniego synka, rodzic bede w Wiedniu w 16 bz. Szkoda tylko, ze jeszcze tyle casu mam do porodu, bo upaly daja mi popalic.

klaudusia 3 mam ksiazki do oddania juz wiec chetne moga sie pisac :) W zwiazku z tym ze sie byczyc musze to czytam ile wlezie :)

mamusia ja mam znajoma w 16 czesto tam bywam a Ty masz blisko do mnie w U6 :)
Jutro rano ide na basen jak ma ktos ochote zapraszam :) na Teresienbad w 12 bez

Kathinka no ja mieszkam w 17 wiec daleko nie mam :) kto wie moze gdzies sie widzialysmy hihi. Na basen bym poszla, ale wczoraj sie prazylam caly dzien nad Dunajem wiec dzis raczej nie dam rady. Mam troszku pracy przed wyjazdem do Polski, pranie, prasowanie itd. Moze kiedys sie spotkamy :)

heja! :-)

dzieki za rady co przentow. Kathinka, taki tort to naprawde super pomysl ale nietstey spotykamy sie jutro o 19.00 i idziemy na kolacje, a ona potem musi wracac poza Wieden pociagiem, wiec niestety tort tu ni w 5 ni w 10 :-D Ale wiesz, ze od Ciebie torta to ja zawsze :tak: Jeszcze bedzie okazja....

witam nowa mamusie.

my wczoraj bylismy u znajomych caly dzien. Oni maja ogrod z basenem, wiec Majusia wybawila sie z nami i wyplywala sie w swoim koleczku i bylo milutko. Leniwy dzien w ogrodzie, suuuper!!!

Dzis chcielismy isc do ZOO po obiadku ale nie wiem co z pogoda, bo pada aktualnie...

Zabuchowalam sobie lot do PL, wiec spadam 3go sierpnia do mamuni, pojesc dobrych rzeczy i spotkac sie z przyjaciolmi i posiedziec sobie :-) Oczywiscie z moja dzidzia. Maz dojedzie do nas tez :tak:

Moja Majulcia od kilku dni umie swiadomie odpowiedziec TAK i NIE na rozne pytania (chcesz pic, jestes glodna, chcesz to czy tamto). Jest przeslodka. I ciagle daje nam buziaki! Zrobila tez w weekend niecale dwa kroczki sama ale boi sie jeszcze i chce sie jednak czegos lub kogos trzymac.
Poza tym jest kochaniutka, grzeczniusia, uwielbia "czytac" ksiazeczki i rysuje kredkami (oczywiscie maze sobie po kartce, ale jakze piekne sa jej pierwsze kreseczki, hihihihi)

No, to tyle od niepoprawnie zakochanej w swym dziecku matki :-p:szok::-D:-D

No a tak to nic nowego juz

dziewczyny, macie jakiegos dobrego laryngologa w Wiedniu??

a co to za ksiazki, o ktorych piszecie?

Poziomeczko a rozne sa tam ksiazki Harlana Cobena, Dan Brown .... Pemietniki wampiorow...nie pamietam co tam jest jeszcze jesli chcesz to ci pozycze ja i tak wszystkie przeczytalam wiec mozecie trzymac je ile chcecie;)

Witam nowa Mamusie:)

A jeszcze sie Wam pochwale 3 tydzien pracuje... ale narazie tylko za kolezanke sprzatania ;)

Witam wszystkie no i oczywiscie nowa Mamusie!

Wczoraj mi sie nic nie chcialo pisac, wiecie, po takim pieknym weekendzie to sie nic nie chcialo. W niedziele bylismy na Neusiedler See, woda cieplusienka, goraco, czego chciec wiecej? Moje dziecko ambitne, pod woda juz umie plywac, w ogole teraz tylko by nurkowala. Na powierzchni juz tez sie jej udaje chwilke utrzymywac. Wypozyczylismy sobie na godzinke rowerek wodny ze slizgawka do wody. Ale zabawa byla:-) Tylko slonca juz dosyc mialam. Ale w koncu mi troche sie nogi opalily:-)

Klaudusia, to ja sie pytalam o te uszy! Jakby to chodzilo o mnie to bym sie dala nawet zwykla igla przekluc (tak sie zawsze robilo przeciez) ale dla dziecka to chyba musi jakis sprzet byc zeby to szybko bylo i niespodziewanie. Jade teraz do Pl to zobacze.

Plany nam sie zmienily. Maz dostal jak na zlosc kurs niem. z amsu no i w przyszlym tygodniu zaczyna takze na Chorwacje narazie nie jedziemy tylko ja z mala do PL. A nastepny tydzien sie zobaczy, trzeba cos wykombinowac:-)

A ksiazki, ja chetna jestem tylko dopiero w sierpniu bo od piatku tego mam urlop i raczej mnie tu nie bedzie. Ja tez mam duzo ksiazek, takze zapraszam do 22 go bezirku!

Witam porannie stare i nowa mamusie
U nas ok, tylko ja jakas rozbita. Wczoraj czulam sie tragicznie. Bolalo mnie gardlo, miesnie i robilo mi sie slabo. Dobrze, ze maz ma mozliwosc pracy z domu, to wczoraj to wykorzystal. Balam sie, ze gdzies zemdleje.
Asiunia ja chodzilam na taki kurs. Bylo pare osob, ktore przez tydzien nie przychodzily. Tylko, ze wtedy kasy nie dostaly.
Poziomeczka jak sie udal wieczor panienski? Kathinka ma super pomysly:tak: A i te torty... marzenie. Kurcze maz ma niedlugo urodziny, chetnie bym mu cos takiego strzelila. Musze poszukac w St.Pölten, czy ktos robi choc podobne cuda.
Zmykam z mloda na kontrole do lekarza, milego dnia

No ja wlasnie wrocilam od gina, z dzidzia wszystko ok na szczescie nic nie stoi na przeszkodzie wyjazdu, wiec luzik :) Moj syn sie doczekac nie moze tez wyjazdu do babci. Bedzie cisza do konca wakacji. Szkoda, ze czas tak szybko leci, bo sie nie ogladne i znow wrzesien i szkola. Dziewczynki ubranka dla malucha lepiej kupic tu czy w kraju?? Nie orientuje sie wogole w cenach, a czas po troszku skupywac juz.

reklama
Asiunia igla bym nawet nie probowala balabym sie, pistoletem umiem ani troche nie boli tylko wlasnie wiekszos kosmetyczek ma taki pistolet co robi troche halasu przy przekluwaniu i dziecko mmoze sie wystraszyc , jest tez taki co jest ciuchutki ale drozszy bo chyba te kolczyki do niego drozsze sa i kosmetyczki ten tanszy zazwyczaj kupuja.
A co do ksiazek to daj znac kiedy mozna Cie odwiedzic i pozyczyc:) oze Kathinka pojedzie ze mna na kawke do Ciebie;)

mb1 ..Kathinka robi genialne gorsety na ur dla facetow:D

mamusia 28 a w ktorym tyg jestes? wiesz czy chlopiec czy dziewczynka?

ja wlasnie zmykam do Kathinki;) pa:)

Do góry