reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Nasz maly urodzil sie 28 tg. mial 8oo gram i 34cm. rozwiniety byl na 25 tg. przez ostatnie 3-tyg ciazy byly niedrozne przeplywy wiec nie dostawal tyle co powinno byc (taka glodowka i duszno w ciazy)mial tylko 20% szansy na przezycie i zadnej na to by byl normalny. Nawet lekazy sie dziwili jakim cudem widzi i nawet nie mial najmniejszego stopnia retinopati.Wlasniwie chcieli go chrzcic zaraz.

reklama
maxmama to musieliscie miec niezle przezycia.Dobrze,ze sa wyjatki i nieraz lekarze sie myla:tak::tak: A co do wczesniakow to wiem wlasnie,ze przelamanie jest powyzej 1kg a ponizej to niskie szanse na przezycie.Tym bardziej ciesze sie,ze u was sie udalo.

Maxmama wspolczuje przezyc. Nawet wole sobie nie wyobrazac co musieliscie przejsc.
Vici no to z Twojego synka niebawem prawdziwy facet bedzie, skoro juz przerzucacie sie na mlodziezowa rozmiarowke;-) A nie wiem czy czesto bywacie w Polsce, bo tam masz fajne buty np w Bartku. Moj chrzesniak ma problemy z nozka i zawsze tam dostaja odpowiednie dla niego buty.

Czesc dziewczyny !!!
Przechwaliłam Inga jeszcze trochę gorączkuje ale w dużo mniejszej częstotliwosci niż wcześniej tylko z podawaniem jej antybiotyku katastrofa!!!
Kathinka Inga już 3 razy miała to zapalenie od urodzenia, uważasz że już powinnam się przejsc???
Udanego urlopiku życze i dużo dużo słoneczka :-):-):-)!!!
maxmama2 Ojjoj !!! Bogu dzięki taki duży chłopak z niego już!!! Troszke mnie uspokoiłaś bo ja już 30tydzień tak że lepiej tak mi na sercu pomimo tych moich przed wczesnych skurczy !!! Ale obym donosiła do tego 36/37 tygodnia już jednak wole rodzic 3455g i 51cm, nie chciałabym przeżywac tego co ty!!!
Naturalnie rodziłaś czy cesarke miałaś???
vici No i w Polsce dużo tańsze te buty!!!
Uciekam bo Inga śpiąca później znów zajrzę.

Frania ja dla spokoju bym sie przeszla nic nie kosztuje a bedziesz spokojniejsza i pod opieka specjalisty bo u mnie dopiero na moje wlasne zadanie jak ja i przedszkolanka martwilysmy sie ze chyba Max niedoslyszy ( tu bylo podejrzenie ze nas ignoruje po prostu) dostalam skierowanie . Okazalo sie ze woda w uszych i polipy teraz jest suuuuper maly wcale praktycznie od operacji nie chorowal , no szkarlatyne mial ale to jedno z drugim nie ma nic wspolnego

Maxmama wow w szoku jestem tyka traume przeszlas

frania Ty sie nie denerwuj.mnie zaniedbal lekarz.Bylam wczesniej w szpitalu,notabene super lekarz wlasciwie to juz profesor i zglaszalam,ze zle sie mi jest,ze mnie boli ale mnie zbyl,potem dyzurna tez do domu mnie wyslali az przyjeli mnie po kilku dniach trzymali jeszcze kilka dni i co dzien slyszalam wyrok az ktorejs nocy stracilam przytomnnosc i nad ranem wywiezli mnie do innego szpitala tam tylko uslyszamam,ze ...ratujemy juz Pania a nie dziecko i pozwolili mezowi wejsc na blok operacyjny by sie ze mna pozegnal bo dawali mi50/50. Tak,ze Franiu widzisz,ze takie historie nie robia sie z dnia na dzien.Fak bylo ciezko tymbardzei ,ze jak mial 1kg to mial operacje na sercu,Ale dzis nie ma dnia bym nie dziekowala Bogu z ten cud i moge swobodnie o tym rozmawiac,bo dzis nic juz mnie nie boli.Ale mam nauczke ze,jak cos sie podejzewa to nie mozna dac sie zbyc lekarzowi tylko walczyc o swoje,;-):tak:a i oczywiscie mialam cesarke,byl za maluci by podolal porodowi.

maxmama2 Jak to czytałam to aż się łezka w oku kręci(wiem wiem ciężarne uczuciowe są) ale naprawdę Bogu Dziękowac !!!

maxmama2 Jak to czytałam to aż się łezka w oku kręci(wiem wiem ciężarne uczuciowe są) ale naprawdę Bogu Dziękowac !!!
Ja nie jestem ciezarna ale i tak to co napisalas maxmama to mnie wzruszylo i lzy w oczach mialam.Zastanawia mnie ta znieczulica lekarska...profesor a olal wszystko.Dobrze,ze uratowali was oboje ,sama nie wiem co napisac wiecej.W takich przypadkach nie znajduje sie slow.A to wszystko w Austrii sie dzialo??Nie mam odniesienia bo rodzilam Victora w Pl tu stracilam malenstwo ale za to na opieke i podejscie nie moge narzekac a nawet chwalic mozna.

reklama
franiu czasami mnie samej sie wydaje,ze to jakis tylko sen byl. Myslalam,ze takie historie to tylko w telewizji albo gazetach.ale czasami przypadki chodza po ludziach. I wlasnie trafilo na nas. Bylam nawet w takiej grupie mam wczesniakow ale sie wypisalam,Bo moj najmniejszy najgorsze rokowania a najzdrowszy.Od wyjscia ze szpitala nie chorowal na nic.. NIe mial ani dnia rehabilitacji,nie mniel wylewow,poprostu cud.<<Ale dziewczyny poznacie Go same to zobaczycie!!!Nam sie udalo,ale ilu NIE!!?? I dlatego jestem taka wyczullona na dzieciaczki w szpitalach. to co przezylismy bez dwoch zdan zostawilo jakis trwaly slad ale dzis jest super.I rozne takie ,jak naprzyklad ta hustawka o ktorej wczesniej pisalam,czy monitory oddechu oddalam do szpitala.Ale slonko pieknie swieci.A ja dzis caly dzien sie pakuje i jak widzicie marmnie mi to idzie :tak:Ide dalej dopakowac malego.

Do góry