reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Czesc kobitki:-)
Wlasnie wrocilam z PL. Klaudusia jak to przezylas bez synka? Ja nie mam Bruna pol dnia i juz mnie sie nudzi bez niego!!!
franiu dzieki za zaproszenie ale jak widzisz bylam malego odstawic do dziadkow i mam tydzien "wolnego". Tak ze jak wroci napewno sie spotkamy!!I moze wieksze spotkanie da sie zorganizowac!
Zycze Wam wszystkim milego slonecznego dnia a ja zmykam bo sie umowilam z kolezanka na rolki nad Dunaj. Musze wykorzystac swobode. Pa.:tak:

reklama
Mamusie, Wszystkiego Najlepszego z Okazji naszego Swieta!!! Dobrze mamy, bo mozemy dwa razy obchodzic!:-)

Kathinka, tez trzymam kciuki! Z tego co piszesz to chyba wiem jaki Ty ten kurs masz bo ja tez taki przechodzilam. I dobrze robisz oddajac mape wczesniej, ja wytrzymalam do konca i nudzilam sie jak mops pozniej. Ale na pewno Cie przepuszcza, przynajmniej u nas nie robili z tym problemu.
A schabiki niestety sa, zawsze byly zreszta, nigdy szczpla nie bylam i walcze z tym cale zycie. Ale facetom tez wlasnie tego zazdroszcze, oni to sie niczym nie przejmuja. A moj maz to tyle je wieczorami i nic mu nie jest. A ja tylko cos wiecej zjem i od razu czuje:wściekła/y:

Dzisiaj mam luz, sama w pracy jestem bo maly ma urodziny i szefowa w domu zostaje. Jutro tez jakies tam poza firma spotkanie mam, takze troche moge sobie pofolgowac.

Hej dziewczyny! Dolaczam sie do zyczen dla was! :tak:
Juz kiedys o tym pisalysmy, ale teraz tyle nowych dziewczyn... moze sie znacie. Od czasu do czasu nachodzi mnie Heimweh i mam ochote na polska telewizje. Mam talerz Sat i receiver..., najczesciej ogladam UPC, bo na sat mnostwo programow jest zakodowanych. Wiecie moze jak mozna zalatwic sobie polska telewizje (Tvn, TVP1), zalezy mi na telewizji bez zameldowania w Polsce. Wiem, ze jest tzw. telewizja na karte, ale do tej pory balam sie, ze kupie w Polsce i tu nie bedzie dzialala... macie moze jakies doswiadczenia.
Milego dnia!

Kathinka trzymam kciukasy
happy ja mam polsat i mi dziala cyfre maja znajomi i tez dziala a i N inni mieli i tez dzialala bez problemu.Jak nie masz meldunku to nie wiem jak z umowa ale mozna zawsze na mame czy kogos innego i jest oki.A tak nawet lepiej bo teraz jak mam promocje czy cos to nie moge skorzystac bo np nie ma mnie w pl a podpis musi byc...Co do strojow to u nas najwiekszy wybor jednak w palmersie gory tez osobno mozna znalezc wcale nie trzeba setu kupowac.
Co do wyjazdow dzieciakow samych znaczy spedzania czasu bez nas rodzicow to ja tez tesknie ale wiem,ze ma frajde wtedy i to dobre dla jego rozwoju.
Asiunia delektuj sie luzem w pracy:-) a i widze,ze twoj mezus jak moj,je kiedy chce potezne ilosci a chudy jak patyk...a ja pilnowac sie musze:sorry2:
mb_1 fajnie,ze u tagesmutter coraz lepiej.No i niezle masz sie z tym hausmaisterem...wspolczuje

Ja w koncu dzis do fryzjera ,od 3 miesiecy nie moglam sie z nia dogadac na termin a teraz w domu siedzi bo w ciazy jest.Pierwsze stracili wiec chyba przez to teraz ostrozniej a moze takie zalecenia lekarskie(nie wnikam).No ale polecilam mi inna i akurat dzis zwolnil sie termin ciekawe czy bede zadowolona...nie lubie zmieniac czegos z czego bylam zadowolona ale coz...

Mamusie wszystkiego najlepszego:-D:-D:-D
Kathinka kciuki zacisniete
Maxmama udanego urlopu odsynkowego;-)
Happy ja czasem tez chetnie poogladalabym cos z polskiej tv, dlatego ogladam Dzień Dobry TVN - Oficjalna strona programu - TVN
Jest tez cos takiego jak Vod, ale niestety z zagranicy nie mozna ogladac. Moze jest opcja, zeby zaplacic :confused:
Ja slucham czesto radia Radio ZET • Słuchaj online - Radio internetowe
A zakladaniem polskiej tv pewnie zajmiemy sie po przeprowadzce:tak:
Vici ostatnio mi odpuscil i wozek znow stoi na dole:szok: Moze on ma skleroze? :)
Happy ja kupilam kostium w New Yorkerze. Chcialam cos na basen, bo takich drozszych troche mi szkoda i tak szybko wybledna od chloru.
Asiunia ja boczki mam od zawsze. Nawet teraz kiedy jestem chuda jak patyk, to na bioderkach co nieco zostalo. Tam mi sie zawsze najtrudniej gubilo i najszybciej przybieralo.

Ostatnia edycja:
Maxmama ja dalej jeetem bez Nikosia w piatek wracja 2 tyg to za dlugo ale on szczesliwy jest tylko teskni ciagle mi mowi zebym przyjechala albo ostatnio do mojej mamy mowi ze jedzie do mamy traktorem a ona mu mowi ze nie ma traktoru a nikos a auto przeciez masz;) Ja tez dolanczam sie do zyczen dla wszystkich obecnych i przyszlych mam:*

happy my my mamy polsat a wczesniwj cyfre na tesciowa wziete :) ja place z konta swojego i jest oki ;)

Asiunia
ja kombinuje oddac dzis i wczoraj prosilam o rozmowe z szefowa wczesniej zeby miec to juz za soba bo Gabi nie zawsze fajnie znosi siedzenie z opiekunkami :) a ja nudzic sie nie lubie hihi

Musze zaczac zakupy na wyjazd robic na razie nawet listy nie mam . To chyba pierwszy raz w zyciu ;) pelna dezorganizacja

Witam piatkowo,
Czyzby kolejny weekend mial byc deszczowy?? My jutro jedziemy na weselicho. Tylko cos mi sie nie chce:zawstydzona/y: Ostatnio marze tylko o przespaniu calej nocy, a nie dodatkowym jej zarywaniu. Chyba sie starzeje.
Dziewczyny moje dziecko boi sie... trawy:tak: Chodze z nia do parku i gdy siedzi na macie jest wszystko ok, a jak tylko chce cos siegnac spoza to zaczyna sie denerwowac:-D Wyglada komicznie
Kathinka bezstresowego pakowania zycze
Milego dnia

MB, nie przejmuj sie! Na pewno szybko jej przejdzie ten strach! Dzieci maja takie rozne dziwadztwa. U mojej np. byl okres co strasznie bala sie duzych przestrzeni, znaczy sie takich co sufit byl wysoko, tzn ubahn, wszystkie sklepy. Musiala byc trzymana za reke a jak sie puscilo to wpadala w panike. Niestety, przeszlo jej;-) Pisze niestety bo w sklepie mialam dobrze bo mi chociaz nie uciekala nigdzie. I teraz boi sie tylko na Ubahnie U2, na stacjaach co nad ziemia sa. Ale dlaczego to nie potrafi wyjasnic.

Ciekawa jestem czy padac dzis bedzie, jak to w pogodzie zapowiadaja. Parasolki nie wzielam wiec lepiej niech nie pada. Ale mowili tez ze w niedziele znowu Sommerwetter!

Happy, my tez mamy polsat. Zameldowany akurat na mojego meza, bo jeszcze wtedy bylismy zameldowani w PL i na dowod wzial. Teraz by sie nie dalo bo w dowodach mamy "adres - brak" Smiesznie to wyglada.

A TVN na karte to tez sie zastanawialismy, ale nie patrzylam dokladnie jak to wyglada. Chyba trzeba jakos ta karte doladowywac, no i dekoder kupic. Popatrz w necie.

OK, pewnie sie odezwe dopiero w poniedzialek, bo jutro imprezke mam. W koncu Kathinke dzis poznam, bo torta jade odebrac.

Zycze udanego weekendu!

A, jeszcze jedno. Nie macie moze jakiegos dobrego okulisty? Moze byc austriacki. Oko mnie boli i gorzej czasami widze, w koncu trzeba sie skontrolowac. Do Kaminski nie chce isc bo ona zawsze zakrapia oczy a ta druga Polka to tez niezbyt.

reklama
Dzieki dziewczyny za informacje o TV, moze uda mi sie odwiedzic rodzicow w lipcu to cos sobie przywioze :tak:
Asiunia: ja znam tylko prywatnego okuliste - ale to b.dobry specjalista Augenzentrum Wien - Dr. Zirm (kuzynka meza zachwalala), wczoraj bylam u dermatologa dr Szabo (w 11 dzielnicy) -polecam, bardzo dokladny, sprawdzil mi od razu wszystkie pieprzyki :tak:.

mb_1: ma byc burzowo... Milej zabawy na weselisku, na pewno nie bedzie tak zle :tak:.
Asiunia: Tobie tez udanej imprezki!
Dzis w Wiedniu dluga noc kosciolow, w zeszlym roku w Stephansdom koncert z laserowymi efektami byl, fajne przezycie. :tak:
Pozdrawiam!

Do góry