reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Ach i zapomnialam:

Marta--Witaj,witaj!!!!
Kathinka- dzieki za przepis na salatke,pycha byla...A jarzynowa przykrylam tymi luskami z ogorka no i zrobilo wrazenie:-D
Tort z Merkura byl smaczny-polecam waniliowo-smietanowy na ciemnym spodzie oblany czekolada:tak:
Ambasador zszedl jak swieze buleczki,tylko sernik byl troche za suchy.I do dzis mam go jeszcze troche:biggrin2:

reklama
beabea ciesze sie ze zainspirowalam hihi i ze salatka smakowala ja mam duzo takich "eksperymentow" jak chwilke znajde to wrzuce
Dzieci trzeba bylo m i podrzucic Gabi kocha dzieciaki :)wiec sie polecam tylko jak Maxi mi wyzdrowieje tzn od poniedzialku

Ja musze robota kuchennego kupic bo mi padl i nie wiem jakiego bo zdalo by sie jakiegos pozadniejszego
Macie jakies typy??

No i kupilam :) boscha

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Nareszcie Weekend!!!!! :-D

Poziomeczka: wiem, wiem, ze bede musiala zmienic tryb zycia, ale mnie wciaz gdzies gna :-) Tyle jest rzeczy do zrobienia! A tym egzaminem sie nie martw. I tak super dajesz sobie rade, bede trzymala kciuki za obrone. :tak:
Kathinka: Wow wegetarianka! ja bez mieska bym nie umiala, zreszta jestem prawie na wszystkie warzywa uczulona wiec nic innego mi nie pozostaje :-D
mb_1: jeszcze nie wiem, kiedy bede w St.Pölten, ale mam nadzieje, ze juz wkrotce :tak:. Fajnie byloby nareszcie sie spotkac. Mam nadzieje, ze jeszcze w pazdzierniku. Slczna dzidzia, tez widzialam na nk i od razu pomyslalam wow jak ten czas szybko leci :-).
frania20: Fajnie, ze u Ingi juz lepiej. :tak:Oby tak pozostalo. :tak:
marta27701: Hej Marta! Witam! Ja mieszkam w 11 wiec niedaleko.
beabea: Jedza ta sasiadka. A ja na rozne okazje to polecam Windbeutel z Merkura albo Billi-(w zamrazarce) tanie i bardzo dobre!

Ja jak zwykle w biegu. Przedwczoraj kurs. Wczoraj angielski. No i praca. Ale dzis zrobilam sobie z kuzynka meza babski dzien i pojechalismy na Wegry do Sopronu do kosmetyczki etc. (wiem, wiem troche sie balam, bo w polskich wiadomosciach to tak strasza- mama mi juz kilka smsow wyslala zebym nie jechala, no ale juz po ptokach :-D, zreszta akurat tam to chyba nie ma zagrozenia).
Poza tym juz 9 dni spoznia mi sie @ , ale dzis mialam leciutkie (takie rozowe i bezowe- sorki za opis:sorry:) plamienia, wiec nic sie nie nastawiam. Tylko sie denerwuje bo zaraz po @ mialam isc z wynikami do ginka, a tu nadal nie wiem na kiedy wizyte zrobic... hmmm Kupilam ciacha i wcinam nerwowo, bo paznokci mi szkoda- mam swiezo zrobione :-D

Hej,
Beabea ty to masz z ta sasiadka. Wspolczuje. Jakas stara jedza.
Happy jak tylko bedziesz daj znac, bo chyba juz od 4 lat sie tak umawiamy:-D
A ja musze sie wam pochwalic. Wreszcie mieszcze sie w moje spodnie sprzed ciazy bez wciagania brzucha:-D:-D:-D Waga tez juz prawie wrocila do normy. Zostal kg. Ojj szykuje sie juz na porzadne zakupy.
A dzis ciag dalszy biegania po urzedach, zeby zmienic nasz adres.
Milego dnia

Happy na warzywa uczulona?? Jak to ?? Na jakis zwiazek w warzywach ??Ciekawi mnie to bo jeszcze nikogo nie znam z takim uczuleniem :) Przepraszam jak wscibska wychodze

Mi moje niejedzenie miesa calkiem dobrze idzie , dzieci jedza wiecej warzyw , mniej miesa , maz tez nie jecza jak 2 razy na tydzien jje co ja ;) tylko imprezy i wyjscia sa trudne
Mam impreze u mamy i przeciez nei zmusze zeby robila cos pode mnie ;) wiec bbiore obiad swoj , smieszne ale to moj sposob na niesprawianie innym klopotu

mb1 to gratulacje po miesiacu od porodu to sensacja , ja miedzy innymi dlatego ze baaaaaaaaaaardzo duzo przybieram na wadze w ciazy i dlugo do siebie dochodze ni eplanuje trzeciej pociechy ;) choc ostatnio taka mysl mi gdzies tam switala

czesc!

u mnie ostatnie dwa dni nauki a potem jakos troche przerwy z tymi glupimi egzaminami!:wściekła/y:

jeszcze musze dzisiaj i jutro zewrzec tak zwane poslady!;-)
tesciowa wlasnie wyszla z Majeczka, wiec zaraz zasiadam do nauki.

Beabea, ta sasiadka to naprawde stara prukwa!!!! wspolczuje ci naprawde!!! to okropne miec takiego sosiada, nic nie mozna za bardzo zrobic, bo mieszka sie z tym czlowiekiem tak blisko... ach! mam nadzieje, ze jakos sie to ulozy miedzy wami!!!

mb_1, gratuluje powrotu do wagi! u mnie az tak szybko to nie bylo ale juz od jakiegos czasu mieszcze sie w swoje byle spodnie! wlasciwie to cialo mam chyba chudsze nize przed ciaza, tylko kurcze fajd skory na brzuchu mam jeszcze troche....:baffled:

Kathinka, wierze ci, ze myslisz czasem o dzidziusiu! Ja, mimo ze mam tak strasznie nieprzespane noce, to jednak marze juz o nastepnym bobasie! i my chcemy miec trojke!!! Tak wiec gdy Maja bedzie miala jakies 1,5 roczku, 2 latka, bierzemy sie za nastepna dzidzie!

happy, ciekawa jestem jak tam twoj @... czy jednak przyszedl czy nie....

a cos nam vici ucichla ostatnio!

bylismy wczoraj u mojej przyjaciolki, urodzila wlasnie tydzien temu coreczke! No porpostu takie malenstwo, mowie wam! Co prawda wazy 3500g ale dla mnie to jak piorko! Moja Maja juz 8,5kg wazy i ma 67cm! KLOCEK kochany! :-D
A ta mala takie wszystko malutkie ma, matko swieta, moja Majcia taka nigdy nie byla, hihihihihi

dobra, uciekam sie uczyc, nie trace czasu!
papapapa

Kathinka: mam alergie pokarmowa. To jest tzw. alergia krzyzowa, tzn. jestem uczulona rowniez na pylki, a z tymi warzywami (rowniez niektorymi owocami) to jest niestety tak, ze z kazdym rokiem dochodzi jakies nowe, ktorego nie moge jesc. Objawia to sie drapaniem w gardle, astma i opuchlizna gardla i szyi :szok:, wiec dosyc niebezpiecznie, ale na szczescie duzo rzeczy po ugotowaniu nie uczula (tylko musi to byc bardzo dlugo gotowane). Do Chinskiej restauracji wogole nie chodze, bo oni do wszystkiego soje dodaja albo smaza na oleju arachidowym, no i ta marchewka... no ale ja znam to od dziecinstwa, wiec nie mam z tym problemu, czasem tylko mysle ze ciezko bedzie jak, ktores dziecko po mnie odziedziczy, bo to wtedy nie jest tak latwo upilnowac co dziecko jada np. w przedszkolu. Ale teraz coraz wiecej ludzi ma alergie pokarmowa albo nietolarancje pokarmowa.

poziomeczka: @ jeszcze brak... ale test kilka dni temu byl negatywny, to chyba ta cysta.. :-(, jutro zrobie ponownie test, zobaczymy, jaks mala nadzieja jest...

Zmykam, bo sliczna pogoda, szkoda siedziec w domu :-D Ide na Shake do cafe. papa

Happy no to pieknie wspolczuje :) ja tu jecze jak mnie boli cos a ty codziennie musisz sie zmagac z alergia i to jaka :) Trzymam kciuki za test

Ja wczoraj bylam wieczorem na spotkaniu modlitewnym Galilei i bylam zaskoczona przebiegiem , podejsciem i atmosfera a ja raczej z tych chodzacych do kosciola co tydzien nie jestem choc moze sie to zmienic ;)

Ostatnia edycja:
czesc!!!
Wróciła mała(Nicola) po tygodniowym pobycie w Pl. z katarem i zaraziła Inge:baffled::sorry2::sorry2:.
No ale cóż, trudno.
Tak to Ingusia już wstaje w łóżeczku:-Dobok stołu i różnych innych rzeczy :rofl2:. Bosko taka mała zza stołu wygląda:-D...
Beabea Ciężko napewno z taką sąsiadką. :-D Poczekaj dzieci podrosną to jak ona taka będzie to będą jej dokuczac;-).
Poziomecko Jak tam Maja????
Happy79 Mi też się spóznia ale mnie to chyba teraz mniej cieszy .... niby to normalne przy karmieniu... sama nie wiem a jak u was to było podczas karmienia z @????
kończy bo niuśka jakaś nieszczęśliwa?:rofl2:

reklama
happy, no to masz naprawde troche przerabane z ta alergia. ale jak juz jestes przyzwyczajona to dla ciebie tez nie tak strasznie. :-)

Kathinka, a co to jest to spotkanie modlitewne Gelilei..? ja tez raczej do tych praktykujacych nie naleze niestety...

franiu, moja Maja tez jakis dziwny katarek zlapala. Spocila sie w niedziele w siodelku samochodowym :wściekła/y: i chyba potem musialo ja troche przewiac (chociaz uwazalam:no:) i teraz jakas woda z nosa jej leci. Kurcze, naprawde z tymi dzieciakami!!!

a ja nie mam @ od urodzenia Majci.... I nadal karmie, wiec wychodze z zalozenia, ze to normalne...

happy, zycze, zeby @ nie przyszla a frani, zeby przyszla :-D

Jezu, jeszcze tylko dzis troszke a potem jutro o 14.00 egzamin i koniec nauki!!!

Do góry