reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Jestem Patrycja i mieszkam w Wieniu od 5 lat w sumie, z krotkimi przerwami na studia, ktore konczylam w Warszawie.
Wpeierw do Austrii przywiodlo mnie stypendium, a pozniej poznalam tutaj mojeo obecnego meza -> chyba niezbyt oryginalnie

O dziecko staramy sie juz prawie 2 lata i niestety nic z tego. W miedzyczasie porobilismy wszystkie mozliwe badania i u mego meza wszystko w porzadku. U mnie zas jeden jajowod niedrozny jask sie okazalo, a ponadto mialam 2 tygodnie temu mala operacje w celu usuniecia polipow i miesniakow. Nie wiem skad sie wziely, bo ja niby okaz zdrowia.
No ale coz, czego sie nie robi, zeby zobaczyc upragione 2 kreseczki.
Obecnie jestemy juz pacjentami Kinderwunschzentrum Goldenez Kreuz i najprawdobodobniej bede miec inseminacje we wrzesniu.
Ale sie rozpisalam

reklama
Vici podziwiam za chec pracy przy takim upale. Ja dzisiejszy dzien spedzilam u kolezanki na basenie:-) Marzenie taki dom z basenem.
Wczoraj dopadly mnie pierwsze bole nog spowodowane tym goracem:baffled: Pol dnia spedzilam moczac nogi w zimnej wodzie.
Poziomeczka wspolczuje. Biedne musicie sie niezle nameczyc. Ja chyba w jakiejs gazecie mialam cos na temat problemow z karmieniem. Jak jeszcze znajde to ci wysle. Moze akurat znajdziesz tam cos dla siebie.
Ptencer witaj. Trzymam kciuki za staranka
Zmykam, bo chyba burza do nas jakas sie zaczyna.

Hej dziewczyny! :-)
Wlasnie skonczylam prace i pora na mily wieczor z telwizorem :-D. Ostatnio mamy hopla na punkcie: "Two and a half men". Kupilismy sobie DVD i ogladamy serial od poczatku :-D.
poziomeczka: widzialam zdjecia na f-booku, ale Maja szybko rosnie. Dzis pewnie latwiej idzie nauka. Troche przerwy od upalow.
mb_1: chyba zobaczymy sie dopiero po terminie, ciezko z wolnym czasem i nie widac konca :szok:. Trzymam kciuki! Juz dwie mam zajete, bo zona kuzyna W. ma termin na 30.08. :tak:
ptencer: witam na forum! Ja tez sie juz jakis czas staram, wiec bedzie razniej. A po jakim czasie poszliscie do Kinderwunschzentrum?
Kathinka: dzieki za rady, bede musiala wybrac sie na te badania, gorzej z moj W. bo on to unika lekarzy jak moze :szok: Ale jak trzeba bedzie to zaciagne go sila :wściekła/y::-D.

Dzieki wielkie z przyjecie:-)
happy79: mniej wiecej po roku staran zaczelismy robic pierwsze badania, a do Kinderwunschzentrum trafilismy w sumie 3 miesiace temu, wiec mniej wiecej po 1,5 roku staran. Bardzo sie ciesze w sumie, ze sie tam wybralismy bo mniej wiecej wiemy w czym problem i co mamy dalej robic. Trzymam kciuki za Wasze staranka -> jak dlugo sie staracie?czy robiliscie juz jakies badania?

Poziomeczka odciaganie mleka moze pomoc jest w aptece jesczez taki proszek kurcze wypadlo mi z glowy jak sie nazywa pomagla mojej malej i to bardzo milchzuzker albo podobnie w wodzie sie to rozpuszyzc i daje

ptencer witaj no kciuki za dwie kreseczki trzymam

Witam jutro wolne i za przedpokoj sie bioer,juz poobklejalam co trzeba,dziurki zakleilam i jutro pelna para zobaczymy czy dam rade caly amchnac;-) Z ta paca w upale nie ma tragedii jezeli dbaja abym miala picie :-) W ciagu 5 godz wypijam chyba najwiecej ze wszytskich :-D No i zawsze to jakas odmiana.A w niedziele wieczorem na lody cala firma leci wiec trzeba bedzie jeszcze raz zajechac(juz szefowa wspominala)
ptencer i za was trzymamy kciukaski aby pokazaly sie 2 kreseczki.A w Ausrtii to jestesmy podobnie czasowo :yes:
mb_1 mam nadzieje,ze z nogami lepiej a moze nie tyle to upal co zblizajacy sie koniec dwupaku :-)

czesc dziewczyny!

ostatnie dwie noce byly okropne, Maja cala noc sie kreci, prezy i placze, pruka i widac, ze ma cos z brzuchem....... Juz zaczelam jej dawac od wczoraj cycka co dwie godziny, po jednym tylko, zeby sie tak nie krztusila mlekiem i tak lapczywie nie jadla. Ale w nocy jednak sie w tym cycku zbiera i juz w nocy sie znowu nachapala tego powietrza chyba....:no:

Mowie wam, juz naprawde nie moge. I taka pani pediatra powie ci na wizycie, ze wszystko w porzadku! no szlag mnie trafia.
ale rzeczywiscie z nia to taki problem, ze ona w dzien jest do rany przyloz, pieknie sie bawi, nie ulewa, nie wymiotuje, dobrze sie rozwija i nie ma zadnych innych dolegliwosci! tylko ten pierdzielony brzuch i gazy!
dalam jej np. czopka kminkowego na kupe, to wyobrazcie sobie, ze ten czpoek w ogole nie dziala. dopiero jak jej za dwa dni dalam pol glicerynowego to kupa poszla w minute...........

Juz naprawde nie wiem co to jest ale dzisiaj zasypiam na siedziaco.....

Kathinka, ty mialas takie problemy z malutka, masz jakiegos lekarza godnego polecenia, ktory by tego nie bagatelizowal? moze byc tez prywatnie. I co ten proszek takiego robi, o ktorym pisalas? Ja juz wszystkie sab-y i antiflat-y wyprobowalam, bez skutku!

ptencer, witam jeszcze raz i trzymam kciuki za powodzenie akcji fasolka. a i naszej happy razniej bedzie!

a ty, happy, marsz na badania!!!!!!!!!:angry:

poza tym musze sie uczyc i jest mi z tego powodu bardzo zle... jestem niewyspana i troche w dolku. ach............
no, to u mnie tyle:baffled:

Poziomeczko, a probowalas moze podac malej rumianek do picia-> podobno super dziala na male dzieci.
happy79-> koniecznie zaciagnij swojego na badania.Jak moj M. twierdzi, nie az takie straszne:-)
Jakbys mala jakies pytania o do badan na poczatku, to chetnie doradze:-)
U nas w poniedzialek spotkanie z doktorkiem w sprawie dalszej drogi postepowania.

Czesc dziewczyny,
U mnie zapowiada sie bardzo leniwa niedziela. Poki co tylko ja jestem na nogach, a tu juz po 10.
Happy po terminie tez mozemy sie spotkac. Tylko daj na pewno znac, jak bedziesz w St.Pölten.
Vici z nogami roznie bywa. Jednego dnia jest lepiej, drugiego gorzej. Co dziwne bola mnie stopy od spodu. Mija dopiero jak troche rozchodze, albo rozmasuje.
Do tej pory smigalam w japonkach lub adidasach. W piatek musialam zalozyc jakies inne buty, bo mialam firmowa impreze i co? Mialam wrazenie jakbym miala za male buty:szok: Mam nadzieje, ze to minie po porodzie.
Poziomeczka wyslalam Ci na priva to co znalazlam o kolce. Dodatkowo jeszcze znalazlam, ze ty karmiac powinnas unikac ciezkostrawnych potraw, napojow gazowanych, nadmiernie slodzonych, produktow z czekolady, potraw smazonych i wzdymajacych- brokulow, kapusty, fasoli. No i oczywiscie skonktaktowac sie z pediatra. Szkoda tylko, ze twoj bagatelizuje problem.

reklama
Witam wieczorkiem,

Wczoraj ja i W. dlugo rozmawialismy i jutro umawiamy sie oboje na badania. Ale i tak ciesze sie, ze mam mnostwo pracy, bo jak przychodzi @ to mi w glowie wciaz za duzo mysli krazy i coraz bardziej zalezy mi na tej ciazy... :-(
ptencer: dzieki, jak bede miala pytania to napisze :tak:
Dzis bylismy w Nö, bralismy udzial w oldtimer rallye :-), nie ma to jak aktywny wypoczynek! Pogoda niespodziewanie dopisala, auto i jedzonko rowniez. ;-)
Pozdrawiam i zycze udanego nowego tygodnia!!!

Do góry