reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Vici powodzenia w zmianie pracy. Niestety nie wiem, gdzie mozna kupic kasze jeczmienna, ale jak mi sie uda, to na pewno napisze.
Kathinka super kolorek
Asiunia dobrze, ze skonktrolowalas mala z tym "r" coreczki. Waga bym sie nie przejmowala. Sprawdz na siatce centylowej. Juz sie spotkalam tutaj, ze lekarze sa zbyt nadgorliwi jesli chodzi o wage. Mnie np powiedzieli, gdy Laura miala miesiac, ze Laura za szybko przybiera na wadze:szok: Dziecko karmione tylko piersia:-D
Happy czekam na przepis. Poziomeczka ma racje, ze kazda mama to SUPERMAMA. Ja z Laura nawet cwicze. Mam taki maly, przybierajacy na wadze odwaznik;-):tak: Poki co 7,3 kg
Poziomeczka nie przejmuj sie gadaniem tesciowej. Pewnie zla, ze za dlugo nie bedzie widziala Majci i bedzie jej sie nudzilo;-)

reklama
nowe dziewczyny nie wiedza, ale stare pamietacie, jak moja lekarka tez mi trabila ciagle, ze moja Maja za duzo na wadze przybiera, ze powinnam jej mniej dawac. Tez piersia karmilam i przybierala ok. kilogram na miesiac przez pierwsze 7 mcy!!!
Teraz bardzo zwolnila i ostatnio przytyla tylko 0,5 kg na 2 mce...

Tak wiec nalezy sluchac lekarzy, ale tylko troszke :-D

poziomeczka swiete slowa :) Moge wpasc oddac ci bucik :) i na plotki :) tylko kiedy ja mam tylko jutro i czwartek zajety tak wolna jestem jak ptak

Czekam dzis na decyzje o ktorej wam mowilam jakis czas temu Sylvia juz wie o co chodzi to i wam powiem moze kciuki potrzymacie
Zakwalifikowalam sie jako jedna z 10 osob na kandytatke do pracy przy tortach weselnych w Aidzie Dzis maja wybrac 5 osob a do konca kwietnia ta jedna jednyna wiec zygryzam paluchy :)

Kathinka kciuki zacisniete i gratuluje juz pierwszego etapu:-D:-D:-D
Witam poniedzialkowo.
Jak wam minal weekend? U nas spokojnie, troszke na spacerze, a reszta w domu. Laurysce znow wrocil jej rytm pobudek (23, 1:30, 5:30, wstajemy ok 6:30) i jestem w miare wyspana:tak: Mam nadzieje, ze nie zapesze:-). Milego dnia

Ja rowniez witam, nie dosc ze poniedzialkowo to i wiosennie! Pierwszy dzien wiosny mamy!!!

Kathinka, tez trzymam kciuki, oby sie udalo! Najfajniej jest miec prace ktora sie z przyjemnoscia wykonuje.

Vici, powodzenia w zmianie pracy! Nie warto sie meczyc jak cos nie odpowiada, tylko ze czasami nie ma wyjscia, bo z praca to roznie. Jednak jestem zdania ze trzeba ryzykowac.

Wszystkim Wam dziekuje za slowa otuchy, jesli chodzi o "nadwage" mojej corki. Juz tym sie w ogole nie przejmuje, gruba wcale nie jest. Co do wzrostu to ma 107cm, wiec jak sprawdzalam na centylach to jest lekko ponizej normy. No ale ja tez wysoka nie jestem, moze poszla we mnie. Poza tym ona juz sie malutka urodzila, bo nie cale 3kg i 47cm.
Teraz wiosna i bedziemy sie sportowac. Chce ja zapisac na Kinderlauf na Praterze w maju i trzeba teraz biegi cwiczyc. Nicole strasznie lubi biegac, i w ogole to takie wiecznie ruszajace sie dziecko.

Weekend mialam przeje...y. Dopiero co chwalilam sie Kathince ze nie mam juz bolow kregoslupa, to jak mi cos wlazlo w sobote w ledzwie, to cala sobote i niedziele przelezalam i tylko przeciwboloiwe bralam. Wczoraj wieczorem jakby lepiej, moglam chodzic, a dzis rano znowu ledwie zyje. Dosyc juz wszystkiego mam. Nie wiem jak tu wysiedziec te 6 godzin. Tabletki mnie tylko ratuja ale ile mozna brac!
Jeszcze do tego wczoraj strasznie ojciec mnie wkurzyl, ale to dluga historia i nie na forum. Wyplakalam sie i lepiej jest. Ciesze sie tylko z tego ze moja corka ma wspanialego tatusia. Moze kiedys Wam opowiem, jak sie poznamy. W kazdym razie cholernie przykro mi wczoraj bylo i stracilam juz nadzieje ze moj tata sie kiedykolwiek zmieni.

Zmykam do pracy, buziaczki dla Was!

Kathinka: Wow! Ja tez trzymam kciuki! Fajna sprawa. :tak:
Asiunia_D: To juz wiosna?! :szok: Super! :-D W piatek podobno ma byc 20 stopni! Zaczne pakowac zimowe ubrania... a na poczatku kwietnia (chyba 7.04) ma byc znow Woman Day- czyli -25% na wiele rzeczy. Podobno w tym roku jeszcze wiecej sklepow bierze udzial w akcji.
Asiunia- Zdrowka zycze - jesli chcesz sie wygadac, to my mamy nasz prywatny watek rowniez. :tak:
.........
U nas weekend bardzo zapracowany, za duzo terminow, za malo czasu... nauczka na przyszlosc. Padam ze zmeczenia. Ale Tichy musial byc- juz chyba 8 knedelkow zjadlam :szok:. Pozdrawiam!

hej dziewczyny.
Kathnka co prawda nie znamy sie osobiscie ale kolorek super.I fajnie bo jak juz pisze to przynajmniej wiem jak wygladasz.jakos tak nudno byc wirtualna ale mam nadzieje ,ze na nastepne spotkanie dolacze do was. My w weekend bylismy w pl i czas polecial raz dwa.Ciesze sie na wiosne i ladna pogode.
Dziewczyny a co do lekarek to nie przybierajcie sobie za bardzo,Ja jestem zdania,ze matka zawsze instynktownie wyczuwa. Co nie znaczy ,zeby nie sluchac lekarzy. To co ja przeszlam z malym i jakie dizagnozy stawiali...........z tym,ze moj jest wczesniakiem to tez zmienia postac rzeczy. pozdrawiam Was i zycze nam wszystkim wiecej slonka.....:tak:

Witam! Powoli do zycia wracam. Kregoslup juz mnie tylko tak cmi, da sie zyc. Nawet wczoraj wlazlam na te moja maszyne do cwiczen( nie wiem jak w Pl sie nazywa, tu sie mowi crosstrainer) i pocwiczylam 15 min. Najsmieszniejsze jest to ze wczoraj jak cwiczylam, chodzilam i takie tam, to bolu nie czulam a jak tylko sie polozylam to nie moglam sobie miejsca znalezc, tak mnie lupalo. Dziwne, bo od zawsze lezenie pomagalo a nie na odwrot.
W ogole jakos lepiej sie czuje, chyba przez to sloneczko!!! Wiecej checi do wszystkiego sie ma!
Happy, a co to za prywatne forum? Gdzie sie mozna zapisac?

Kathinka, mala prosba: Moglabys sie spytac meza czy u niego w zakladzie robia tzw. Pickerl? I jesli tak to czy trzeba robic termin i ile sie na taki termin czeka, bo slyszalam ze roznie, a ja do swiat musze sie wyrobic. Dzieki z gory. Albo przeslij mi nr tel. to sama zadzwonie i sie spytam.

Pozdrawiam!!!

Asiunia musisz z Vici porozmawiac;-) Dobrze, ze ci juz lepiej. W Polsce to urzadzenie, to orbitrek;-)
No to teraz na mnie przeszedl brak energii. Do tego chodze bez przerwy wsciekla. Tylko jeszcze na Laure sie nie zloszcze. Wczoraj sie pochwalilam i dzis w nocy znow byly pobudki co 2 h. Nawet nie moglismy malej odlozyc do lozeczka, bo od razu sie budzila z placzem.
Milego wiosennego dnia

reklama
ja jestem ale jakos weny nie mam. Mimo, ze dobry mam humorek, bo slonko. Ale jakos tak mi sie pisac nie chce. Moze dzis nadrobie...:-D

Asiunia, wspolczuje taty...
i kregoslupa...

Ja sluchajcie chodze na ta Heilgymnastik i musze wam powiedziec, ze znalazlam aniola! W tym centrum gdzie chodze jest taka babeczka, ktora mnie tak wymasowala i wygniotla, ze prawie zniknely moje bole w barku! A baaardzo cierpialam odkad Maja sie urodzila, przez to noszenie jej nabawilam sie jakiegos strasznego bolu ramienia i barku... A babeczka mnie wziela w swe rece i jeszcze nikt nigdy w zyciu mnie tak nie potraktowal, nie wysluchal i nie zajal sie mna, nikt tak nie wymasowal i nie ulzyl! I love her!!!
:-D
oto byla oda do pani masazystki:szok::-D

mb_1, kurcze, wspolczuje ci tych pobudek. Ja mam zawsze 2 pobudki, wiec nie ejst az taaak strasznie. Nie chce zapeszac, ale dzis nie bylo zadnej pobodki :eek::happy: Ale to napewno tylko jednorazowe osiagniecie....:rofl2: A co ty jej dajesz do jedzenia? gdzie ona spi? we wlasnym pokoju, czy u was? pomysl, moze jest jej zimno? goraco?, niewygodnie? Ale madra jestem, zebym to ja wiedziala, dlaczego moja Maja sie budzi 2 razy??? hahahaha:-D

Kathinka, w przyszlym tygodniu poniedzialek lub wtorek zapraszam. Frania, Sylvia, jeszcze ktoras?
Gratuluje zakwalifikowania sie do aidy i trzymam kciukasy!!!! :tak:

happy, 8 knedelkow??!! wow! niezla jestes! Ale rozumiem, bo sa pyszne!!!!
apropos knedelkow, zaraz spadam robic brzuszki, bo malusia moja spi!

vici, trzymam kciuki za zmiane pracy!!!

cos Beabea nam zniknela, poza tym Sylvia i frania.....

a z ciekawostek moge wam opowiedziec, ze dziadkowie mojego meza w Polsce obchodza w przyszlym
tygodniu 65 rocznice slubu!!!

Ostatnia edycja:
Do góry