reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Czesc dziewczyny!!!

Malej oczka niby juz nie ropieja zakraplam jej kropelkami ale teraz ma od dzis rana
kaszel:crazy:.
Mam nadzieje ze w nic gorszego sie to nie zmieni!!!!
Happy79 To serio musi byc dobra ta ginekolog!!!
mb1Ale ty masz malutki brzuszek!
vici No to powodzenia w pracy napisz jak tam pierwsze dni!

reklama
frania no oby sie nie przerodzilo w nic.Mam nadzieje,ze kaszel malej szybko przejdzie i skoncza sie wasze meczarnie.
mb_1 to takie lekkie pocieszenie z ta robota ale dlaczego mialabys mniec lepiej jak my ;-) :-D A tak powaznie to znajdziesz jakis system dla siebie i na pewno nie bedzie zle.
happy przypomnialam sobie,ze w niektorych miastach sa przychodnie(raczej prywatne ale zdarzaja sie panstwowe) dla par starajacych sie o dzidzie a ktorzy maja z tym problemy.Poszukaj w necie moze cos znajdziesz sensownego.Tam sa i ginekolodzy i inni lekarze a takze psycholog bo nieraz i w obled mozna sie niechcacy wpedzic...

vici: no to gratuluje pracy! fajnie, ze masz milych wspolpracownikow- to podstawa :-). Co do kliniki dla starajacych sie, to chyba jeszcze troche za wczesnie... niby mija wlasnie rok, ale chyba jeszcze jestesmy w normie ;-)Glupio tylko, ze tak co miesiac musze sie meczyc... jak sie nie staralismy to bralam takie tabletki, ze przez ponad rok @ nie mialam. Jakos to bedzie... moze pod choinke prezencik dostane :-D.

frania: to trzymam kciuki zeby i kaszel odszedl. A Ty jeszcze w Polsce?

mb_1: dam znac, fajnie by bylo ;-)My od jesieni bedziemy miec w St.Pölten dobrych znajomych, wlasnie remontuja sobie domek... wiec pewnie bede bywala czesciej. Na pewno uda nam sie kiedys spotkac. :-)

Hej dziewczyny,
ja wlasnie wrocilam od lekarza. Najgorsze, ze bylo zastepstwo za moja pania doktor i troche to wszystko dluzej trwalo niz normalnie. Dzidzia niestety sie nie odwrocila. Jeszcze taka mala, a juz chce stac;-) Ogolnie wyniki mam dobre. Dostalam juz skierowanie na porod. W przyszlym tygodniu czeka mnie ctg i ustalenie terminu cc.
Wracajac do domu zdalam sobie sprawe, ze za 3 tygodnie dzidzia bedzie juz z nami:szok::szok::szok:
A frania na avatarku brzuchol z 31 tygodnia. Teraz jest troszke wiekszy;-)
Happy czekam na telefon.
Beabea co z Twoim zdrowkiem?
Poziomeczka kiedy wracasz do Austrii?
Frania co z tym kaszlem?

czesc dziwczynki

widze, ze troche przegapilam.

my juz wreszcie na swoich smieciach. chrzest sie odbyl, bylo fajnie ale bez wielkiej pompy, bylismy na obiedzie tylko z rodzicami chrzestnymi, czyli moja siostra i kuzynem mojego meza. bylo przyjemnie.

Nasza Maja dzis przed chwila rozesmiala sie w glos po raz pierwszy. alez to piekne uczucie, taki smiech hahaha :-D
poza tym, wyobrazcie sobie, ona rwie sie do siadania. Jak spolozysz ja sobie na plecach na swoim brzuchu i siedzisz gdzies to ona nogi do gory, jako przeciwwage, i siup do gory, i siedzi!
oczywiscie jeszcze sie chwieje i trzeba ja trzymac ale do siadania rwie sie strasznie. nie wiem czy to nie za wczesnie na to siadanie, w srode mam wizyte u lekarza to sie spytam czy w ogole moge ja tak sadzac. No ale niesamowita jest

a wielka nieslychanie.

frania mi pisala ze jej mala miala ok 3 tyg. temu 8 kg
podejzewam, ze moja Maja tez gdzies z 8 kilo bedzie miala albo i jeszcze wiecej.....
klocek jeden

no i nosic ja tylko i rozglada sie strasznie i patrzy i ciekawa swiata!

moj mezus jutro do pracy a ja sama z malutka. powiem wam, ze przez ostatni miesiac zawsze ktos byl i potrzymal i takie tam, a od jutra ja samiusienka znowu z nia, troche mnie to przeraza. a ona taka mamusiowata sie zrobila, ze ja nic nie moge zrobic....:szok:

happy, no kurde, szkoda, ze zaskoczyc nie mozecie. ale wiesz, moze twoj maz zrobilby sobie badania spermy. to mozna zrobic zawsze a wtedy mozecie wykluczyc przynjamniej czy plemniki sa ok czy nie.
a do kliniki dla par starajacych sie mozna isc chyba dopiero po 2 latach aktywnego starania sie. a taklie badanie spermy beda potwierdzeniem dla was, gdybyscie (nie daj Boze) za rok musieli isc do tej kliniki.

A robilas badania homronalne? bo np jak masz za wyskoa prolaktyne albo za niski progesteron to tez z dzidzia jest problem.
z tego co wiem to jest jeszcze mozliwosc zrobienia rentgena jajnikow i wtedy sprawdzaja czy sa drozne.
mojej kolezance ginekolog (w wiedniu) powiedzial porpostu, ze bedzie miala za 2 dni owulacje i sie udalo. moze musisz takich rzeczy poprobowac happy!

franiu, przykro mi z powodu twojej malutkiej. mama ndzieje, ze juz dobrze. kiedy bedziesz w wiedniu? to moze sie umowimy, jak nie na base to na kawke. zreszta wszystkie inne dziewczyny oczywiscie tez zapraszam!

vici, gratuluje pracki! juhu! super, ze znalazlas. teraz bedziesz miala odmiane, bedzie dobrze!!!

beabea, co u ciebie bidulku? czy juz cie twoje dzieciaczki wykonczyly? :-p jak zdrowie?

mb, szkoda ze cesarka....
ale opowiesz nam przynajmniej inna historie.... a najwazniejsze, ze dzidzius zdrowy!

uciekam, bo Majcie kapiemy!
buzka!!!

Czesc dziewczyny !!!
No moja niuska wrocila do zdrowia hurrrrra:-)...
Wiecie co Wam powiem robie jej te zupki z marchwii ziemniakow mieska itd.
A ona nie chce mi tego jesc!!! Tylko cyca i cyca....
Mialam niedawno z mezusiem 2 rocznice cywilnego kupil mi taki ogromny bukiet
nawet nie wiecie jak mi sie milo zrobilo, tym bardziej ze w ostatnich tygodniach roznie bywalo chyba mielismy gorsze dni mala chora, noce nieprzespane i jacys nerwowi bylismy.
Teraz od tego tygodnia wrocilo do normy....;-)wkoncu musza byc burze zeby moglo wyjsc slonce.

Poziomeczka No ja caly czas w Wiedniu jestem terz dopiero na weekend wybieram sie z moim na Chorwacje na jakies 3 dni (w ramach drugiej rocznicy).
No a w sumie nastepny weekend bede spowrotem to tylko napisz smska kiedy Ci pasuje i sie jakos dopasujemy chyba wczesniej z kawka, bo pogoda nie za cuda....
Chyba ze na kryty pojdziemy albo podjedziemy(tylko musze wczesniej wiedziec zeby maz mi samochod zostawil, jakbys chciala gdzies za Wieden).
Ja znam na Oberlaa jest taki thermobad tylko ze 10 euro wstep.

Hej kochane moje
Wrocilam na dobre
Posiadanie w domu 2 dzieci jest bardzo absorbujace hihi zero czasu dla swiata
W tej chwili Maxi w przedszkolu a Gaba wraca do normy w domowych pieleszach
We wtorek maly mial urodziny wiec trzeba bylo impreze machnac znow zajeta bylam a w kolejny wtorek znow party tym razem dla dzieci bo pierwsze dla rodziny i bliskich bylo ;)
Pozdrawiam i napewno na biezaco bede :)

czesc dziewczynki!

wczoraj bylam z maja u lekarza, dostala druga szczepionke na rotavirusa i pierwsza na tezec i 5 pozostalych.

Majka wazy 7200g i mierzy 65,5cm. czyli Franiu nie dobilysmy cos do twojej malutkiej 8 kilo....;-)

U nas tez ostatnio jakies trudne dni, tez troche na siebie warczymy... Majka chce tylko ciagle do mnie, u mnie na rekach i nic wiecej. moj maz przychodzi z pracy i moglby ja wziac, to ona nie. przez to kregoslup mi juz odpada, jestem poddenerwowana i czasami warkne na meza....
Ona tylko chce zeby ja nosic a wieczorami, jak jest spiaca i marudna to juz w ogole cyrki robi.....
ach...
Z kupa ma nadal problemy, w nocy sie meczy i prezy, gazy jej ida i rano przewaznie pojawia sie kupa. Ja nie spie, bo ciagle jej smoczek wypada, wiec jej go wkladam, to pospi 10 minut i znowu to samo....
:no:
wczoraj mowilam tej lekarce, ze to nie do konca normalne ale ona twierdzi, ze normalne i ze jesli nie wymiotuje, nie ma innych problemow, dobrze sie rozwija i przybiera na wadze, to poporstu dluzej potrzebuje widocznie jej uklad pokarmowy...
mowie wam, powoli zaczynam miec dola...

jestem niewyspana, warkliwa i niezadowolona....:confused2: a tu sie nauka znowu zbliza jeszcze do tego wszystkiego

teraz spi....

o, juz nie.........:baffled:..........
dokoncze pozniej

no, jestem...

teraz spi w chuscie

kolejny problemik, moja corcia nie potrafi spac w swoim lozeczku w dzien dluzej niz 30 minut :baffled:
no oczywiscie obudzila sie i neiwyspana i marudna, wiec ja ja, pyk, do chusty i spi dalej :rofl2:

Kathinka, witamy z powrotem! wyobrazam sobie jak to moze byc z dwojka dzieci....:nerd::rofl2::eek::szok:
a jeszcze dzieci sa rozne, jak bym miala dwojke takich jak moja Maja to bym chyba zwariowala, hihihih

vici, jak tam praca? teraz pewnie nie masz az tyle czasu na pisanie....

franiu, wybierzmy sie na kryty basen, dobry pomysl. no chyba, ze w przyszlym tygdoniu bedzie jakos lepsza pogoda, to moze na normalny. ja na odkryty chodze na Angeli Bad nad Alte Donau w 21. bezirku. A na kryty to chyba bylam raz na Jörgerbad, w 17. bezirku, tam chyba w srody jest ciepla woda, specjalnie dla maluszkow. na oberlaa nie bylam, to strasznie daleko ode mnie...

reklama
Czesc!!!
Niuska ostatnio chodzi mi spac o 19 ale za to wstaje o 3 w nocy!!!!:eek:
Ciezko tak....moze ktos poradzic jak ja przestawic spowrotem...to niby dopiero drugi raz
a w ciagu dnia jak spi zal mi jej wybudzac......sama nie wiem czy powinnam.
Poziomeczko no to musisz miec urwanie glowy....moja to u kazdego sie dobrze czuje.
Spi w lozeczku. Nie umie sobie wyobrazic tych 8.4 nosic caly dzien!!!
Nie dziwie sie Twojemu kregoslupowi.
No mozemy sie przejechac na ten w 17b. chyba ze nam pogoda sie poprawi.
Ja bede spowrotem w nastepny czwartek26, tylko w piatek27 ide na szczepionki 2 tak
ze nie wiem jak mala bedzie sie czula ale jak bedzie oki to mozemy w sobote28...
Lub najlepiej w srode 1.09 bo pozniej znow od 3 do okolo 7 mnie nie bedzie bo bede na
chrzcinach w pl, najprawdopodobnij.
A jak Tobie pasuje???

Uciekam sprzatac i umyc sie bo tesciowa dzis przychodzi.:confused2:

Do góry