reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Beabea ja bardzo warzywna jestem, ale ostatnimi czasy jakos na ogorki nie mialam ochoty :-)
Asiunia to widze, ze plany urlopowe masz takie jak ja;-) U nas wszystko przez opoznienia w budowie bloku. Mielismy sie przeprowadzac w czerwcu, mam nadzieje, a bedziemy w sierpniu.
Wczoraj bylam z mala na basenie odkrytym. Zamoczyla tylko stopki, bo woda jeszcze zimna. Zreszta nie podobalo jej sie, bo byla zmeczona. A dzis ma podwyzszona temperature:wściekła/y:
Gdybyscie mieszkaly troche blizej, to chetnie bym wam pare ksiazek pozyczyla. Moja mama i tesciowa naleza do Swiata Ksiazki i zawsze jak jade do Polski to zgarniam im to co kupily. A mi sie marzy, ze kiedys bede miala w swoim domu duzo ksiazek. Pamietacie Dynastie, albo bajke Sknerus McKwacz? Tam byl taki pokoj i mi sie od dziecka tez taki pokoj marzy:-):tak:
A mozecie polecic cos jeszcze do czytania po niemiecku?
Kathinkapomysl na prezent super i zycze udanego swietowania.
My w tym roku mamy 5 rocznice slubu i nawet nie wiem kiedy to zlecialo:-) Musze tez pomyslec nad jakims prezentem

reklama
Wszystkiego dobrego dla naszych kochanych dzieci :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
klaudusia to jak mozesz,to ja sie chetnie pisze,Obiecuje,ze szybko oddam!:-D
Dzis moj starszy jedzie na 4 dni do pl do drugiej babci a my z mezem.......oj jak bedzie dziwnie sami...sami az 4 dni,Co my robic bedziemy:-D:-D:-D.
Zmykam na fitnes zrzucic oc ciut ciut.

Maxmama po co Ci dodatkowy fitnes??Bedziesz miala 4 dni super cwiczen, wzmacniajacych miesnie, rozciagajacycych i rozluzniajacych:-D:-D:-D

A pisalam m.in. ze my tez jak gdzies sie wybierzemy to raczej spontanicznie,tak ze Mb1 i Asiunia -my z tego samego klubu:-)Tez myslalam o Chorwacji,albo gdzies w miare blisko zeby woda i piach byly glownie pod dzieci.
Choc tak wogole to nawet bym do jakiegos pensjonaciku do Tyrolu pojechala bo w sumie my malo co tej Austrii zwiedzili,a gory zwl. te wysokie to mi sie zawsze podobaly.Byla ktoras?
No i w sierpniu prawdopodobnie znow do PL pojedziemy ale nie na urlop tylko do rodziny.Pasuje kiedys dzieciaki nad polskie morze zawiezc ale rety to taki kawal drogi
A z tymi ogorkami to dalismy sobie na przeczekanie po tej medialnej nagonce choc do konca sie zwariowac nie dajemy bo dla swinek kupujemy(toz to ich przysmak) i nic im nie jest:-)

Kathinka Tobie juz obiecalam w piatek jade do PL to przywioze ksiazki
Beabea ja kiedys nalezalam do Klubu Swiata Ksiazki i mam duzo z tego nawet ostatnio duzo ksazek dalam do biblioteki bo nie mialam juz gdzie je dac ale zostalo mi i teraz juz nie kupuje tylko wypozyczam w PL w bibliotece moja mama czesto jezdzi to mi przywozi;)
wiec ktora chetna to w pon bede juz ksiazki miala w domku:-)
ja ogorkow nie jem ani pomodorow a lubie ale wole przeczekac

My mamy 3 rocznice slubu 27 Czerwca ale cywilnego a koscielnego 18lipca (2rocznica) ale moj na dzien dzisiejszy nie dostanie NIC bo ostatnio dzila mi na nerwy;) trzymajcie kciuki zebym jakos sobote przezyla bo na chrzciny jedziemy i bede musiala spedzic kilka godz w towarzystie tescia i szwagierki:/

Hej dziewczynki

Wczoraj bylismy ostatecznie w BOGIPARKU ,bo nastawialismy sie albo na wodospady albo na pARK ZABAWY NA nEUSIDLERSEE ale ze wzg. na pogode w koncu w Bogi parku wyladowalismy na bite 4 godziny.
Bylo fajnie,rodzice moga z dzieciakami szalec,tak ze wszyscy bylismy przepoceni jak zmokle myszy.
biggrin.gif

Polecam
Co do ksiazek jeszcze to ja naleza do KDC (Klub dla ciebie) to taka ksiegarnia wysylkowa i nieraz sie tam zaopatruje w ksiazki ale raczej w poradniki,albumy i tym podobne.Ceny nieraz faktycznie nizsze niz w innych ksiegarniach,zbiera sie punkty i wymienia.
Co tam u was?

reklama
Ja tylko na chwile dziewczynki... duzo pracy... :tak:. Wczoraj bylismy na zakupach w Bratyslawie- kupilam sobie 2 bikini- wiekszy wybor rozmiarow jak u nas.
Co do warzyw, to ja zwykle i tak jadam gotowane (bo na duzo surowych jestem uczulona) , a jak kupuje to te z Austrii (a najlepiej jeszcze z Simmering :-p, LGV), te z Hiszpanii to zawsze byly wiecej spryskiwane, az mi jezyk dretwial :-D

mb_1: ja lubie tutaj do biblioteki chodzic, bo ksiazki sa drogie, a ja tez czytam bardzo duzo... jedynie co kupuje (uzaleznienie :tak:) to polskie czasopisma... oh... probuje sie odzwyczaic, ale ciezko mi idzie ;-).

beabea: a co to za park zabawy na Neusiedlersee? Ja znam tylko jezioro.

Dobra... lece... pozdrowienia!!!!! I milego Weekendu!!!!!!!!!

Do góry