reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

karolask gratuluje talentu :-)

Anet ostatnio w lidlu widzialam maszyne do szycia...

My tez kupujemy bio z Hofera albo Janatuerlich

U nas nadal kiepsko z jedzeniem (kp) w dzien za to w nocy co chwile... Popsulo mi sie dziecko znow po szczepieniu... A szczepienie w poniedzialek bylo :-(
Probuje karmic na spiocha, w ciemnym pokoju. Odciagniete mleczko je tylko z lyzeczki.. Znow zapomnial jak sie pije z butelki. Denerwuje mnie juz kp. Maz nawet nie ma jak mi pomoc a w dzien to nie ma jak sie polozyc bo przeciez nie z dzieckiem w chuscie :p Moj synek jest strasznie wymagajacy ale bardzo go kocham. Jednak uciesze sie jak podrosnie.
Bylismy na Pekip ale grupka juz zgrana byla (my dolaczylismy) a dzieci duze (6-7mcy) i Jonathanek tylko na raczkach siedzial. Musze znalezc nowa baby grupe bo w domu juz kota dostaje :p

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Anet do SCS nie tak daleko :) ale U-Bahnem i potem autobusem fakt trochę by to zajeło...
Co do szycia uważaj bo wciąga nieziemsko :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Ew. Mozna do scs badenka dojechac czyli z 11 wystarczy tramwajem 6 podjechac i na sbahn sie przesiasc, a jak sie ma ikea family karte to nie trzeba za ten jeden przystanek placic ;)

Karolask ja poszukam o tych jogurtach gdzie to czytalam, wydaje mi sie, ze w ksiazce o blw ;) no i na alaantkowe chyba tez jest o tym

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, można je też wprowadzić w drugim półroczu życia dziecka, nie trzeba czekać do 10 ani 11 miesiąca (nie ma nigdzie takiego wskazania). Co wybrać? Produkty niesłodzone, pełnotłuste: np jogurt naturalny, serek homogenizowany naturalny, maślanka, twaróg. Radzę omijać szeroki łukiem serki „dla dzieci” i inne mleczne wynalazki, bo są mocno słodzone. Jeśli kupujecie gotowe dziecięce jogurciki i deserki mleczne przeczytajcie koniecznie skład i zawartość cukrów w jednej porcji (jedna łyżeczka cukru to 5g).

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde no właśnie czytam i są 2 wersje. Tych półkowych w ogóle nie biorę pod uwagę :D teraz doszła zagwozdka czy probiotyczne czy nie :D Skończyła już 9, jeszcze nam ryba została to prawie nam zejdzie do 10tego msca ;)

Wasze jedzą chętnie jajka? Bo ja muszę przemycać. Za bardzo niechce, a samego jajka to już w ogóle...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Gabi. Klara pieknie. Łucja ma tak na drugie. :)

Zakupy ...sama musze sie wybrac ale to jak wroce do at bo niestety nie mam czasu biegac teraz po sklepach.
Łucja dostaala taki fajny kozuszek z Primarku. Ale za duzy z metka i paragonem i mialam wymienic to.wiecie co zrobila?? Jak siedziala w lozeczku to z przewijaka ukradla reklamowke z kozuszkiem i urwala metke i oczywiscie musiala znalesc sie w buzi. Ale co tam bedzie na wiosne:)

reklama
Do góry