Dzięki wielkie kobietki :*
Bardzo mi przykro że straty dziesiątek
Też pierwsza ciążę straciłam dawno temu w pl ...
Więc dopiero Juliana traktuje jako 1 ciążę
Też książkowa ogólnie czułam się fantastycznie do końca no dobra 3 dni przed miałam skurcze ale mi ciągle mijały. .
Termin na 14 listopada a 18 miałam mieć kolejną wizytę. .18 Obudziłam się o 7 rano zalana krwią podniosła głowę i szczegółów mnie góra przerażona zadzwoniłam do Alejdy 4 min później był już położony u mnie mówi że mam rozwarcie na 3,5 cm i to normalne ok ... pyta czy wody mi odeszły mówię że nic nie czułam i nie wiem tylko mnóstwo krwi ... przebił mi pęcherz i mówi że zielone wody są mały puścił smukłe. .
Dzwoni do szpitala a w szpitalu nie ma miejsca bo miałam rodzic 18 tego ... więc szybko zadzwonił do Św Franciszka i tam miałam być na 13 pytała tylko czy mam jak tam się dostać czy mnie zawieść ... oczywiście mój luby już wracał pędem do domu z pracy ...
Zawiózł mnie do szpitala super wsio ... bóle co raz silniejsze ja nadal (żygajaca) i co raz słabszą ale niby wsio ok ...
Personel cudny troskliwy wszystko ok
Pytam czy mogę prosić o znieczulenie
Tak oczywiście (morfine mi dali )
Godz 17 ja już leje się i wiem że coś nie tak ale niby wsio nadal ok ...
Godz 20 ja już niby 100 procent parte bóle ale nadal cisza i nagle jak wyleciał anestezjolog i zrobił rejestru tak sprzęt inkubator i nawet nie wiem co jeszcze tam wprowadzili bo z jednego 2 doglondajacuch mnie lekarzy zrobiło się 10 ... krzyczą prawie już całkiem odpływałam ...
Wtedy zaczął się horror trójki osób laska we wnętrz mojej cipki rozszarpuwanie nie szło uciekania na brzuch nie szło takim plus łapy nie szło znowu duszenie skakanie laska vakum i kleszcze wyciągnęli 4 kilowego Płocka który niby miał mieć mać 2,5 kg bo ja drobna i maleńki brzuszek jak mogą się k8erowac ostatnim usg w 20 tyg aby stwierdzić czy dziecko będzie małe?
Horror rozszarpana strasznie byłam ponad 20 szwów tylko zewnętrznych ja 3 miesiące po porodzie to nie wiem jak się nazywała
I niby po tym wydarzeniu zas po kontroli adnotacje od razu zrobił chirurg że gdyby była kolejną ciążą ma być intensywnie monitorowana i cc
A tu mi lipa dziś gafa że będzie wszystko robić abym urodziła sn ... aż się boję ... na sama myśl rycze bo to nie jest tak że minęło 3 lata i jest super bo nie jest mam mnóstwo problemów ... ból non stop i normalne czynności fizjologiczne są dla mnie masakra.