reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Kathinka uff dobrze, ze z malym w porzadku. Podejscie personelu tez wydaje sie w porzadku. A mysle,ze to dla malych dzieci bardzo wazne.
Poziomeczka ja tez juz mysle, ze nastepne wakacje obowiazkowo gdzies nad morzem :tak:
Frania ale Ci dobrze, ze kolki Was ominely i mozesz jesc co chcesz. Mam nadzieje, ze u nas tez tak bedzie;-)
Ale z waszych malenstw juz zdolniachy. Juz w przyszlym miesiacu i ja bede mogla zaczac sie chwalic, co nowego zrobilo moje dzidzi. Nie moge sie doczekac;-)
Imienia dla dzidzi jeszcze nie mamy. Tzn jest cala lista i klotnia:laugh2: Cos mi sie zdaje, ze ostatecznie zdecydujemy jak zobaczymy malenstwo.
Wczoraj bylismy na Partnerstunde. Najpierw opowiadali o fazach ciazy,porodu, potem bylismy na porodowce. Ogolnie bylo niezle. Prawie wszystko zrozumialam, takze troche sie uspokoilam.
A powiedzcie mi jakich kosmetykow i proszku do prania uzywacie dla takich malenstw? Wczoraj polozna i pielegniarka, ktora sie zajmuje takimi maluchami powiedzialy, zeby myc tylko woda, ze takiemu malenstwu to wystarczy. Chyba, ze dziecko jest alergikiem.

reklama
Witam i ja ,kawke musze zrobic bo cos z obudzeniem mam problem mimo,ze od 6 nie spie
Poziomeczka mala wam podroscie to i nad morze sie wybierzecie najpierw jednak wypadalao malucha pokazac ;-) Spokojnie przed wami jeszcze duzoooo wakacji :-) i urlopow.Szykbiego pozbycia sie problemow kupkowych.
Kathinka super,ze juz po sprawie i oboje juz spokojni.Dobrze,ze dalo sie odwrocic malemu uwage od niewygodnych sprzetow medycznych.Fajnie,ze dobre wspomnienia ma to nie powinno sie odbic dalszym echem i urazu nie bedzie.Podejscie personelu jest bardzo wazne szczegolnie przy malych dzieciach.
mb_1 fajnie,ze rozumialas wszystko na pewno bedzie dobrze :-) Nie ma jak porzadne wyjasnienie co i jak:yes: Co do prania ciuchow to ja uzywalam persila sensitiw proszku lub zelu co bylo pod reka i dawalam dodatkowe plukanie.A mylam na poczatku woda sama (jak kapiel byla) i potem smarowalam go.A ogolnie nie kapalam codziennie tylko "mylam na sucho" i kapiel co 3 dni byla.Co lekarz to inna opinia co do tego jedni sa przeciwnikami a inni zwolennikami codziennych kapieli.Do wody mozesz dodac troszke maki ziemniaczanej to zapobiega odparzeniom i wysuszaniu skory malucha.

Co do pracy to nikt nic nie ominal bpo nie pisalam o tym.Ide na probe we wtorek i zobaczymy...Narazie foranki zawisly bo cos dziewczyna w Pl zaczela jeczec i musze wszystko wyjasnic i wtedy moze...Wiec jak to odpadlo to odrazu zajelam sie szukaniem pracy w zawodzie.Mialam 2 odmowy na 2 tel czekam no i ta proba.Mam nadzieje,ze cos sie szybko znajdzie bo cholery w domu dostaje.

Czesc dziewczyny!!!
Jestem w Pl dzis do dentysty z aparatem!!!
Kurde mała ma zapalenie spojówek, dostała jakieś krople...:-(
Maleństwo ma katarek i gorączkuje!
Jutro idę na kontrole do mojego pediatry....
......urwanie głowy po nocach spać za bardzo nie moge.....

Ojj frania dopiero Ci napisalam, ze dobrze jak nie ma dzidzia kolek, to Ty piszesz o zapaleniu spojowek, goraczce, katarku. Hmm zdrowka wam zycze
Vici powodzenia z praca
Dzisiaj bylam chwile w pracy. Poszlam odebrac zaswiadczenie. Przy okazji pogadalam z kolegami. Wszyscy sie bardzo stesknili i juz pytaja kiedy wracam:-) Mowie wam, ale mi sie milo zrobilo:zawstydzona/y:

Hej dziewczyny!!! Dlugo sie nie odzywalam, bo albo duzo pracy, albo krotkie urlopy :-)... My nadal staramy sie, teraz zaczelam szukac nowego ginka, ktory nareszcie cos z tymi moimi cystami zrobi..., dzwonilam do pani doktor (Gesundheitszentrum Wien Mitte) bo podobno dobra, ale wolny termin maja dopiero w polowie listopada :szok:, wiec szukam dalej... juz mi wszystko jedno czy prywatnie czy nie.
Byla u mnie siostra (fajnie sie wybawilysmy) i przywiozla mi z Polski super ksiazki (nie wiem czy znacie) "Ciezarowka przez 9 miesiecy" i "Dzieciozmagania" Kaz Cookie, podobno schodza jak swieze buleczki :-).

Moja przyjaciolka niestety stracila malenstwo (8td), ale czuje sie dobrze i niedlugo znow bedzie sie starac. Takie czasy...

mb_1: trzymam kciuki, bo to juz niedlugo. :-D Za jakies 2, 3 tygodnie bede przypadkiem w St. Pölten, to bede wysylac pozytywne fluidy :-D.

Milego wieczorka!!!

witam wieczornie :-)
mb_1 super avatarek :-D co do robotki i tesknoty to na pewno fajne uczucie:yes:
frania wspolczuje ogromnie zapalenia spojowek u malej oby szybko przszlo,leki pomogly i nic szybko sie nie przyplatalo.
Ja jutro zmykam na probe do pracki zobaczymy co bedzie.Nie bede pisala abyscie trzymaly kciuki bo tu takie pustki,ze i tak pewnie za pozno bedzie ;-) No ale babka dzis dzwonila dla pewnosci i moze cos z tego wyjdzie bo wydaje mi sie ,ze jej zalezy bo papiery mam ciekawe...no zobaczymy na pewno dam znac
Buziaki dla wszytskich i piszcie cos dziewczyny.Wiem ,ze malenstwa pochlaniaja duzo czasu ale choc raz na jakis czas :-)

happy a juz chcialam na fb ci scigac :-D Fajnie,ze w sumie u was w porzadku i wypoczywacie.Szybkiego znalezienia porzadnego gina.Odwiedzinki na pewno byly fajowe:-)

Ostatnia edycja:
Vici dzieki :-)
Trzymam kciuki, moze jeszcze zdaze ;-) Czekamy na dobre wiesci
Happy jak bedziesz w St.Polten to daj znac. Jesli nadal bede w domu, to moze uda nam sie spotkac na jakas kawke, albo lody :tak:
Powodzenia w szukaniu porzadnego lekarza i starankach.
Reszta dziewczyn prosze sie meldowac;-)
Ostatnie dni spedzam przy pralce, albo zelazku. Wiekszosc rzeczy mamy juz dla dzidzi przygotowane. Teraz pozostaje czekac.
Ja zaraz zmykam na basen. Musze sie troszke poruszac bo cos mnie ostatnio plecy bola. Milego dnia

Dziendoberek! Zalozylam sobie gg: 25488695, jakby mialby ktos ochote ;-).
Ja dzis gulasz gotuje i siedze wlasnie z komputerem w kuchni, niezle zapachy az ciezko koncentrowac sie na pracy :-D.
mb_1: wykorzystuj ladna pogode, bo podobno to ostatni taki ladny tydzien... ja planuje basen jutro. Z tym spotkaniem to jakos do tej pory nam nie wychodzilo, ale ja jestem dobrej mysli ;-).
vici: zdaj relacje jak bylo w pracy :tak:

Mam prace :-) zaczynam od niedzieli i jest git.Praca fajna w landgastaus w kuchni,rodzinny interes i fajna ekipa.
happy ty gg zalozylas a mi padlo na laptopie i zostal mi tylko skype i MSN ale daje rade;-)
mb_1 pamietaj,ze to prasowanie to tylko poczatek ;-) jak maluszek bedzie juz z wami to dopiero bedzie jazda...

reklama
Happy daj znac jak bedziesz, a na pewno cos wymysle, zebysmy sie spotkaly. No chyba, ze bede juz w szpitalu;-)
Vici super. Wielkie gratki
A dziekuje za pocieszenie;-) Wiem, wiem, ze przy takim maluchu moze byc bardzo duzo roboty. Dlatego ostatnio wypoczywam ile moge:-D

Do góry