reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dla mnie jest ważne, że ja się sobie podobam :-D Oczywiście, jestem w stanie znaleźć niedoskonałości, ale to w życiu codziennym schodzi na drugi plan.

Dziękuję, że pytasz :biggrin2: My akurat na czas tych upałów ewakuowaliśmy się do Szkocji, gdzie pogoda w porównaniu do tego co się dzieję w Anglii jest kompletnie inna. Co fajne, teściów na razie nie ma, przyjadą jakoś po pierwszym. Więc mamy całe domostwo dla siebie .
Jesteś na fejsie na naszych lutowkach?

reklama
Hello Girls

uffff, nadrobiłam

Fajnie się tutaj rozkręciło, tylko ja mam taaaki młyn, że czasu kompletnie brak
Właśnie sobie przerwę w pracy zrobiłam, żeby poczytać
Dzisiaj moje Starszaki na obóz pojechały i już tęsknie, szczegolnie, że Najmłodszy w środę z Dziadkami w góry jedzie. Niby mam ten czas zajęty, pracy dużo, weekend w Krk zaplanowany, a potem lecę do NL, ale i tak mi tęskno

Ja po sn 3, więc nic w temacie cc nie powiem
Co do wagi, to w pierwszej ciąży przytyłam masakrycznie, ważyłam 91kg przed porodem, ale potem jakoś samo zeszło. W kolejnych ciążach już aż tyle nie przytyłam i w sumie jestem teraz szczuplejsza niż kiedyś przed dziećmi, ale też biust nie ten:baffled: Dzieci wyjadły;)
Nie ćwiczę, ale uwielbiam zumbę, jestem wręcz uzależniona, raz, dwa razy w tygodniu chodzę

czy dobrze ogarnęłam, że 4 czekacie na dzidziusie?

miłego wieczorka

Dziewczyny no te mdłosci mnie wykonczą ,cały dzien i to jeszcze zeby szlo wymiotowac a to nie, mdłosci od rana do nocy :no:

Ja w irlandii,,pogoda od kilku tygodni bardziej jak na caraibach, i jeszcze od przyszlego tygodnia 40C zapowiadaja :shocked2:to bedzie koniec zielonej wyspy :sorry2:

Tak na prawde to nie o wage chodzi a o to by czuć się dobrze we własnym ciele, lubić siebie i być zdrowym na ciele i duchu. Bo zbytnia szczùpłosć i zbyt duża otyłość nie jest zdrowa. To pomiędzy czyli nasze lubienie się i zdrowie idą w parze co komu do tego ile ma-przepraszam- w dupie czy w udach.
I właśnie dlatego ja musiałam zacząć działać bo wcale nie czułam się komfortowo a wręcz przeciwnie, czułam, że z każdym kg zapadam się w sobie i nie jest to miłe. Czułam się zwyczajnie chora. I ta waga którą mam teraz jest dla mnie zdrowa bo zdrowo się czuje. Lubie siebie.

@annaoj kce, witaj!
Ja nie czekam na dzidziusia choć może kiedyś.
Też jestem po 3 sn ale informację o cc zbieram bo kolejny porod tylko przez cc i na samą myśl się boję.
Moje starszaki już po wyjazdach więc wiem co czujesz.

@Matka_wariatka86 ojej, kurcze a te opaski uciskowe moze by Ci pomogły na mdłości m

Chrząszczyk chciałabym Ci odpowiedzieć i doszłam do wniosku, że nie bardzo pamiętam. Najstarszy miał coś koło 4 miesięcy, średniak to była masakra bo miał takie etapy , że potrafił się budzić 3-4 razy a on akurat szybko był na butelce ale kiedy zaczął przesypiać całą to nie wiem. Za to najmłodszych przez rok na piersi i kompletnie nie pamiętam jak z nim było. Za to teraz prawie co nic do nas przychodzi. Ma jakiś etap , że przykleja się do mnie.

A w ogóle miałam sen , że w ciąży jestem i to już trzeci miesiąc i ryczalam jak ja teraz to wszystko ogarnę .

Co do wagi 1-sza ciąża plus 12, druga plus 15 trzecia plus 20. Ale od razu po porodzie było minus 10. Nie wiem czemu tak dowalilam, do 20tc było tylko +4 a koniec wyszedł konkretny. Teraz waga 61 , przydałoby się ze3 mniej ale nie mam ochoty przykładać się do jedzenia. Trochę biegam, trochę ćwiczę siłowo na mojej przydomowej siłowni.

Brzuchatki jak się czujecie w te upały?

Matka wariatka współczuję mdłości.

Spokojnej nocy

reklama
O rany...
Mój najstarszy jak miał ok 6 miesięcy, drugi jak miał 10-11 miesięcy, a trzeci jak miał ok rok i 3 miesiące. Czwarty jeszcze malutki ;) ale dobrze śpi w nocy. Budzi się dopiero ok 3, potem o 5-6 i czasem nawet śpi do 8. Ale to wiadomo w wakacje, jak przyjdzie rok szkolny to będzie się pewnie budził przy porannym gwarze.

Do góry