reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Anitaka my szukaliśmy info o poszczególnych modelach. Przejrzeliśmy też tutejszą stronę ömtc i öko testy niemieckie

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ehh i powiadomienia mi nie przychodza :/

Karola dzieki za rade kompletnie sie nie umialam odnalezc w tej ikiei tyle ludzi tlok szok [emoji44] w sumie to nic konkretnego nie kupilam :(

Karola robiliscie juz pokoj dla Laury? Bo szukam inspiracji przeprowadzka za 2 tyg a ja nie mam pomyslu jak jej ten pokoj zrobic [emoji50] jeszczr to moje dziecko ktore ostatnio prawie wogole nie spi w nocy spie po 3h [emoji25] nie wiem co jej jest rece mi juz opadaja.

Co do fotelikow to my ostatnio musielismy kupic cos na szybko mial byc Cybex sirona ale jak go obejrzalam na zywo powsadzalam mala to jakos mi nie przypadl do gustu wiec kupilsmy maxi cosi tobi powiem wam ze jestem zadowolona z zakupu mala ma duzo miejsca i pozycja do spania super tylko isofixa nie ma.
Moje dziecko za nic w swiecie nie chcialo jedzic tylem do kierunku jazdy byl placz i krzyk teraz jest troche lepiej.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola no ta sirona 360 też na nas nie zrobiła wrażenia. Taka ciasna mi się wydawała. Teraz mamy zagwozdkę z mężem czy Sirnona M2 czy może ten Joie i szukamy namiętnie info czy może jakiś nowy model jest i był testowany itd.

Pokój hmmm... miał być na roczek, ale chyba się nie wyrobimy. No i młoda nie przesypia nocek jeszcze całkowicie, a bieganie do innego pokoju w nocy mi się nie widzi. Wole wsadzać ręce do łóżeczka przy łóżku. Jeśli chodzi o zabawę itd. to teraz też wole jak jest w dziennej części i widzę co majstruje. Mogę zrobić wszystko spokojnie ;)

Hejo nie zagladalam bo chlopakow do wyjazdu mojego szykowalam-pranie, jedzienie i takie tam. Jutro jade do konsuatu ale termin mam na 12bo pozno otwieraja ma ktos chec sie spotkac? Chyba kolo 9bym byla we wiedniu jak by pasowalo wam ...chyba,ze zbyt wczesna dla was godz?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Vici możesz wpaść na poranną kawe i odspanąć po podróży. Przypuszczam, że jedziesz samochodem to nie będzie tak źle :) bo U-Bahnem to chyba z godzine byś musiała jechać ode mnie. A tak w ogóle to możesz się rozczarować jak dotrzesz an termin, a okaże się że i tak stoisz i czekasz ze wszystkimi bez terminów [emoji14]

Vici ja niestety w pracy :(

Filip późno dostał swój pokój, bo wcześniej nie mieliśmy warunków, ale myślę podobnie jak Karolask, drugiego maluszka na pewno nie wyprowadzimy wcześniej z sypialni jak przed roczkiem. A może nawet i dłużej :p na starym mieszkaniu marzyłam, żeby Filip w końcu miał swój pokój, bo denerwowała mnie już jego cała strefa z zabawkami w salonie, a prawda jest taka, że teraz też najczęściej bawi się właśnie w dużym pokoju i wszystko znosi :p no tyle tylko, że jednak zawsze jest gdzie na wieczór te zabawki powynosić. U siebie w pokoju też się bawi, ale jednak jak coś robimy z mężem w salonie czy kuchni to Filipek za nami przychodzi.

Vixen u nas też wszystko w salonie porozwalane, albo w jej pudłach i nawet mi się niechce tego przenosić do jej pokoju. Cały czas i tak za mną łazi to o samodzielnej zabawie w jej pokoju mogę pomarzyć narazie. A tak mam super graciarnie w jej pokoju :D
Chociaż pasowałoby jej to meblować po woli bo ciuchów i zabawek przybywa...

Karolask no Laura jeszcze malutka, więc to normalne, że jeszcze u siebie w pokoju nie będzie się bawić :) Ale tak jak piszesz, zawsze to pomieszczenie do przechowywania :D mebelki jasne, że warto powstawiać, ja się cieszę, że wszystkie ciuchy i zabawki u niego w pokoju a nasze szafy mamy tylko dla siebie :) a wcześniej co bym nie otworzyła, to jego rzeczy były :p teraz wszystko to czego niego używa już, to trzymamy w piwnicy lub Abstellraum, ale jeszcze trochę i się znów zacznie, jakieś maty, bujaczki, krzesełko do karmienia itd [emoji33]

Karolask zaraz pw napisze a co do terminu to w nosie ich mam w sumie jestem pierwsza i ci bez terminu mi wisza. Ja w pl mam termin na 16 tez jutro wiec musze zaraz po 12 wyjechac z wiednia...
U nas Victor zawsze u siebie sie bawil a Raphi wiecznie lazi z zabawkami. Najgorzej latem bo czesc i na zew wynosi...

reklama
Karolask a jaki recaro chcesz oblukac? Ja mam i Raphi w nim jezdzi on jeszcze po Victorze ale niewiele sie rozni od tych nowych. My mamy ten od 9m do 36kg niby 12 lat ale tez i wzrost sie liczy a Victor wielki to juz nie potrzebowal wiec Raphiemu zostawilam bo zadowolona jestem

Do góry