reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Witajcie!
Troszke mnie tu nie bylo,a rozpisalyscie sie sporo :) Takze ciezko kazdej z osobna odpisac :)
Ja juz po komunii, bylo milo - pogoda sie jednak udala takze super :) za rok czeka mnie kolejna, juz mojej chrzesnicy. Takze trzeba bedzie z malym szkrabem do polski jechac. A szkrab moj bardzo ruchliwy powiem wam. Ciekawe co to bedzie jak sie urodzi, jak on juz w brzuszku potrafi praktycznie caly dzien figlowac :)
Poziomeczka ja rowniez zycze dalszy, Udanych dni Waszego urlopiku. tylko nie ze smazcie sie za bardzo na slonku ;-)
kathinka a jakie to leczenie za pomoca hipnozy? tzn jest tylko dla dzieci? bo tak szczerze nigdy o tym nie slyszalam...

reklama
Naila to jest dla dzieci i doroslych tu masz linka
Hypnoseinfo
Po wczorajszej wizycie moj syn lazi z otwarta buzia i wszystkim swoje zolte plomby pokazuje hihi 30 razy dziennie i juz sie cieszy na kolejne tym razem w innym kolorze . To pierwszy raz taka reakcja po dentyscie

kathinka udanego urlopu.Tak wypocznij za nas wszystkie,ktore tutaj zostajemy.Poziomeczka to wy tak dluzszy urlop!!!!Tylko pozazdroscic,Super. Ja mam taki" mini urlopik" od najmlodszego, Taki radosny. jak z nim na skype chce porozmawiac to tylko slysze ,,,,"pa.pa mami,bacia oc edzieny na loloerek....""tak ze ja wiecej moge poswiecic starszemu. i wreszcie wiecej czasu dla siebie..:-) Buzialki dziewczyny dla Was i milego dnia. Teraz mam niby wiecej czasu ale....wlasnie takie blogie ale!!!:tak:

Beabea, witaj z powrotem! Dlugo pobalowalas! Ale zazdroszcze, my tylko tydzien bylismy i nie wiadomo kiedy zlecial. No ale moze na Boze Cialo sie uda. Gratuluje chodzenia! Ja slyszalam, ze drugie dziecko zazwyczaj szybciej sie rozwija. Moze dla tego ze starszemu chce dorownac:-)
Aiunia a wiesz ze w tym jest duzo prawdy!Sama obserwuje jak mlody nasladuje siostre,jak sie ciesza oboje na swoj widok to az sie lezka w oku kreci:-)Moze przez to wlasnie siebie nawzajem stymuluja i to prawda ze drugie i nastepne dziecko zwykle szybciej sie rozwija.

Dziewczyny a co ciekawego czytacie? Wiem,ze niektore to "mole ksiazkowe" .Ja szukalam tu jakiejs polskiej biblioteki alke nic takiego nie znalazlam.A szkoda. :tak:
Ja tez jestem molem ksiazkowym:-)Polykam i polecam wszystkie ksiazki Robina Cooka,Michaela Palmera, to cos w stylu trillera medycznego,lubie Mastertona ,Cobena rowniez.Ale i chetnie siegam po biografie,super sie czyta chocby biografii Kirka Dauglasa "Syn smieciarza"albo bardzo zyciowa [FONT=&quot]Gran Christine „Córka dziwki”![/FONT]

Mam do Was pytanie dziewczyny, ile z Was szczepiło dziecko na hep.A???[/ QUOTE]

Mnie tez pediatrowa proponuje to szczepienie i choc za bardzo zwolennikiem multum szczepien nie jestem to sie ciagle zastanawiam,bo akurat to na zapalenie watroby typu A wydaje mi sie potrzebne biorac pod uwage jak latwo sie tym chorobskiem zarazic zwl. male dzieci ,ktore notorycznie cos wtykaja sobie do buzi.

Nasz maly urodzil sie 28 tg. mial 8oo gram i 34cm. rozwiniety byl na 25 tg. przez ostatnie 3-tyg ciazy byly niedrozne przeplywy wiec nie dostawal tyle co powinno byc (taka glodowka i duszno w ciazy)mial tylko 20% szansy na przezycie i zadnej na to by byl normalny. Nawet lekazy sie dziwili jakim cudem widzi i nawet nie mial najmniejszego stopnia retinopati.Wlasniwie chcieli go chrzcic zaraz.
Maxmama wspolczuje przezyc i Bogu dzieki ze wyszliscie z tych zawirowan cali i zdrowi i wierze ze podwojnie patrzac na przejscia chuchasz na malego skarba.
A propos gdzie suwaczek drugiego synka????Jest nas troche i mieszaja sie te nasze dzieciaczki,a tak to sie kojarzy w mig osobe chocby po dzieciach w jakim wieku i wogole.:tak:
To samo pytanie do innych mamus bezsuwaczkowych:-)

Asiunia_D;7109936 Maz mi wczoraj na imieniniy stroj kapielowy kupil. Kurcze pisze:
No i jak z tym strojem?Wymieniony?:confused:

czesc dziewczyny!!!

ale ogolnie jest fajnie, wracamy dopiero pod koniec czerwca. Jak dorwe gdzies jeszcze internet to skrobne. A narazie gorace calusy z Sardynii!!!!!!
:-D

Poziomeczko toz to MEGA dlugi urlop sobie zafundowaliscie!!!!!!!!Az przetarlam oczy czy dobrze doczytalam:-):-)
Zazdraszczam okropnie i zycze dalszego leniuchowanie w bajecznych widokach,achhhhhhhhhhhhhhhMam nadzieje ze nam fotek powrzucasz troche.

Beabea wszystkiego najlepszego dla Kevina z okazji pierwszych urodzin!!!
Dziewczyny poleccie mi gdzie mozemy jechac z nasza Lauryska, tak na jeden dzien, max dwa? Gdzies w poblizu, ale zeby dla niej bylo atrakcyjnie?
A zlukalas nasza stronke o Wypoczynku?
My w najblizszym czasie wybierzemy sie tam gdzie Kathinka polecala a dokladnie Familypark Neusiedlersee.Moze i was zainteresuje:tak:

U nas rocznica za "pare" dni i nie mam pomyslu na prezent , moze machne mezowi kurs nurkowania jak bedziemy we Wloszech hmmmm

Tobie tez juz zazdroszcze urlopu:tak:!!!!!!!!
A pomysl z kursem nurkowania SupeR!
No i wszystkiego NAJ na dalsze wspolne lata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Oby pochmurnych dni bylo jak najmniej i czesto wam slonce swiecilo;-)
No i wam urlop sie zbiegl z rocznica,czy tak to sobie w ramach prezentu wykombinowaliscie?

Ostatnia edycja:
Beabea ja teraz czytalam ksiazke PALMERA-PRZEBLYSKI PAMIECI bardzo fajna

Poziomeczka Tobie to dobrze ja co nawyzej pojade w wakacje na tydzien do Polski

Maxmama2 moge Ci z PL moje ksiazki do czytania przywiesc albo ktora by chciala to pozycze

Kathinka pomysl z nurkowaniem super!!

Czesc!!!
U nas po burzy słońce;-)...mąż śpi z Ingą, a ja za chwilkę idę się kąpac.
Poziomeczko Udanego dalszego wypoczynku i czekam aż przyjedziesz promieniejąca i pokażesz fotki!!! Buziaki!!!
Kathinko Świetny pomysł z nurkowaniem Twoj D. to ma z Tobą cudownie nie sposób się przy Tobie nudzic!!!
Szerokiej drogi i miłego wypoczynku.
No i extra z tymi ząbkami!!!
Mb1 Może park naturalny lub basen jakiś.
Maxmama2 Przynajmniej wiesz że dobrze się bawi :tak::tak::tak:ojj ta tęsknota.
Asiuniu Z tymi weekendami współczuje ty w pracy upały a weekend to pada.
Naila No te nasze brzuszkowe szkrabki jak się urodzą to już na nic czasu nie będzie ale masz mame tu to będzie Ci lżej. Mój też teraz właśnie kopie:-D.

Wybieram się z mężem na weekend do mojej mamy do Polski czuje się w miare dobrze no tak troszkę chcę odskoczyc a poza tym ostatnio mamę widziałam w Boże Narodzenie i po prostu się stęskniłam!!!
Oby droga nie była uciążliwa.
Buziaki dla Was bo jutro jadę i wracam w niedziele.

FRANIA-wypozyczalam.
Ja z PL sobie z biblioteki sporo ksiazek na raz przywoze i trzymam dosc dlugo.Nawet sie nie czepiaja,bo naleze tam od dziecka i znaja mnie:-pNieraz jak mam czas to przegrzebuje regaly ze hej:-)
To uwazaj na siebie w tej Polsce,cobys sie nie przetrenowala;-)
KLAUDUSIA-a jakze,czytalam:happy2:
A ty skad ksiazki przytaszczasz?
Dziewczyny sezon truskawkowy sie zaczyna.To jakby ktoras miala jakis przepisik na ciasto z truskawkami i serkiem mascarpone to ja chetnie poprosze,bo niby w necie jest tego sporo,ale ktory tu faktycznie dobry??

Jak tam-jecie ogoreczki???????:confused:

klaudusia ja sie pisze na ta ksiazke.

Moj malzonek wzial sobie wolne az do nastepnej soboty a ze poniedzialek swieto to mamy dlugi ;) urlopik hihihi
Do POlski jedziemy dopiero we wrzesniu na tydzien bo dzieci maja wtedy wolne z przedszkola wiec dwie sroki za ogon ;)

JA ostanio czytalam "550 Erziehungstipps für alle Fälle " i goraco polecam. Swietna ksiazka dla kazdej mamy

Beabea dziekuje :) Rocznice mamy 25 czerwca ale jak juz nad tym morzem bedziemy to czemu ni emachnac wczesniej prezentu ;)

reklama
Kathinka, torcik byl pyszny i kazdemu sie podobal:-) Zaskoczenie bylo duze;-) Udanego urlopu!
Ja mam dopiero w lipcu, dwa ostatnie tygodnie i w sumie to zadnych planow, bo nie wiadomo jak z mezem bedzie (bezrobotny jak narazie) Jak sie uda to chcielismy na Chorwacje, albo do Sloweni tak spontanicznie pojechac. Ale zobaczymy.

Beabea, jak tam ogoreczkow nie jadam. Pierwszy raz w zyciu moje nielubienie warzyw sie na cos przydalo:-)

Do góry