reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Ola oby nic poważnego małej nie było ;)
To postaram się nagrać krótszy filmik tylko do tego potrzebuje męża bo jak Laura widzi telefo to odrazu zmienia punkt zainteresowania :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Haha u nas z telefonem to samo :D

Dziewczyny troche z innej beczki ma ktoras z was albo wiem gdzie kupie okap kuchenny wyspowy? w jakiejs normalnej cenie bo szok ciezko jest cos kupic i nie wiem gdzie uderzyc [emoji20]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Fidelle już próbowałam i o niebo wygodniejsza od manduce i panel wydaje mi się że bardziej Mojemu do kolanek dochodzi więc lepiej. Mimo to dzięki wielkie za propozycje Karolask :) może kiedy wykorzystamy :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,
Jestem tu nowa i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grupy:)
Co prawda jeszcze nie Mamusia ale maj czerwiec już będę. Chciałabym zapytać o różne szczegóły związane z prowadzeniem ciąży w Austrii, jakich Polskich lekarzy polecacie. Taka mała informacja niestety nie pracowałam w Austrii jeszcze więc na dodatki nie mam co liczyć. Chyba że któraś z Was wie jak można w takiej sytuacji "sobie pomóc". Może już gdzieś o tym pisałyście ale widzę że tu strasznie dużo postów i nie wiem czy odnajdę. Jeśli ktoś może coś poradzić lub pomóc bardzo proszę o informację.

Hejo ja was w zyciu nie nadrobie wy produkujecie jak by wam placili za to hihi ale super,ze watek tak tetni zyciem. Bardzo,bardzo mnie to cieszy.
Jade do Pl 7 listopada z rana i mam chwilke we Wiedniu jak by ktos mial czas i checi sie spotkac na kawce czy czyms...
Ale fajowe zdiecia,dzieciaki cudne i wy super :-)
Widze,ze wy megachustowe o ile Raphiego nosilam nieraz to Victor nienawidzil chust,nosidel nic tylko wozek nawet na rekach sie darl...Moj gin twierdzil,ze to od tego iz byl duzy i w brzuchu prawie po turecku siedzial i mial dosc sciskania wszelkiego rodzaju. W szpitalu byl jedyny ktory w ciagu chwili wyswobadzal sie z rozkow i innych dziwadel w jakie go chcialy uwiazac hihihi.Jego w Pl jeszcze rodzilam ale to juz inna historia ;-)

Hej Kaśq :)
Jakie dodatki masz na myśli? Bo Kinderbetreuungsgeld należy Ci się mimo, że nie pracowałaś. Musisz tylko dostać Famielienbeihilfe i prowadzić badania zgodnie z MKP. Ale żeby coś więcej powiedzieć, to musisz nieco więcej info o sobie rzucić typu czy masz tu męża, ubezpieczebie, inne dzieci itd. Bez E-card nie będzie Anmeldebescheinigung, bez Anmelde dalsze komplikacje...
Aaa polskich ginelokogów nie polecamy wcale :)

Vici jak masz ochotę odetchnąć w trasie to zapraszam na kawę po drodze :) Jadąc do PL i tak będziesz niedaleko mnie przejeżdżać [emoji14]

reklama
Do góry