reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Witam!
Gratulacje Kathinka, szkoda tylko ze to tak nie w pore Ci wyszlo! Moze tu na mnie dziewczyny nakrzycza, ale ja jestem zdania ze dobrze robisz, ze sie nie zgodzilas. Szansa bedzie pewnie jeszcze niejedna, a jak bys tak teraz na lapu capu to przedszkole zalatwiala to nic dobrego z tego by z tego nie wyszlo. Stres i tyle, i jeszcze nie wiadomo, jakby Twoja cora zareagowala. Niektore dzieci szybko sie przyzwyczajaja a niektorym to zabiera duuuzo czasu. Wiem, bo moja 3,5 miesiaca sie przyzwyczaila. Plakalam razem z nia!
A skoro teraz Cie wybrali to i nastepnym razem wybiora! A, i dzieki za namiary, musze sie zebrac i zadzwonic w koncu.

Co do spacerku, jak zwykle w pracy jestem takze odpada. Ciagle mam nadzieje ze sie kiedys na weekend umowicie to wtedy tez dolacze i przestene byc wirtualna.

Wczoraj uczylismy Nicole na rowerze jezdzic. Nawet jej wychodzi, mezus sie za nia sporo nabiegal. W ogole mile popoludnie wczoraj bylo, cieplutko i na dworze.

A teraz znowu praca, nie chce mi sie wcale, szefowa ciagle z malym do biura przychodzi. Od 1 kwietnia ma zaklepana opiekunke wiec sie spokojniej zrobi. Nie podobaja mi sie w ogole jej metody wychowawcze ale co zrobic. Dziecka mi tylko szkoda. Ja jej ogolnie nie lubie, sama nie wiem czemu, jakos mi od samego poczatku nie podpasowala. Ogolnie mam dobrze, bo prace lubie, wolne jak chce to tez nie ma problemu, moge "odrobic" godziny, nie musze urlopu brac. Ale i tak jej nie lubie. Wredna jestem, wiem:-)

reklama
Asiunia od tego jest forum, zeby kazdy swoje zdanie wyrazil;-) Takze krzyczec na Ciebie nie bedziemy.
Kathinka a moze udaloby Ci sie jakis kurs zrobic w tym kierunku? Papierek czasem ulatwia sprawe.
Frania nam sie juz odezwala, jeszcze czekamy na Beabea:-D
Rozpieszczone przez babcie i ciocie dzieci sa najlepsze;-):tak: Tez tak rozpieszczalam dzieci mojego brata :-p
Dziewczyny, a ja mam znow kiepski humor. Wlasnie sie dowiedzialam, ze nasze nowe mieszkanie zamiast w czerwcu bedzie oddane w sierpniu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A ja juz tak odliczalam, kiedy sie wyprowadzimy z tego, w ktorym obecnie mieszkamy i ktorego szczerze nie znosze:no:

czesc,
moja Maja wcina sucharka, wiec mam chwile :-D

ja sie pisze jutro na spotkanie. Skoro i tak musicie dojechac wszystkie do wyspy, to proponuje wam przyjechac U6 lub Schnellbahnem na Handelskai.
Tam jest fajny plac zabaw, mozemy tam wpasc z dzieciakami a potem przejsc sie na wyspe na spacer, to tylko przez most.Albo mozemy to zrobic na odwrot, w zaleznosci kiedy mozecie przyjechac. Moja Maja idzie spac ok 11.30, wiec napewno bedzie spac w wozku. Mnie jest godzina obojetna, powiedzcie tylko kiedy, ale wolalabym abysmy spotkaly sie nie pozniej niz 12.00, bo wtedy poloze Maje w domu i nie wyjde z domu przed 15.00
a wiec czekam na "propozyszyn"

Asiunia, jak chcesz z nami sie spotykac to musisz zajsc w ciaze! bedziesz na Karenz i bedziemy mogly sie spotykac:-) A skoro nie lubisz swojej szefowej..........

mb_1, wspoczuje.....

Poziomeczka szkoda,ze nicie ze spotkania wyszly
happy heheh do noszenia sie przyzwyczajasz w koncu zaczynasz od brzucha potem przychodzi powiedzmy lekko ponad 3 kg i tak z czasem powoli rosnie waga.Co innego jak teraz podniesiesz 20 kg a co innego jak tak ponad 5 lat sie czlowiek przyzwyczajal do rosnacej wagi.Dzieki za nazwe kaszy poszukam :-)
Kathinka super ,trzymam kciuki nie ma to jak praca z pasja a u ciebie az tryska :tak: O teraz doczytalam,ze od maja.No wiec trzymam kciuki aby od wrzesnia dalej wazna byla :tak::tak: A co do kaski to dyplom nie wazny jesli sie wykazesz i masz zdolnosci i z czasem na pewno by byla fajna podwyzka
Asiunia z tego co piszezs o wzroscie i wadze malej to jak tam nie wnioskuje nadwagi...ale sa rozni lekarze i niektorzy sie zbyt norm trzymaja.Moj ma 22 kg i 122 cm same kosci i skora ale moj lekarz twierdzi,ze jak dziecko zdrowe i malo choruje to nie ma co krzyku robic.A inny mowi,zeby mu dawac potrawy bardziej kaloryczne bo chudy jest(gdyby tylko mojego meza i jego rodzine zobaczyl....sami chuidzielce) Co do ojca to widze,ze temat rzeka jak u mnie...tulasy na nerwy mam nadzieje,ze zniknely.
mb_1 nie denerwuj sie co sie odwlecze to nie uciecze a w koncu bedziecie na swoim nowym mieszkanku i lato bedzie sie konczyc ale czas radosci nie wiec glowa do gory.Tyle wytrzymalas to wytrzymasz jeszcze chwile

No a ja w poniedzialek bylam na tej probie.Po jednym dniu nie za wiele mozna powiedziec ale warunki lepsze (jak na gastronomie to nawet fajne) i we wtorek(czyli wczoraj) wiosennie zwolnilam sie :-) Szefowa lekko zdziwiona ale potem tematu nie bylo.Dzis mam wolne wiec moze jutro cos bedzie gadane...A mi odrazu humor sie polepszyl i w pracy wszystko mi lata.

Dziewczyny jak Wam pasuje to moze o 11 albo 11,30 na Handelskai. moze zaraz pod mostem (tak nie ladnie to brzmi) przy wejsciu do schnellbanu.Jesli czegos nie pomylilam. Ale tak mi sie wydaje,ze zaraz pod mostem jest wejscie do schnellban ,Takie duze szklane drzwi?!?! jesli sie myle to poprawcie.:angry:

Kurcze robicie mi taka wielka ochote na spotkanko:-D:-D:-D Moze jak uda nam sie zastapic mleczko dwoma posilkami stalymi to sie skusimy na wypad do Wiednia:tak:

reklama
mb_1, moim zdaniem latwiej jest byc z dzieckiem "unterwegs" jak pije cycusia lub butelke! Jak bedzie jadla posilki stale to bedziesz musiala brac to wszystko ze soba, podgrzewac obiadek i takie tam.
A cycus jest dobry na wszystko!!!:-D zawsze pod reka, nie trzeba podgrzewac ani zmywac!:tak:

Do góry