reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dla mnie jest ważne, że ja się sobie podobam :-D Oczywiście, jestem w stanie znaleźć niedoskonałości, ale to w życiu codziennym schodzi na drugi plan.

Dziękuję, że pytasz :biggrin2: My akurat na czas tych upałów ewakuowaliśmy się do Szkocji, gdzie pogoda w porównaniu do tego co się dzieję w Anglii jest kompletnie inna. Co fajne, teściów na razie nie ma, przyjadą jakoś po pierwszym. Więc mamy całe domostwo dla siebie .
Jesteś na fejsie na naszych lutowkach?

reklama
Hello Girls

uffff, nadrobiłam

Fajnie się tutaj rozkręciło, tylko ja mam taaaki młyn, że czasu kompletnie brak
Właśnie sobie przerwę w pracy zrobiłam, żeby poczytać
Dzisiaj moje Starszaki na obóz pojechały i już tęsknie, szczegolnie, że Najmłodszy w środę z Dziadkami w góry jedzie. Niby mam ten czas zajęty, pracy dużo, weekend w Krk zaplanowany, a potem lecę do NL, ale i tak mi tęskno

Ja po sn 3, więc nic w temacie cc nie powiem
Co do wagi, to w pierwszej ciąży przytyłam masakrycznie, ważyłam 91kg przed porodem, ale potem jakoś samo zeszło. W kolejnych ciążach już aż tyle nie przytyłam i w sumie jestem teraz szczuplejsza niż kiedyś przed dziećmi, ale też biust nie ten:baffled: Dzieci wyjadły;)
Nie ćwiczę, ale uwielbiam zumbę, jestem wręcz uzależniona, raz, dwa razy w tygodniu chodzę

czy dobrze ogarnęłam, że 4 czekacie na dzidziusie?

miłego wieczorka

Dziewczyny no te mdłosci mnie wykonczą ,cały dzien i to jeszcze zeby szlo wymiotowac a to nie, mdłosci od rana do nocy :no:

Ja w irlandii,,pogoda od kilku tygodni bardziej jak na caraibach, i jeszcze od przyszlego tygodnia 40C zapowiadaja :shocked2:to bedzie koniec zielonej wyspy :sorry2:

Tak na prawde to nie o wage chodzi a o to by czuć się dobrze we własnym ciele, lubić siebie i być zdrowym na ciele i duchu. Bo zbytnia szczùpłosć i zbyt duża otyłość nie jest zdrowa. To pomiędzy czyli nasze lubienie się i zdrowie idą w parze co komu do tego ile ma-przepraszam- w dupie czy w udach.
I właśnie dlatego ja musiałam zacząć działać bo wcale nie czułam się komfortowo a wręcz przeciwnie, czułam, że z każdym kg zapadam się w sobie i nie jest to miłe. Czułam się zwyczajnie chora. I ta waga którą mam teraz jest dla mnie zdrowa bo zdrowo się czuje. Lubie siebie.

@annaoj kce, witaj!
Ja nie czekam na dzidziusia choć może kiedyś.
Też jestem po 3 sn ale informację o cc zbieram bo kolejny porod tylko przez cc i na samą myśl się boję.
Moje starszaki już po wyjazdach więc wiem co czujesz.

@Matka_wariatka86 ojej, kurcze a te opaski uciskowe moze by Ci pomogły na mdłości m

Chrząszczyk chciałabym Ci odpowiedzieć i doszłam do wniosku, że nie bardzo pamiętam. Najstarszy miał coś koło 4 miesięcy, średniak to była masakra bo miał takie etapy , że potrafił się budzić 3-4 razy a on akurat szybko był na butelce ale kiedy zaczął przesypiać całą to nie wiem. Za to najmłodszych przez rok na piersi i kompletnie nie pamiętam jak z nim było. Za to teraz prawie co nic do nas przychodzi. Ma jakiś etap , że przykleja się do mnie.

A w ogóle miałam sen , że w ciąży jestem i to już trzeci miesiąc i ryczalam jak ja teraz to wszystko ogarnę .

Co do wagi 1-sza ciąża plus 12, druga plus 15 trzecia plus 20. Ale od razu po porodzie było minus 10. Nie wiem czemu tak dowalilam, do 20tc było tylko +4 a koniec wyszedł konkretny. Teraz waga 61 , przydałoby się ze3 mniej ale nie mam ochoty przykładać się do jedzenia. Trochę biegam, trochę ćwiczę siłowo na mojej przydomowej siłowni.

Brzuchatki jak się czujecie w te upały?

Matka wariatka współczuję mdłości.

Spokojnej nocy

reklama
O rany...
Mój najstarszy jak miał ok 6 miesięcy, drugi jak miał 10-11 miesięcy, a trzeci jak miał ok rok i 3 miesiące. Czwarty jeszcze malutki ;) ale dobrze śpi w nocy. Budzi się dopiero ok 3, potem o 5-6 i czasem nawet śpi do 8. Ale to wiadomo w wakacje, jak przyjdzie rok szkolny to będzie się pewnie budził przy porannym gwarze.

Do góry