reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

hej hej,

happy, wy to jednak aktywni jestescie, nie ma co. tez tacy bylismy przed Maja, hihihi:-)

ja tam sie nie znam na tych sprawach, ale moze jednak nie powinniscie czekac dluzej.
ale musisz tez wiedziec, ze jak zajdziesz w ciaze to musicie zmienic tryb zycia!!!!!:tak:

ja mam dzisiaj ten cholerny egzamin, do ktorego kulam sie caly weekend i musialam oddac dziecko w rece taty i babci! trzymajcie kciukasy!!!!!!!!!!!!!!

reklama
poziomeczka jak egzamin???
My mielismy z mezuniem wychodne w sobote :) Mama siedziala z dziecmi pierwszy raz z dwojka a my poszlismy na running sushi:) milo bylo bez dzieci sie wyrwac i napewno bedziemy wychodzic czesciej

DZis mialam ortopede u moich dzieci i z Gabi wszystko oki a Max ma iksowate nogi i cos z kolanem wiec wkladnki dostanie za tydzien wrrrrrrrrrrrrrrrr ale lepiej teraz niz mialo by byc
to przeoczone
We srode ja ide na przeglad bo siadaja mi kolanaa we czwartek z Gabi na cipulki ogladanie tak wiec caly tydzien biegi po lekarzach JAK JA TO LUBIE

Czesc kobitki,
Ale tu ostatnio gwarno,az milo :-)
Poziomeczka jak egzamin?
Ojjj masz racje z ta aktywnoscia. Zycie sie zupelnie zmienia z taka kruszynka.
Happy to kiedy wybierasz sie do St.Pölten?
Po weekendowej przeprowadzce pewnie gdzies mnie zawialo i dzis trafilam do lekarza. W ogole nie znam tu lekow,ktore moge brac. Lekarz sie mnie pytal, czy nie jestem przemeczona lub nie zyje w stresie:-D Takze dzis odpuscilam wszystko i pomimo nie rozpakowanych rzeczy przespalam pol dnia z Laura:tak:Powiem wam, ze od razu mi lepiej.
Jak sobie pomysle, ze latem czeka mnie druga przeprowadzka, to az mi sie slabo robi.

Czesc dziewczyny dosc troche mnie nie bylo ale mala mi choruje:wściekła/y:...
Przez weekend bylam w szpitalu bo miala40stopni, a wczoraj
kontrole mialam u lekarza i dostala antybiotyk i czopki na kaszel (ciekawe co nie!!)
Niby bardzo skuteczne.
Poza tym malej dupka sie odparzyla dupka bo sraczke miala porazka wietrze, smaruje kapie w korze debu i nici....targedia!!!! Troszke tylko zeszlo. Nie nawidze jak sa odparzone dzieci a tu mojej sie trafilo:sorry2::sorry2::sorry2:.
Wspolczuje wam tych nocy ja jak bylam z Inga w szpitalu i sie nie wyspalam.
Chodzilam na drugi dzien taka umeczona!!!
kathinka Ten arbuz byl boski!!!!:-D
mb1 Dobrze ze sie z wozkiem ulozylo:tak:.
beabea Jejku mam nadzieje ze Ingusi nic takiego nie jest kurde jak nie urok to sraczka. Z tymi dziecmi.
Tam gdzies ktos pytal o zabki Inga ma dolne jedynki wyglada super.:-):-):-)
Teraz małpka juz sie wspina kleczenie nawet jej wychodzi gorzej ze staniem.
Co do karmienia piersia to ja dawalam do 2, 3 miesiecy na zadanie a pozniej staralam sie robic3 godzinny odstep ale nie zawsze wychodzilo.
Poza tym wszyscy mi mowili ze jak tylko piers to ona spali jak zacznie chodzic.

hej hej!
egzamin poszedl mi kiepsko...:-( Moja zdolnosc koncentracji troche podupadla... przez nieprzespane noce chodze jak zombie! Pytania byly jakies od czapy i nie wiem co bedzie. Modle sie, zeby zdac!:confused:

franiu, wspolczuje ci kurcze tych chorob malutkiej. Szkoda dziecka!:wściekła/y:
a zrobilabys sobie suwaczek na wiek Ingi, bo nie wiem nigdy ile ona juz ma. Chyba 1,5 m-ca starsza od moje malutkiej...

mb_1 widzialam zdjecia Laury na nk. Sliczniusia!!! i taka silna, glowe trzyma!!!
dobrze, ze sobie mozesz pospac, moja Maja nigdy do spania taka nie byla. Zawsze po godzince i juz. Tak wiec ja sie nie wyspalam ani razu juz od pol roku.

w piatek chcemy sobie z mezem po pracy zrobic wychodne, bez niuni. :tak:potrzebujemy tego baaardzo, bo ostatnio sie tylko mijamy. ja do szkoly, on do domu, a w weekend on do tesciow z mala a ja sie uczylam! Tak wiec cos sobie zrobimy w piatkowe popoludnie + wieczor a dziadki posiedza z niunia!

no, to tyle. dzis bylam w szkole i padam na pysk. ide spac szybko, bo niedlugo pobudka ;-)
papa

Frania czopki sa rewelacja na kaszel sprawdzilam na moich dzieciach :) lepsze jak wszystkie syropki

poziomeczka to kciuki zacisniete zebys zdala

Moja mala cos sie naprawila druga noc przespala cala spi mi do 8 a nawet dluzej a ja w szoku bo wyspana wstaje od niewiadomo kiedy ;) Czy ona tak przed wizyta ???
Odstawilismy malej pojadanie wieczorem z tatusiem jak z pracy wroci , dostaje tylko kolacje lekka i kasze i mam nadzieje ze to wlasnie to :) i juz tak zostanie

Ja po przegladzie mam isc do ortopedy z moim skrzypiacym kolanem bo suplementy nie pomagaja i do urologa bo w moczu byl krew a przy kontroli jakie sbakterie wiec na moj babski leb mam jakas infekcje tylko czemu do urologa jeszcze mam isc hmmm

Dziewczyny mam pytanie czy jest wsrod nas jakas wegetarianka??

Czesc dziewczyny,
My dzis juz po pierwszej kontroli u pediatry. Wszystko byloby ok gdyby nie to, ze zwazyli ja z pampkiem i w body:szok: No, ale jest w samym srodku siatki centylowej.
Dostalam tez masc na jej dupinke, bo cos jest zaczerwieniona.
Frania zycze powrotu do zdrowia twojej corci.
Kathinka a ty jestes wegetarianka?Ja bym nie mogla, pomimo ze mam tygodnie gdy mnie odpycha od miesa:-)
Poziomeczka trzymam kciuki za zaliczenie.
A Laura glowe raz trzyma, a dziesiec razy jej leci, ale grunt, ze probuje :-D A Wam dobrze. Ciekawe kiedy nam uda sie wyjsc tylko we dwoje:-D
Tez widzialam zdjecia twojej niuni na nk, ale ona juz duza:szok: Slodziak:tak:
Echh dziewczyny, ale mam dzis lenia, a tu w domu tyle rzeczy do zrobienia. Nie wiem kiedy dojde do jakiegos ladu po tej przeprowadzce

Ja musialam leciec o Maxa bo plakal do mamy i ze ucho , glowa go boli tak wiec jutro rano wizyta u lekarza z dwojka a nie ze jednym
Juz mi sie slabo robi

reklama
Kathinka, ja tez z tych miesozernych! nie wyobrazam sobie zycia bez miesa, aczkolwiek, tak jak mb_1, czasami tez mam fazy bezmiesne

kurcze, co tymi twoimi dzieciaczkami, wspolczuje ci tych chorob! co to za cholera!!!:wściekła/y:

marta27701, witamy serdecznie. Napisz cos wiecej o sobie, ile jestes w wiedniu, czy jestes planujaca czy juz masz dzeiciaczki, co tu w wiedniu porabiasz itd.:tak:

mb_1, wazenie w body i z pielucha, to naprawde dziwne....:cool:

ja sie dzisiaj dla odmiany nie ucze i jest mi z tym tak wspaniale!!!!
ugotowalam obiadek, misiunia spi a ja delektuje sie 40-toma minutami samotnosci, hhihi:-p

Do góry