reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

no naprawde, macie racje, jak sie wczoraj naczytalam o tych wszystkich dolegliwosciach.... brrrrrrrrr

ale u mojej malej chyba jednak jest wszystko w porzadku. Maz przyszedl i orzekl, ze wszystko jest ok!:tak:

Beabea, wiem, ze frani malutka chyba ma juz dwie dolne jedyneczki. A moja Majka jeszcze nie ma zabkow ale juz bardzo nad tym pracuje, slini sie niemilosiernie, wszystko do buzki bierze:tak:
mozliwe, ze dzis w nocy cos jej bylo z zebami, bo normalnie budzila sie co pol godziny i ryczala!

dodam, ze od tygodnia ucze ja zasypiac w swoim lozeczku, tzn mamy rytulal: kapiel, zmiana pieluszki, zakladanie pizamki, czytanie (a raczej ogladanie jeszcze) ksiazeczki, cycus, uzupelnienie buteleczka i kladziemy sie do lozia. Puszczam jej taka pozytywke glaszcze ja po glowce lub raczkach i wlasciwie grzecznie w 10-15 minut zasypia.

Tylko niestety nocne budzenie nadal pozostalo. Wczesniej bralam ja na rece i szybko zasypiala ale stwierdzilam, ze nie ma bata, nie bede co godzine wstawac z lozka i spacerowac po domu. Tak wiec od kilku dni uspokajam ja glaszczac w lozeczki, ona co prawda placze ale w koncu usypia. Natomiast dzis w nocy dala taki koncert, ze musialam ja juz wyjac, bo sie rozryczala i nie chciala przestac! Tak wiec moje przyzwyczajanie na nic, bo zlamalam zasade i wyjelam ja. I potem juz tak do rana z mezem na zmaine co godzina byla pobudka i musielismy ja wyjmowac i starym sposobem nosic!
nie wspomne jak oboje dzis wygladamy! A ja jeszcze mialam napad placzu w nocy, bo myslalam, ze wyjde z siebie! wiec zamknelam sie w kiblu i sie musialam wyszlochac! Ona juz od 2 m-cy tak nam w nocy spac nie daje, wiec domyslacie sie jak ja sie czuje! :no::wściekła/y::baffled::nerd: ech..... Musialam sie wyzalic!

reklama
Hej kochane
My walczymy ale to guuuuzik daje wrrrr
Beabea u mojej wykryto to juz po urodzeniu i od 4 miesiaca sterydy masowanie masci , pauzy i znowi i tak do dzis w sumie z 6 kuracji mamy juz za soba i powiem ci jak ta ni epomoze a nic nie wskazuje na to ze bedzie inaczej to.. ale nic mamy we czwartek kontrole wiec sie wszystkiego dowiem

do tego wymusze USG brzuszka mojej cory

Takze stwierdzilam, ze przy tak wietrznej i deszczowej pogodzie sobie odpuszcze. Poza tym pomimo rozmowy z Hausmaisterem wozek znow stal w piwnicy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zobaczymy czy dzisiaj tez go przestawi.
Vici super, ze jestes zadowolona z pracy.
Nas czeka dzis kontrola u poloznej. Ciekawe ile to moje malenstwo przybralo. Poza tym Laurze chyba zaczynaja sie kolki:-( Musze podpytac polozna co robic, gdy dzidzia sie tak prezy.
A nie mozesz zadzwonic do hausverwaltung i przedstawic im sytuacje moze to pomoze??

[

ale u mojej malej chyba jednak jest wszystko w porzadku. Maz przyszedl i orzekl, ze wszystko jest ok.]

he,he,co fachowiec to fachowiec!!!!

Kathinka,to wspolczuje.Biedna mala,juz to widze jak ma dosc tego smarowania ,masazy i wogole ogladania jej tego miejsca....
A usg brzucha cory to czemu niby masz wymuszac,przeciez pediatra na twoja prosbe powinien ci bez problemu dac skierowanie.A cos cie niepokoi?

Pziomeczka ,no fatalnie z tymi nockami,u nas odpukac spokoj,2 razy wstawanie na cyca i kimono,choc ostatnio juz kolo 6.30 nie chce spac ale po godince,poltorej jeszcze dosypia,tyle ze ja juz na nogach jestem,ale wole to niz to co wy przechodzicie....
Az kupkami poprawio sie?

Witam ja walcze z dekoderem polsatu bo mu sie cos pochrzanilo a jak zadzwonilam na infolinie to trafilam na jakas zielona pania i ja chyba bylam madrzejsza w tych sprawach od niej wiec w koncu podziekowalam i sama go mecze...Masakra jakas.
Beabea co do pojedynczego cytatu to wystarczy "cytuj" kliknac i juz a jak chcesz multi to same "+" klikasz a w ostatnim "cytuj" i gotowe:-)
Kathinka wspolczuje przejsc z mala,mam nadzieje ze bedzie oki i jednak bezoperacyjnie sie skonczy.Ale mysle to podobnie jak z napletkiem u chlopcow jedni musza zabiegiem zakonczyc a innym odpuszcza samo.
Poziomeczka wspolczuje nocnych pobudek i cyrkow moze to zeby tak jej sie we znaki daja.U nas bylo spokojnie ale pamietam,ze na kwietniowkach bylo pare dzieciakow co ciezko to znosilo.Wiem,ze to juz dluzszy czas jest ale mimo to moga jej zebiska dokuczac...Wytrwalosci i sil zycze.

Hej
to wiem ze trzeba "cytat" kliknac,ale ja chce np.fragment wypowiedzi i trzeba zdaje sie reszte wymazac i myli mi sie do ktorego momentu...,bo wchodzi mi albo ten fragment nie odznaczony od mojej wlasnej wypowiedzi albo tak jak dzis...

Kurze udka mi sie pieka (po raz pierwszy w nowym piekarniku,ha,ha),ziemniaczki i surowka z salaty lodowej -to na dzis

Jutro musze cos wymyslic zeby rodzinka jak wieczorkiem przyjedzie troche sie posilila.Beda kolo 20-21 to taka pora co na obiad za pozno a zdalo by sie cos na cieplo,do podgrzania,no i mam "myslenice".
Znacie jakas fajna salatke w miare latwa coby byla jakas odmiana na chrzcinach?Jarzynowa bedzie obowiazkowo,ale chcialabym jeszcze jedna.
Mega obiad bedzie w knajpie chinskiej a w domu cos lekkiego na przegryske i ciasta-tort ktory kupie w Mercurym,sernik i Ambasador przyjada z PL na zamowienie pieczone.No i kawka i drinki do tego i finito...:tak:

Jutro jeszcze musze kolor na wlosy walnac :blink:gorzej ze nie mam co na siebie wlozyc:szok:

U mnie oprocz jarzynowej schodzi dobrze z selerem lub kebabowa ja chcesz to moge podrzucic przepisiki na odpowiedni wateczek.
Co do cytatu nie mozesz wymazac nic z zawiasow kwadratowych one musza zostac w calosci...na koncu i poczatki danej wypowiedzi.Wymazujesz tylko i wylacznie tekst danej osoby

Babea bo mi chlop w czasei to przesowa a moje dziecko drze sie po nocach najpierw niby na laktoze brak tolerancji to odstawialam , jakis czas bylo lekko lepiej a teraz znow cyrki , mala mi spi od 20 do 24 a potem tanczy wywija sie baki puszcza jednym slowem nocki nie spane
Do tego ma czasem taki brzydki zapach z ust isiuski pachna teraz inaczej
Lekarz stwierdzil ze teraz jej zeby ida i moze dlatego wiec czekam az jej wyleza te 3 zeby isc sie upomniec o robienei czegos bo jak zombi chodze

poziomeczka a Twoja mala przypadkiem nie ma kolek ?? Na pocieszenie ja do dzis a mala ma 16 miesiecy nie sypiam ;) codziennie

Babea a chcesz bezmiesna czy miesna??

Ja musze pomyslec nad tortem bo mamie obiecalam upiec ciagle gadala ze cudenka robie dla dzieci meza a dla niej nic hihi i mam dylemat czy zrobic angielski z kokarda rozowa czy pietrowy z kaskada kwiatow ale pewnie mamie ten z kwiatami bardziej sie spodoba

No, Kathinka to rzeczywiscie wydaje mi sie ze twoj pediatra jakos lekcewazaco do problemu podchodzi,takie objawy i zeby na zeby zwalic,dziwne.....W takim razie walcz o to usg,albo zmien tego lekarza bo szkoda kazdego dnia zeby sie dziecko meczylo,a z tego co piszesz to ewidentnie cos jej jest i zeby stwierdzic ze to od zebow to nalezaloby wczesniej inne chorobska wykluczyc.
To moje skromne zdanie:tak:

Co do salatek,to moze rzeczywiscie pasowaloby ta druga jakas miesna zrobic skoro bedzie juz jarzynowa?
Vici
czy ta selerowa to czasem nie taka,co ma w skladzie jeszcze kukurydze ,jajka,cebule i majonez?Bo ta wersje znam i nawet czesto robie. A kebabowa jadlam owszem,pycha,tylko ona jest raczej na krotki okres bo tak sobie mysle ze musialabym ja w sobote zrobic a do zjedzenia wystawic w niedziele poznym popoludniem i czy ta pekinka tak nieprzyjemnie zwiednie,wiesz co mam na mysli....Slyszalam ze ta salatke podaje sie ulozona warstwowo choc ja jadlam wymieszana
Kathinka a tak z ciekawosci to jak wyglada tort angielski?choc ten z kaskada z kwiatow daje do myslenia:biggrin2:
Nie wiedzialam ze z ciebie taki cukiernik:szok:Bo ja to od czasu do czasu cos upieke ,ale jak to sie mowi roz sie udo a roz nie:-D

reklama
Jesli chodzi o kebawowa to ja mieszam wsio i z glowy nie lubie warstwowych bo wtedy nie czuje sosu i tyle a ja majonezowa czy mam sosowa jestem i mezus tez heheh.A jesli chodzi o selerowa to seler naciowy,jajko ,kukurydza,ananas ,szynka,majonez i to razem sie miesza i raczej na swierzo sie podaje.Ja nieraz machalm juz jak goscie byli i bylo oki wiec nie trzeba czekac...A kebabowa na sylwka jak robilam to tez raczej nie wiecej jak 2 godz czekal i tez byli zaczwyceni...No ale i na drogi dzien byla oki bo wymieszana i nic nie wiedlo.

Do góry