reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

JAK widas na suwaczkach wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy
Jutro ide do ginekologa a dzidzia sie urodzi pewnie kolo 8 marca

No to papa dieta :)
Ciesze sie baaardzo i moj maz tez

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Wchodze na bb a tu taka bomba!!!!!!!!!!!!
Kathinka Wielkie gratulacje!
biggrin.gif
biggrin.gif

wow,to dopiero nowina:-)
Gratki i zeby ciaza lagodnie przebiegala:tak:
To staranka byly czy mile zaskoczenie?

Kathinka gratuluje. No to juz wiadomo skad te bole glowy:rofl2:
Ja w przyszla srode ide na zumbe. Akurat jest o takiej godzinie, ze maz zdazy wrocic z pracy (mam nadzieje) i przed Laury kapiela. Takze dadza sobie rade przez godzine beze mnie. A ja juz takiego wyjscia naprawde potrzebuje. Ponad rok bez aerobiku, to dla mnie cala wiecznosc :tak:
Asiunia od jutra ma byc podobno juz ok. Takze ja dzisiaj sprzatam, zeby jutro spedzic juz dzien caly na dworze. Moze wreszcie Laurze katarzysko minie:rofl2:

Kathinka, GRATULACJE! I moze akurat na Dzien Kobiet prezent dostaniesz:-) Takze diete troche odpusc zeby dzidzia sie dobrze rozwijala!

Czes Dziewczyny.

Ja bylam w tamtym roku na chorwacji na waspie Rab i bylo ok tylkoo duzo ludzi.ale plaza piaszczysta a na tym mi najbardziej zalezalo bo Bruno mial 1,5 roku.

Maxmama do niedawna sama tak myslalam i chcialam szukac plazy piaszczystej dla dzieciakow w Chorwacji.Ale czytajac forum i doswiadczenia innych podroznikow zmieniam zdanie:-D:tak:Zobaczymy jak to u nas w praktyce sie sprawdzi...

Tez bylismy na Rab-ie(Lopar)jeszcze bez dzieci i co do tej plazy piaszczystej to bym dyskutowala.Na pewno nie byla ona taka typowa jak sobie nad Baltykiem mozna wymarzyc,raczej tak schodzona ze az ubita i nie pierwszej czystosci delikatnie mowiac ten piasek byl.
A ponizej wybralam tylko niktore z przekonujacych mnie wypowiedzi.
Tam zreszta gdzie mamy byc to plaza bedzie drobnozwirkowa.
Zrszta Chorwacja nie slynela by z tak czysciutkiej wody gdyby plaze byly piaszczyste,to wlasnie kamienie robia swoje i nie ma sie co nastawiac na takie mieciutkie plaze.;-)
Zreszta oto te wypowiedzi:
"Małe własne spostrzeżenie - nie upieraj się nad piaszczystą plażą. Też kiedyś na to stawiałem, ale po pierwszej wizycie w Chorwacji na plaży żwirowej zaraz odczułem walory. Wymienię kilka: nie nosisz ze sobą kilogramów piachu, w aucie i domu czysto, krystaliczna woda ponieważ nie mąci jej piasek i darmowy masaż stóp (tylko 1 dnia używałem butów, potem do końca już "na bosaka"). Moje dzieciaki świetnie się bawiły kamykami. "

"Zgadzam sie z PETERENZO, żwirkowo - kamieniste plaże są naprawde fajne. A dzieci też napewno znajdą sobie jakąś zabawe z kamykami, mój synek uwielbiał budować piarmidy, i wyszukiwać ciekawych kamieni, które oczywiście wszystkie chciał zabierać do domu. W żwirku tez można kopać i coś budować, a dla rodziców masaż stup poprosru rewelacja.
No i nie ma tego piachu co ciagle przykleja sie do całego ciała i potem go pełno wszędzie.
No i woda jest dużo ładniejsza, ma piękny kolor i jest bardzo krystaliczna super do nurkowania."

"Nie ma co, plaże kamyczkowe mają też swoje zalety oto kilka z nich:
- maluszki zawsze mają czyste rączki zawsze gotowe do jedzenia i picia
- nie ma to jak kamyczki rzucane do wody
- babeczek się nie ulepi ale wodę można poprzelewać
icon_smile.gif
no i zabawki się w piasku nie zakopią
- no i jak berbecie będą biegać to nie zarzucają siebie i nas piaskiem po oczach "

Beabea zgada sie to nie nasz balytycki zolciutki piasek. Ale bylismy na kilka aut z kilkoma dziecim,i tez mialy frajde. Ja to jednak najbardziej kocham polskie morze,ten szum,fale tylko ze zimne.:-(

reklama
Widze ze plazowo sie zrobilo:-) Ja, szczerze mowiac, tez na poczatku marzylam o piaszczystej plazy ale jednakw rzeczywistosci kamienista wydaje sie lepsza. Nie ma nic bardziej denerwujacego na plazy od piachu ktory sie do wszystkiego lepi. Ale zobaczymy jak to bedzie. Jak narazie jeszcze caly tydzien do pracy ale w koncu juz czwartek i jakos zleci. Chociaz ten tydzien, nie wiedziec czemu, dluzy mi sie cos.

Wczoraj bylismy na rowerach, na Mühlwasser (nie wiem czy znacie, to takie jeziorka niedaleko nas, tak jakby wzdluz Dunaju, a zaczynaja sie za Alte Donau i ciagna az do Panoceklacke, Lobau). Moja Niuncia jak zwykle sie kapala, w ogole duzo ludzi sie kapalo. I musze pochwalic, ze juz pod woda Nicole zaczyna plywac. Ambitne to moje dziecko. Postanowila ze nauczy sie plywac i ciagle probuje. Woda bardzo czysta tam jest. A potem obowiazkowo lody. Zawsze jezdzimy do jednej lodziarni kolo nas i nawet karte mamy, Jak sie uzbiera 9 pieczotek (1 lod 1 pieczatka) to 4 galki gratis.

Dzisiaj mysle tez nad wode pojechac. Dziewczyny, przy Stadionbad mozna gdzies auto zaparkowac? Trzeba parkschein? Bo ja nigdy tam nie bylam a moze w koncu pojedziemy.

Do góry