reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Kathinka: Z ta forma regulacji populacji to jak w filmie "The Happening" (pol "Zdarzenie") Filmweb.pl - łeb pełen filmów! , :tak: Cos w tym jest... :-D.
Biedna jestes z tym kregoslupem...mam nadzieje, ze szybko przejdzie, oszczedzaj sie.

mb_1: kasza gryczana w austriackim sklepie? :nerd: A wiesz moze w jakim sklepie? Zrobilabym pierogi z pieca z kasza gryczana... mniam, mniam.
....
U mnie na razie tyyyle pracy- siedze przy komputerze od rana do wieczora, wiec nie jest mi zal, ze przez pylki siedze w domu... jak zacznie padac do wyjde sobie na krotki spacerek :-D

Udanego spotkania!

reklama
mb_1: mialam naturalnie na mysli marke a nie sklep :-):-), bo sklep to przeciez w St.Pölten... no ale to pewnie dlatego mi sie tak napisalo, bo ja juz sie zastanawiam jakby tu Ciebie odwiedzic :-D

Happy w Merkur na stoisku z zywnoscia bio albo kuchni swiata. Dobre takie pierogi? Mozesz podac przepis moze kiedys bym zrobila ;-) A jakbys nie znalazla w Wiedniu, to moze wreszcie sie wybierzesz do St.Pölten:-D:-D:-D
A i po niemiecku to sie nazywa Buchweizen

Hej hej
Ja padam na twarz ta pogoda mnie dobija boli mnie kolano plecy STAROSC NIE RADOSC
do tego dochodza jakies neispania nocne wrrrrrrrr od 3 dni budze sie w nocy i co robie ?? sprzatam bo spac nie moge CHORE

Ostatnia edycja:
Super Kathinka! Ja Cie jeszcze w ogole nie widzialam takze porownania nie mam, ale ten kolor super! Taki zywy! No i zazdroszcze prosciutkich wlosow! Ja znow mam szope na glowie, nie wiem, tak mi szybko odrosly te wlosy i znowu ciezko z nimi. Trzeba sie chyby na lyso ogolic i w chustce chodzic:-) A z tym niespaniem to tez zazdroszcze, bo ja znowu tylko bym spala ostatnio. Wczoraj np to juz o 21 spalam, w ogole tez jestem ostatnio taka do d..y. Moze to faktycznie przez ta pogode bo jak bylo sloneczko to troche wiecej energii mialam. Oczy mnie dalej bola, wieczorami, stosuje rumianek, krople sobie kupilam ale to na chwile pomaga, chyba musze do okulisty sie wybrac, moze to okulary mam niedobre?

Wczoraj sie troche podlamalam, bo bylam z Nicole na kotroli u lekarza, na piec lat. No i wyszlo ze ma troche nadwagi (20kg wazy), no i wizyta u dentysty mnie czeka, bo sama zauwazylam ze ma krzywy zgryz, i wyczytalam ze to juz nawet na mleczakach trzeba leczyc. Wiecie, zeby gornie i dolne nie stykaja sie jak zacisnie zeby, podobno nazywa sie to zgryz otwarty. Zrobilam juz termin do Marczewski, nie wiem czy znacie, w 22gim. Bylam juz u niej rok temu z mala i ze soba. Nie powiem, bo do dziecka to mi sie ona strasznie podobala, ma podejscie, ale za to do mnie to juz nie bardzo. Niby mila, ale z takimi jakby pretensjami, ze zaniedbalam zeby, ze pale itp. I w ogole, ja chcialam tylko zeby mi powiedziala co jest do roboty a ona zaczela juz mi leczyc. Zobaczymy co mi teraz nagada, bo ze nagada to jestem pewna.

Ale chociaz doktorka mnie z tym logopeda uspokoila, ze mam poczekac jeszcze pol roku i dopiero, bo wiekszosc dzieci ma problemy z r w tym wieku. A jak na dwujezyczne dziecko to Nicole ladnie mowi, rozmie wszystko. W ogole bala taka grzeczna u doktorki wczoraj. Zawsze to musiala u mnie na kolanach siedziec, wszystko z mamusia zawsze, a teraz taka samodzielna sie robi.

Jak tam spotkanko sie udalo? Malo piszecie ostatnio.

Fajnie ze juz dzis piatek!!! A w poniedzialek wiosna kalendarzowa! U mnie w domu tez juz wiosna, bo kwiatek jeden mi zaczyna kwitnac (skrzydlokwiat czy jakos tak, takie biale kwiatki ma), roza na balkonie tez juz nowe listki powoli wypuszcza. Tylko okna brudne:-(

Zycze milego weekendu! Slonecznego przede wszystkim!!!

Witam wpadam tylko na chgwilke przed praca:-)
Kathinka widzialam fotke na NK i super wygladasz musze powiedziec.Kolor bardzo Ci pasuje:yes:Wspolczuje boli kregoslupa.
Asiunia_D a ile mala ma wzrostu?? Moj to chudy i dlugi ale tez juz 20 kg.Tylko on chyba nadwagi nigdy nie bedzie mial(po tatusiu) Co do logopedy to dobrze,ze wszytsko oki.A z tym "r" to wiele dzieci ma chyba problem.A dentystka to chyba taka z powolania skoro marudzi nawet o paleniu :-)
Widze o kaszy piszecie ale gryczanej a ja nie lubie a jeczmienna tez jest?? Jak tak to jak sie nazywa(heheh kucharka pyta chyba padne) Jak sobie przypomne ile sie naszukalam maki ziemniaczanej...masakra jakas.
Poziomeczka fajne masz plany rodzinne :tak: zycze duzo sil i wytrwalosci w postanowieniu.Mi starczy jeszcze jedno i koniec;-)
Franiu spoznione naj naj dla malej.Fajnie,ze imprezka sie udala i mam nadzieje,ze mala zadowolona z prezentow.

I juz nie pamietam co mialam napisac do kogo:nerd:
A w poniedzialek(nie wiem chyba jeszcze nie pisalam) ide na probe do pracy.Bylam na rozmowie i troche sie zdziwili,ze szukam mimo iz mam prace ale jak wyjasnilam to zrozumieli.No wiec zobaczymy co dalej.A jak sie spodoba i mi i im to trzebabedzie sie zwolnic...nigdy jeszcze sie nie zwalnialam w sumie:confused2:

Asiunia za duzo wazy??? MOj syn ma 5 lat prawie i tez wazy 20 kg i ma 111cm jak mi lekarka powiedziala ze powinien schudnac 3 kilo to podnioslam mu podkoszulek i pokazalam zebra i spytalam z czego ;)
Wymiekla baba a ja ja zmienilam
Moj am ciezkie kosci po mamie i w d... mam co mowi jakas kretynska lekarka teraz lekarz mi mowi ze nie waga wazna tylko wyglad proporcjonalny i zajmuje sie tlusiochami

Asiunia, moja Maja ma 11 miesiecy i wazy 11 gilo! :-D
i nosi ciuchy na 86 :rofl2:

Tak wiec 5 lat i 20 kilo to chyba ok

spotkania u mnie nie bylo, bo dziewczyny jednak nie mogly.

Kathinka, super kolor, taka kobieta z charakterem teraz jestes! :tak:
i fryz chyba tez nowy, nie?

u nas wszystko ok ale jakos weny nie mam do pisania, taka chalowa pogoda a ja zabiegana, zalatwiam rozne sprawy. Usiasc nie mam czasu. Nawet jak Maja spi, obiecuje sobie, ze usiade i poczytam gazete ale obiadek musze jej zrobic, to, siamto, wamto. Mija 2 godziny, Maja sie budzi a ja nie usiadlam........:crazy:

no, tyle na dzis....

Dziewczyny mam pytanko, bo ja bez doswiadczenia :tak:,hmmm to jak dzieci tyle waza to jak wy sobie rade dajecie z ich noszeniem? :nerd: Nie dziwie sie, ze kregoslupy wysiadaja... Moze jak zostaje sie mama, to dostaje sie tez sile supermena :-D Przynajmniej mam taka nadzieje. :-)

Kathinka: ladny modny kolorek na wiosne i makijaz mi sie tez podoba :tak:
Vici: kasza jeczmienna to Gerstengrütze .. brrr jak to brzmi :-D Ale ja tutaj nie widzialam.
Asiunia: to ta pogoda :tak: Ja "laduje sie" redbulkami... a dzis taki wiatr i deszcz... kolejny parasol do wyrzucenia. :-(
Mb_1: juz szykuje przepis (pierogi wychodza pyszne, a przepis znalazlam w gazetce z Burgenlandii :-))... jak znajde czas to napisze, bo na razie jestem potwornie zabiegana. Ale jeszcze tylko tydzien! Yupi ye ye :-D

reklama
Do góry