reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

coz za zmiana w orientacji zawodowej, Kathinka! :-) Miala byc cukierniczka a wyjdzie przedszkolanka!?:-D
Tez dobrze, tez ci pasuje! :tak:
Bardzo chetnie i bez wachania zostawilabym u ciebie Maje, lecz to dla mnie za daleko jednak...

dzis bylam zaniesc Tagesmutter jeszcze podpisana umowe i poznalam jej dzieci. Slodziaki, jedno murzyniatko, strasznie slodkie. :-) Ona jest bardzo lieb, tylko jak na moj gust, za spokojna. No ale dla dzieci to moze dobrze. Ja to jestem zbyt energiczna do niej, hihihi
A moja Maja, szogun, wpadla do Tagesmutter, zabrala starszej dziewczynce wozek dla lalek i zaczela sie nim bawic krzyczac na cale mieszkanie JAJA JAJA (czyli lala lala). Tamta mala zamarla bez ruchu i wolala Tagesmutter, zeby ja uwolnila, bo Maja tym wozkiem zamknela jej droge przejscia.... :-D No normalne jaja z tym moim dzieckiem. W kazdym razie widac, ze czuje sie tam swietnie. :cool2:

Nogi mi w d... wlaza, dzisiaj tyle zalatwiania i pakowania, ze postanowilam otworzyc sobie Radlerka i pisze do was. Maz na dole bagaznik na dach samochodu zaklada.
Obiadek sie gotuje, Maja z dziadkami na spacerze.

Moj piatek 13go tez jest fajny!:tak:

Asiunia, mb_1, dzieki za slowa otuchy. Napewno bedzie dobrze, przyzwyczaimy sie wszyscy do zmiany i Maja bedzie miala kontakt z dziecmi, to wazne.

mb_1, a tym facetom to tez sie w glowach przewraca. Ja mowie, ze dobrze, ze Tagesmutter tak blisko, bo jak bedziemy miec drugiego dzidziusia to Maje na piechote zaprowadze i bede miala czas dla dzidziusia. A on na to, ze on myslal, ze wtedy Maje wypisze od Tagesmutter i bedzie siedziala w domku ze mna.....
:baffled:
kotlety mi sie pala... spadam

reklama
Wicie co ja to jednak walnieta jestem:-p Caly tydzien mezowi glowe suszylam, ze chce wyjsc SAMA na zakupy, polazic po sklepach, pobyc chwile sama. Dzis wrocil z pracy, a ja pytam czy nie pojda z Laura ze mna:tak:Kupilam sobie wreszcie kostium kapielowy. Chcialam jeszcze jakies sandalki zobaczyc, ale niunka juz protestowala, wiec wrocilismy do domu.
Poziomeczka alez ja Wam zazdroszcze tego wyjazdu. My w tym roku przez przeprowadzke raczej bedziemy siedziec i piec tylki na basenie. A wszystko przez to, ze oddaja mieszkanie z opoznieniem, a maz nie moze inaczej wziac urlopu niz planowal.
Kathinka super, Twoi podopieczni pewnie szybko zaczna piec:-D:-D:-D
No to sie napisalam.... Laura wola MAMAMAMAMAMA co oznacza jesc

mb_1, potwierdzam, jestes walnieta!:-D:-p;-)

poczekaj, jeszcze kilka miesiecy i nie bedziesz miala wyrzutow sumienia zostawiajac Laure z mezem pragnac zazyc chwili spokoju....:-D

hi Kobitki
Witam w piątek 13. Dla nas byl super, cały dzień w parku dobry obiadek ze znajoma w restauracji.
Dziękuje za gratulacje, powoli wraca mi apatyt i mija zmęczenie. Porównując z 1 ciąża to teraz jest super. Młody nie da mi sie rozczulać nad sobą.

Co do przyjaciół tu w Wien to tez mamy mało. Tez dlatego jestem bardzo szczęśliwa ze znalazłam to forum.:-):-)
A może tak byśmy sobie zorganizowały "lejdis"night???? Tak na przyklad 28 Maja w sobotę??? tatusiowie siedzą z dziećmi w domu:-D a my do kina na jakiś babski film, potem może jakiś cocktail i ploty???? Kto ma ochotę????;-);-):tak:
Co do pampersów to ja na początku używałam najtańszych z rosmana z Pl, dostałam jakies 12 paczek, sprawdziły sie super . Potem kupowałam różne co byly z promocji i rabatami DM.
Proszek na początku Persil sensitiw, ale moj pediatra mi powiedział ze od 4 miesiąca mogę juz prac w zwykłym ale nie dodawać płynu zmiękczającego bo to najbardziej uczula. Znajomy pracował w laboratoriom i testowali proszki i powiedział mi ze ten z Hofera jest najlepszy, a ja cipka nie zapytałam w jakich kryteriach jest naj...

Pozdrowionka i miłego wieczorku

Hej! Mi tez piatek 13-tego szczescie przyniosl :tak: Wszystko zalezy od nastawienia i tak powinno byc kazdego dnia :tak:!
Mielismy bardzo udany termin zawodowy, a potem zostalismy jeszcze dwie godzinki w 1 dzielnicy na lodach (polecam Greissler na Rotenturmstraße- pychotka, ustawiaja sie tam dlugie kolejki).

mb_1: ja tez dzis stroj kapielowy kupilam :-) Musze naprawde wpasc do St.Pölten to sie wybierzemy na zakupy we dwojke :-)... moze w koncu w czerwcu... :tak:

Lece, bo padam z nog... dobrej nocki!

sylvia to ja jestem pierwsza chetna Zawsze chetnie dzieci zostawiam i na babskie wieczorki uciekam :) Ja do plukania dodawalam z dm taki plyn tylko hmmm jak on sie nazywal jak znajde to napisze , polecany przuez lekarzy . Potem i az do dzic ocet do plukania bo plynow do plukania nie uzywam wcale ;)

Kto jeszcze chetny ???? Klaudie to ja juz zwerbuje hihi na razie jest w POlsce ale wroci ;)

poziomeczko super ze znalazlas fajna Tagesmutter to najwazniejsze ze ma dzieciaki swoje to wie jak to jest ;) a ze spokojna to baaaaardzo dobrze Zazdraszczam ci wyjazdu ale tak pozytywnie :) opal sie wypocznij i wracaj szczesliwie

mb_1
jestes szalona hihi ale wyrosniesz ;) a jak nie to kiedys bedziesz jak ja na starosc ;) STARA WARIATKA .mam nadzieje ze sie usmiejesz bo mi tak mowily kolezanki szalona nastolatka,szalona matka i na koniec stara wariatka ;)

Do mnie wpada dzis mama wiec na jakies zakupy udeze . Upatrzylam sobie w Takko tuniczke sliczna a i stanikow mi brak bo sie chudnie i sie robia za duze
No tak chwale sie schudlam 3 kilo

Dzieki za poparcie. Mialam racje walnieta jestem:-D Ojjj teraz chetnie bym wyszla sama, bo mysza znow rozrabia jak dziki zajac. Tez bym poszla na takie babskie spotkanie, ale za daleko mi do Was:-(
Kathinka GRATULACJE. 3 kg wow
Happy czekam:tak::-D

Kathinka, super, gratuluje 3 kilo! Ja niestety nie moge sie pochwalic...:eek:

Sylvia, ja bym napewno tez dolaczyla ale niestety bede sie zmazyc na Sardynii w tym czasie. Po powrocie bardzo chetnie!

mb_1, widzisz? jak mialas okazje to nie wykozystalas, hehehehe :-D

no dziewczynki, to ja sie zegnam, jutro raniutko wyruszamy!:cool2:

Jak znajde jakas kafejke internetowa to napisze do was, ale nie mam pojecia czy cos tam jest
Trzymajcie sie i napisania!
papa

reklama
Sylvia ja chetnie na spotkanie :)
Kathinka to ja u Ciebie Nikosia zostawiac bede :D:D:D hehe ale na spotkanie to mnie bedziesz musiala doprowdzic wiesz ze ja wiem jak do Ciebie dojsc i do taty dojechac:D a ja milam sie z Toba odchudzac no i idzisz....nic tylko jem:D musisz mi w łeb przyalic jak przyjade:D
kolezance kase dalam bo nie bylo kiedy za tymi bonami lazic;) jutro komunie siostry a w pon lub wt wracamy, ale fajnie tak przyjechac do PL:)
Poziomeczko milego wyjazdu:*

Do góry