reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy w Holandii

Wiem ze nie powinnam tyle pracowac niestety w realiach wyglada to inaczej..tylko wlasnie gdzie powinnam to zglosic? do agencji?czy oni moga wymagać odemnie jakies zwolnienie od poloznej lub lekarza rodzinnego?

reklama
Wiem ze nie powinnam tyle pracowac niestety w realiach wyglada to inaczej..tylko wlasnie gdzie powinnam to zglosic? do agencji?czy oni moga wymagać odemnie jakies zwolnienie od poloznej lub lekarza rodzinnego?

Zgłaszasz do agencji nie maja prawa nic wymagać bo tutaj nie ma zwolnień. To ja bym na Twoim miejscu już szła na zwolnienie.

Ja chciałabym dowiedzieć się od was tzn od mam które już rodziły w Holandii czy macie dobre doświadczenia, ? Czy rodzilyscie SN ?

reklama
Witam Was ciepło wręcz upalnie
Chciałbym dołączyć do Waszej grupy .
Mam na imie Anna mieszkam w Holandii prawie 12 lat obecnie w Krimpen aan den Ijssel (6km od Rotterdamu )
Mam synka Juliana W listopadzie stukną 3 latka . Obecnie jestem w 15 tyg ciąży termin na 20 stycznia ...
I bym miała do Was parę pytań ...
1 czy Wy po 12 tyg dostałyście kartę ciąży (książeczkę) ?
Pytam z ciekawości bo jestem dziś po wizycie u gin i jak zapytałam zrobiła na mnie wilcze oczy ...
A w pierwszej ciąży dostałam 12/13 tydz tak jak wyglądała mi 1 wizyta ...

Będę wdzięczna za każde info ?

Pozdrawiam ciepło

Do góry