reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

beabea angielski tort jest prosty okragly lub w ksztaucie np serducha i poryty biala masa cukrowa , skromny w ozdobach :)
wkleje wam tort mojej cory z chrzcin cos takiego tylko pietrowe mysle dla mamy lub ze stokrotkami
Zobacz załącznik 288363

Mam umowiona wizyte do innego lekarza prywatnie chomeopaty prawdopodobnie rewelacyjnego i z sercem ale dopiero za 2 tyg nic to pomecze sie ;)

Salatke miesna polecam ( ser zolty ,kukurydza, ananas , kurak, seler ze sloika i majonez ) jak cie zaciekawi podam ile czego , u mnie ona robi furore
Dobra jest tez z mandarynkami ( kurka cebula mandarynki ananas ryz kukurydza majonez )

Ja lubie piec i robic *******y uwielbiem nie lubie a moje dzieci maja frajde bo jak urodzinki to stol wyglad jak z bajki
Pochwale sie wam paroma fotkami mojej roboty
Zobacz załącznik 288364Zobacz załącznik 288365Zobacz załącznik 288366Zobacz załącznik 288367Zobacz załącznik 288368Zobacz załącznik 288369

reklama
Wow dziewczyny, ale wczoraj naprodukowalyscie:-D
Musze wam powiedziec, ze moj wozek stoi pod skrzynkami na listy i nikt go nie tyka:-) Wczoraj nawet taka starsza sasiadka mi mowila, ze slyszala, ze jestem po cesarce i ze jakis czas wozek tam bedzie stal. Ten nasz Hausmaister jej powiedzial. Ciekawe czy juz wszyscy w bloku wiedza:-p
U mnie wczoraj byl cyrk. Laura caly dzien nie spala, tylko tyle co na spacerze i popoludniu godzinke. Dobrze, ze chociaz w nocy dala nam sie w miare wyspac. Sama juz nie wiem, co jej jest. Polozna mi powiedziala, ze jej kolki nie mecza, bo brzuszek wyglada normalnie. A to, ze ja czasem cos boli i sie prezy i krzyczy to... minie do 3 miesiaca. Wszystko musi sie jej w brzuszku ulozyc. Zauwazylam, ze uspokaja ja jak poloze ja na brzuszku, na moim badz meza brzuchu. Wtedy zazwyczaj zasypia. Tylko ja juz nie wiem, czy powinnam cos z mojej diety wykluczyc, czy dalej jesc to co jem.
Poziomeczka glowka do gory. Czesc z tego co ja mam przed soba, Ty juz dawno masz za soba i przede mna jeszcze wiecej nieprzespanych nocy, niz przed Toba;-)
Z tego co pamietam tobie tez powiedzieli, ze Maja za szybko przybiera na wadze. Przestawialas ja na te 3, czy 4-godzinne odstepy karmienia? Bo mi kazala polozna, ale ja nie mam sumienia meczyc dziecka, gdy mi placze i szuka cyca.
Kathinka trzymam kciuki za mala. A mysle, ze lekarz powinien wystawic skierowanie bez niczego, w koncu masz prawo do kontroli dziecka.
Ale masz talent kobieto!! Jak ja bym chciala,zeby choc jeden moj tort tak wygladal. A u mnie ciasta zjadliwe, ale bez wiekszego uroku.

alescie sie upisaly wczoraj! hoho!:-D

Kathinka, wspaniale wypieki, no cuda naprawde! ty to masz smykalke! moze cie wynajme kiedys hihi. Powinnas sie zrobic selbständig z takim talentem!:-)

Wspolczuje ci tych nocek, bo wiem co to zanczy. Moja mala strasznie niespokojnie spi ogolnie. Kreci sie strasznie, mruczy, steka, musze ja wlasciwie prawie caly czas glaskac po glowie, buzi albo po raczkach albo brac na rece i chodzic po mieszkaniu. A czesto budzi sie tez z placzem. Cycus pomaga na chwile ale nawet jak spi z nami potem w lozku to jest niespokojna.... No koszmar, od 2 m-cy nie spie!
a w dzien spi 40 minut, do godziny. Tylko na spacerze potrafi pospac dluzej niz godzine, ale tez nie za czesto.

Jest cos takiego http://www.wienkav.at/kav/kfj/medstellen_anzeigen.asp?id=522
ja chce tam wlasnie isc, juz nawet kiedys umowilam wizyte ale trzeba tam miec skierowanie od pediatry a akurat wtedy jakos mialam totalny stres z nauka i nie mialam czasu tam isc. potem sie u Majki polepszylo i w koncu ten termin odwolalam. Ale teraz niedlugo ide do pediatry i koniecznie kaze sobie dac skierowanie. Moze ty tez sie tam zglos.
A z tymi objawami twojej Gabrysi to koniecznie powiedz temu lekarzowi, ze to cos nie tak. Do homeopaty tez chcialam isc, ale jak mi zaspiewal 140 euro to zrezygnowalam. Zreszta u mnie to raczej problem spania, brzuch i kolki to raczej sie juz uspokoily u Maji.

I jeszcze moge ci dac namaiary na dobra osteopatke jak bys chciala, moze to cos pomoze. Aczkolwiek na Maji spanie akurat nie pomogla... Ale pomogla w pierwszych tygodniach zycia na okropne placze.

Beabea, ty to jestes tez niezla. Gotuje, sprzata, pwiesci na forum pisze i to wszystko z dwojka dzieci! respect!!!:tak:

vici, daj ten przepis na salatke kebabowa, ale mi smaka narobilas!!!!

dzis ide do mojej pracy z Maja, pochwalic sie, pogadac z szefem i kolegami. Nieldugo musze wychodzic a Majka jak na zlosc stwierdzila, ze dzis pospi dluzej!!!!!:confused::angry::baffled:

mb_1, ja przystawialam na poczatku nawet co 2 godziny. tez mi lekarka mowila, zeby zmienc na 4-5 godzin ale to sie latwo mowi. Ja uwazam ze dawaj dziecku jak chce! staraj sie powoli rozszerzac te odstepy ale powoli. Nie mecz dziecka, dziecko jak cche to trzeba mu zaufac. A ze na brzszku jej przechodzi to super! przynajmniej cos dziala!
Masuj brzuszek przy kazdej zmianie pieluszki i nos ja na tygryska na rekach.
A z tym przybieraniem na wadze to u mnie sie potem uragulowalo. pierwsze dwa miesiace bardzo duzo przybrala a teraz juz wolniej. Nie martw sie, nie utuczysz dziecka, ja juz teraz to wiem. jesli karmisz tylko piersia to sie nie martw! Nos, przytulaj, dawaj cycusia a jakos przetrwasz te "pierwsze trzy miesiace". :-)

Witam
no fajnie gwarno sie zrobilo:biggrin2:
Kathinka i Vici to ja poprosze o te selerowe przepisy na salatke! W sumie podobne sa,zobacze w szczegolach jaka roznica.Moze faktycznie na watek przepisowy zeby potem latwo bylo znalezc w razie czego.
Kathinka podziw wielki za te cudenka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A juz ta ryba z luskami z ogorka-rewelka! A co kryje sie w srodku?
A w sumie to ciezko odroznic gdzie konczy sie ozdoba a gdzie czesc jadalna:biggrin2:
To samo sobie pomyslalam co Poziomeczka czy aby nie powinnas pomyslec o swoim biznesiku w wypiekach:tak:Masz w tym kierunku wyksztalcenie czy jestes samoukiem?No i drugie pytanko -czy pieczesz na zamowienie?,bo gdyby tak to wczesniej czy pozniej pewnie bym sie zalapala;-)

Mb-1 jestem za karmieniem dzieci na zadanie,nie dalabym rady patrzec jak dziecko plakusia i szuka cyca a ja twardo mowie nie.Nie ma strachu ze na mleku matki dziecko sie utuczy.Z czasem wszystko sie normuje.

Dobra lece kibelek wypucowac:biggrin2:Posciel pooblekalam dla wszystkich no i sprzatam ,sprzatam choc to wiecznie syzyfowa praca.
Poziomeczka no jakos daje rade ,jak juz przysiade na kawke to zwykle przd kompa.Nikolka bajki oglada na Mini Mini a malego czesto na kolanach sadzam i pisze jednym palcem:baffled:
Jak moj R. wroci to na zakupy jedziemy.Ale zajrze coscie tam upisaly:biggrin2:

bebea pod luskami jest salatka wazywna a jesc mozna calos bo to tylko por i ogory :) przepisik wrzuce jak szkraba uspie tylko nie wiem gdzie ;)
O robieniu na zamowieniu to mi kurcze juz dzwoni w glowie talko nie wiem w ktorym kosciele jeszcze ale mysle mysle :)

Ostatnia edycja:
JAK wchodzisz na Mamy z Austrii to u samej gory zrobilysmy 3 watki i jeden jest ten glowny,drugi Pora do kuchni (wlasnie w nim) i trzeci Opieka nad maluchem.

no mysl,mysl.............

HEHE a ja mam w ulubionych tylko nasz temat i bladze po glownej stronie
BABEA dziekuje
wrzucilam przepisik i na semmelknödel tez :) miko ze to tak dawno prosba byla

Teraz to ja tam bede bywac hihihi

Ostatnia edycja:
Witam! Dawno sie nie odzywalam, bo u nas duzo sie dzieje: praca, kursy, angielski, wyjazdy... od jednego terminu do kolejnego... o dzidzie staramy sie nadal. W zeszlym tygodniu mialam problemy z przepona (musze przejsc na diete :-() i przypadkowo poruszylam temat planowania. Lekarz poradzil mi, zebym nie czekala dlugo i poszla na IUI, bo on tak mial (tzn. jego zona :tak:). Wogole duzo mi opowiadal (troche za duzo) - smiesznego mam lekarza.... Tak wiec widac swiatelko w tunelu.
Dzis bylismy na jarmarku na Simmering, potem na La Donna (tzn. tylko ja, biedny W. czekal w kawiarni 3h! :szok::-D), potem na koncercie z okazji otwarcia U2... chcielismy jeszcze isc naLange Nacht der Museen ale zabraklo nam juz sil.

Kathinka: super slodkosci! :tak:Tak jak poziomeczka uwazam, ze to dobry pomysl na business. Tez bym zamowila. Mi z ciast to tylko mufinki z pudelka wychodza :-D.

reklama
Acha, 5 pazdziernika jest "Tag der Wiener Schulen"- caly dzien mozna zwiedzac wiedenskie szkoly i np. mozna bedzie przypatrzec sie zbliska jak odbywaja sie tutaj zajecia etc.
Pozdrawiam!

Do góry