reklama
jagoda87
Fanka BB :)
Odnośnie ciąży chciałam zapytać czy nadal pracujesz czy jesteś na chorobowym?pytam bo chciałabym pójść już na chorobowe lecz do końca nie wiem jak to zrobić,może coś podpowiesz?
A masz umowę stała czy przez agencje ?
KatarzynaCarmen
Ja osobiście mam kontrakt z holenderska firma już na stałe więc nie zamartwiam się i od.18 tygodnia jestem na ziektewet tzn pracuje ale tylko 4h dziennie . Wypłatę mam wypłacana normalnie . [emoji3] od jutra zaczynam zwangerschapsverlof. 6 tygodniu wcześniej.
KatarzynaCarmen
Z tego co wiem to możesz iść szybciej 6 tygodni albo 4 tygodnie wcześniej . Ja wybrałam wariant 6 tygodni [emoji16] a do kiedy masz kontrakt na fazie b?
Lilla My
Możesz iść na częściowe chorobowe. Np 25% wtedy pracować musisz o 1\4 krócej lub lżej, z czasem będą ci zwiększać chorobowe i zmniejszać obowiązki. Musisz tylko do swojego przełożonego pójść i porozmawiać o tym. Potem 6tyg przed terminem porodu na urlop pójdziesz.Kontrakt mam do pazdziernika,za pare dni mam położna moze czegoś wiecej sie dowiem.chodzi mi bardziej o chorbowe ze wzgledu ze nie daje rady ustać juz 10godzin dziennie i zaczynam cala puchnać
reklama
KatarzynaCarmen