reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy w Holandii

Kasia ja jestem z Hagi :)
Super witaj Magda, niestety tutaj mały ruch hehe :) opowiadaj skąd jesteś i kogo się spodziewasz? Córcia synek?

Hej hej ;)
Jeszcze płci nie znamy ;)
Teraz mam 8 tydzień. We wtorek mam wizytę [emoji6]
Ale byłam na urlopie w PL wiec skorzystałam z okazji i tez poszłam na usg. Maleństwo jest i serduszko bije[emoji173]️
To nasze pierwsze dziecko, o które staraliśmy się 3 lata, z czego ponad rok w szpitalu tu w Holandii.

reklama
No mam nadzieje, ze brzuszek nie będzie duży i przetrwam lato bez większych problemów. Póki co zmagam się z jakaś grypą, wróciliśmy wczoraj z mężem z Polski i dzisiaj rozłożyło nas na maxa [emoji30] ledwo żyje, wszystko mnie boli, a do tego te mdłości [emoji849][emoji849][emoji849]

Oj skąd ja to znam , mdłości mnie męczyły od 8 tygodnia do 16 także to było wyjęte z życia.
Pracujesz gdzieś czy jesteś na zwolnieniu teraz ?
Dbaj o siebie i czekamy na informacje po wizycie , tzn wiele więcej nie powie ale zawsze nas informuj [emoji847]

Oj skąd ja to znam , mdłości mnie męczyły od 8 tygodnia do 16 także to było wyjęte z życia.
Pracujesz gdzieś czy jesteś na zwolnieniu teraz ?
Dbaj o siebie i czekamy na informacje po wizycie , tzn wiele więcej nie powie ale zawsze nas informuj [emoji847]

Mnie mdłości zaczęły męczyć dzień po zrobieniu testu. Wiec już 3 tygodnie [emoji30] ale mam nadzieje, ze już bliżej końca mdłości niż dalej [emoji6]
Mam prace biurową wiec mam zamiar pracować jak najdłużej, ale zobaczymy czy to się uda.
A ty już jesteś mamą czy jeszcze nosisz maleństwo pod sercem ?

Mnie mdłości zaczęły męczyć dzień po zrobieniu testu. Wiec już 3 tygodnie [emoji30] ale mam nadzieje, ze już bliżej końca mdłości niż dalej [emoji6]
Mam prace biurową wiec mam zamiar pracować jak najdłużej, ale zobaczymy czy to się uda.
A ty już jesteś mamą czy jeszcze nosisz maleństwo pod sercem ?

Ja jestem mama już ponad 7 miesięcy
Moja pierwsza córka [emoji847]

Magda tak ja brałam można brać bez problemu.
Ja bałam się prowadzenia ciązy w NL i dlatego przeprowadzka tutaj odbyłam się z lekkim poślizgiem. Młodszy synek urodzil sie we wrześniu 2017, potem starszy w maju poszedl do komunii i w sierpniu 2018 przyjechaliśmy do Holandii. Trochę też trwało znalezienie domu itp. Cały czas wykańczamy jeszcze w środku

Super to gratulacje i szczęśliwego rozwiązania, ja nawet nie przeliczyłam że masz dopiero początek ciąży heh :) ja też brałam paracetamol jest bezpieczny, mnie mój mały naszczescie oszczędzil i cała ciąże nie miałam żadnych mdłości i tym podobnym, więc u mnie się sprawdziło akurat że jeżeli syn to nie ma wymiotów,:)

reklama
WITAMY, jeżeli chodzi o to czy ginekolog czy położna, to nie ma takiego wyboru, cała ciążę prowadzi położna, w razie problemów ginekolog w szpitalu.
Także położna [emoji106]

Trzymam kciuki, orientujesz się w którym tygodniu w ciąży jesteś, bo tutaj na usg dopiero od 9 tygodnia
Właśnie nie za bardzo ostatni okres miałam 4 marca...niby jak na razie wizytę mam u ginekologa w sobotę. Więc zobaczymy co powie.

Do góry