reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Poziomeczka no no mala gadulka Ci rosnie:tak: Widac, ze dobrze sie rozwija. Fakt, ze niektore dzieci pozniej zaczynaja chodzic, ale wazne, ze to kontrolujesz i ze fizykoterapeutka mowi, ze wszystko ok.
Asiunia glowa do gory. Kazdy z nas ma czasem gorsze dni. Dzis pogoda ma byc znow ladniejsza, to slonce nam poprawi humor.
Co do odchudzania, ja pewnie tez niebawem bede musiala zaczac;-) Jeszcze niedawno sie martwilam, ze jestem chuda jak patyk i waze 4 kg mniej niz przed ciaza. Teraz waze juz tylko 2 mniej. Nie moge pohamowac ochoty na slodycze:szok::zawstydzona/y: Czas zaczac sie pilnowac. Nie chce zeby sie okazalo, ze do wakacji bede wygladala jak pileczka:-p
Dziewczyny mam do was pytanko odnosnie wprowadzanych pokarmow, bo wy juz troche bardziej zaawansowane jestescie:-D Czy po wprowadzeniu marchewki, kupki od razu powinny zmienic konsystencje? Czy jesli nadal sa takie, jak na samym mleku, to jest ok? Sorki, ze tak z rana i taki temat:-D

reklama
Asiunia to ja mam to samo nie jjem slodyczy kolacjii i osczedzam sie i duuuuuuuuupa . Co do rzucania palenia to np moj maz rzucal juz z 5 razy tym razem tez na odwyku ale pytanie jak dlugo wytrzyma
Ja sama palilam wiele lat i dopiero moze za 4 czy 5 razem zaskoczylo :)

poziomeczka fajnie ze nie musiasz sie mala przejmowac i ze taka rozgadana juz nie moge sie doczekac :) ja zobaczyc we srode

Frania mam nadzieje ze juz wszystko masz przygotowane na urodzinki malej :) czekam na zdjatka jakies

Moje chlopaki dzis w Cyrku :) az samej mio sie opchota wlaczyla ale jesczze Gabi za mala wiec poczekam za rok bede ja sie bawic jak male dziecko
Po poludniu robimy wypad na rowery a jutro znow fizykoterapia

witam poweekendowo i wiosennie!
co prawda na korytarzu mi jakies sciany kuja ale wiosna piekna za oknem, wiec humorek dopisuje! :-)

Kathinka i inne dziewczyny, sroda aktualna, zapraszam zapraszam. Powiedzcie, ktora przyjdzie to wysle adres na priv. :tak:

Franiu, kiedy Inga ma te urodzinki, jakos zaraz, jutro, po jutrze?? Ciekawe jaki Kathinka tort wymyslila! :-)

My w sobote bylismy u mojej przyjaciolki, ona ma 5,5 miesieczna coreczke. A wczoraj maz z tesciem wbudowywali nowe radio w samochodzie a ja z tesciowa siedzialam i musialam wysluchiwac jej obaw zwiazanych z naszym dlugim wyjazdem na Sardynie....:no:

alez piekna pogoda a misiunia i tu mamuje :-D:tak::-):happy:

aaa, i pochwalic sie musze, moja niunia do przodu pelza, czasem zaraczkuje! to sukces!

Ja rowniez wiosennie witam! Az sie z domku chce rano wyjsc jak tak cieplutko!

Poziomeczka, gratulacje dla Mai! Co do spotkania to bede duchem jak zwykle! No niestety, praca! Wam niepracujacym to dobrze!!! Chociaz, teraz zazdroszcze ale jak ja siedzialam z Nicole w domu to juz mialam po pewnym czasie dosc. No, ale ja bylam w domu z nia prawie 3 lata i jeszcze cala ciaze, takze mialam prawo miec dosc. Wszystkie siedzace w domu: wracacie jakos niedlugo do pracy?

My wczoraj bylismy sobie w gorach kolo Wiednia, dokladnie tam gdzie jest ta Seegrote tylko nie konkretnie tam, tylko troche w las, fajne skalki sa. Polazilismy troche, Nicole mi sie strasznie zmeczyla. Zastana jest po zimie:-) Autem coraz lepiej mi jazda wychodzi, jeszcze tylko parkowac nie umiem:-) Na szczescie kolo nas najczesciej trzeba na ukos parkowac, a to mi wychodzi, hihi.

A jak tam u reszty weekend? Sportowo czy leniwie?

Kathinka, gdzie na rowerach jezdzicie? Bo my najczesciej na wyspie, blisko mamy.

Pozdrawiam Was wszystkie goraco!!!

Jedzimy na oberlaa w parku najczesciej ale juz nam sie nudzi musimy zmienic klimaty hihi

Zmykam malej zrobic zdjecie do paszportu wr co roku nowe

mb_1, kurcze nie pamietam dokladnie jak to z tymi kupkami bylo... Chyba tak od razu sie nie zmieniaja ale jak np. tydzien dajesz regularnie marchewke to raczej powinny stac sie bardziej geste. Czasami marchewka tez zatwardza, wiec moze miec nawet zatwardzenie. :zawstydzona/y:

mloda mama, nie wiem co to jest CU.... Cukrzyca....??
Nie mam doswiadczenia, nie pomoge neistety. Moze napisz wiecej, o co ci chodzi, jesli bardzo ci zalezy na pomocy, bo tak to napisalas, ze nikt nic nie wie i nie zacheca to do udzielenia odpowiedzi....

Ostatnia edycja:
mlodej mamie chodzilo chyba o chorobe jelit... :confused2: ja niestety tez nie w temacie.

Ja tez sie ciesze, ze wiosna przyszla... zrobilam juz swoja To-Do Liste :-D, czyli m.in. koniecznie Tichy, Madame Tussauds (jak otworza w kwietniu), Genuss Festival (to dopiero w maju), wiosenne festyny, spacery po okolicach Wiednia - tu linek z Wanderwege Wanderwege in und um Wien , zakup kwiatkow na balkon, Prater, Woman Day (w zeszlym roku byl w kwietniu wiec w tym pewnie tez), rowery i duzo, duzo wiecej... :-):-) Mam nadzieje, ze czasu straczy, bo na razie cienko...

Kathinka: a wy z tymi rowerami to na Oberlaa podjezdzacie samochodem czy jak? Bo ja sie troche boje po ulicach jezdzic. A co do tortu poziomeczka ma racje :tak::-D

mb_1: nie przejmuj sie z ta waga (wiosna znow jest wiecej mozliwosci na specerki), zreszta z tego co widzialam na zdjeciach z nk i fc masz super figure :tak:

reklama
Zapomnialam dodac, ze na fc widzialam, ze w Polonice znow bedzie o samochodach i rejestracji... Pozdrawiam! Milego dnia! :-)

Do góry