reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Tez ostatnio bylam w primarku ale nic z kombinezonow mi sie nie podobalo.

Karola mala je ogorka nie ksztusi sie ani nic? Bo ja jeszcze nie dawalam ani ogorka ani papryki bo sie boje ze sie zaksztusi ogorka w paseczki na plasterki czy jak?

Ostatnio jej zrobilam owsianek to plula dalej niz widziala.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Anitaka przyjdą Ci Gutscheiny pocztą, tylko to trwa...

Ola nawet się nie krztusi. Paprykę podaje jej pociętą na wąskie słupki i pilnuje jak wkłada do buzi, żeby gryzła przednimi zębami na malutkie kawałki. Jak jej podaje i mówie, że trzeba pogryźć to robi jak królik normalnie i rozdrabnia. Czasem ugryzie większy i połknie cały. Ale ona potrawi tak np. gotowaną marchewkę wepchać do buzi całą, przegryź ją na pół i połyka. Potem przy kupie widać czegp dobrze nie pogryzła :D
Krzusti się czasem kaszą, nawet nie tyle krztusi co gdzieś jej tam przeszkadza w buzi jak za dużo włoży na raz, bo ja jej robie pałeczko sklejone z tego, albo ala pulpeciki i jak odgeyzie to się jej jaglana rozsypuje w buzi i jej te ziarenka latają tam wszędzie.
Najgorzej idzie z mięsem jak trawi na jakieś długie włókna

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Tak w ogóle to urządziła wczoraj nocny maraton nie spania i marudzenia :/ od 23 do 2 giej nie spała, a potem milion razy się wierciła. Dwójki się bielą, a do tego czwórki górne czwórki spuchnięte. Nawet niechce myśleć co będzie jak to wszystko naraz zechce wychodzić....

Karola u nas jak tylko wyszly jedynki dziasla gorne spuchniete cale teraz wychodza nam 2.
3 i 4 tez wygladaja jak by chcialy wylazic. Z tym ze te 2 to juz nam chyba z 3tydzien wychodza i wyjsc nie moga.

No nic sprobuje z papryka i ogorkiem bo moje dziecko pcha tyle do buzi jak bysmy ja glodzili [emoji23]
A jak my cos jemy to stoi pod stolem i czeka az jej ktos cos da ;)
Je swoje ale i tak chce moje hehe

Aa najlepsza zabawka ostatnio okazala sie duza paczka tiktakow chodzi z nimi wszedzie i szelesci [emoji16]

Hehe Ola moja się uwielbia bawić takimi właśnie duperelami. Jak dorwała paczkę z chipsami to myślałam, że ogłuchne [emoji14]

Dzisiaj pierwszy raz wyrżneła przy wstawaniu, wlazła pod stół i zaczepiła nogą o krzesła :/ na czole z boku siniak, na policzku siniak, na głowie pod spinką ranka :(
Tak, że ten pora wiązać włosy na stałe w kuca, a nie tylko do obiadu...

U nas Mia tez ostatnio siniaka miala na policzku ona co chwile sie teraz gdzies obija bo wchodzi tam gdzie jej nie wolno. No i chodzi ze swoim wozkiem to czasem sie za bardzo rozpedzi i nie nadaza ehh no ogolnie oczy dookola glowy ;)

No widze ze lobuzuja dziewczyny. Łucja narazie raczkuje i wszedzie wejdzie. Wczoraj wszystkie gazety z lawy posciagala i ogladala.
A jak u was z myciem zebow?? Myjecie dzieciakom??

A co do spania to u nas wczoraj marudzila w nocy. Na dole przebija sie osmy juz zabek. Dwojka ... Ale dzis juz spala ladnie ;)

reklama
Anitaka ja myje od dawna. Zanim wyszły dolne jedynki to przemywałam jej dziąsła wacikiem z wodą, jak tylko przeszłyśmy całkiem na mm. Czasem na focha na mycie, ale zawsze przy porannej toalecie myje sobie sama i wieczorem po kąpieli. Gryzie szczoteczki to coś tam sama wyczyści. Potem po niej poprawiam, ale czasem się muszę nieźle nagimanstykować...

Ola Laura nawet się nie przewradza. Opuszcza się na kolanka, albo na tyłek. Ale jak zacznie próby chodzenia to na bank będą siniaki...aaa jeszcze raz rąbnęła, bo straciła równowage jak spadała na kolana. Wiecie jak? Wstwała przy nodze męża, a ten się akurat odsunął!! Więc oczy serio dookoła głowy....

Do góry