reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Moja córka miała dwa lata jak przestała jeść w nocy [emoji12] było to dokładnie miesiąc temu. A np. Wczoraj o drugiej musiałam robić jej mleko.

A ja wczoraj zemdlałam przez te upały. Potłukłam głowę i nogę popatrzyłam sosem bo akurat jak to się stało to odgrzewałam mężowi obiad. Wykończą mnie te temperatury
Uważaj na siebie dziewczyno. Paskudne upały. W przyszłym tygodniu ma być lepiej.

reklama
Moja córka miała dwa lata jak przestała jeść w nocy [emoji12] było to dokładnie miesiąc temu. A np. Wczoraj o drugiej musiałam robić jej mleko.

A ja wczoraj zemdlałam przez te upały. Potłukłam głowę i nogę popatrzyłam sosem bo akurat jak to się stało to odgrzewałam mężowi obiad. Wykończą mnie te temperatury
O rany, uważaj na siebie...

Ja tutaj sie czuje jak w tropikach [emoji14]
Wczoraj jeszcze tak mnie glowa bolala, bo oprocz upalu cisnienie wysokie.
Mnie z kolei zapachy przeszkadzaja, naprawde czasem zaluje, zenie mam krzywej przegrody nosowej ;)
Hihi, mi w ciąży straaasznie przeszkadzały.
A poza tym to nic nie czuję, tzn nie wyczuwam zbyt dużo zapachów.

O Jezusie Karolina, straszne przezycie jeszcze w ciazy!

Ja zemdlalam raz w poprzedniej ciazy i tez o zgrozo stalam przy kuchni, ale maz byl ze mna, widzial ze zaczelam sie bujac i mnie zlapal.

Wiesz co, jak poczujesz juz pierwsze symptomy omdlenia, zwezone pole widzenia, pisk w uszach, slabosc, niemoc to szybko kucaj i glowe schylaj jak najnizej miedzy kolana.
Poprawia ukrwienie mozgu i pomaga autentycznie, bo 2 razy to wypraktykowalam po tamtym omdleniu.

Kiedyś po przeczytaniu Hogg " Język niemowląt " a było to w ciąży z pierwszym :-) :) :-D miałam bardzo ambitny plan odkladania syna do łóżeczka i absolutnie nie brania go do łóżka- przecież ono jest moje i męża! Ogólnie napaliłam się na wychowywanie poradnikowe.
O jakże się rozczarowałam i poczułam oszukana, że mam nie taki egzemplarz o jakim pisali mądrzy autorzy albo co gorsza, że to ja sobie nie umiem poradzić i jestem do bani.
Dziecko szybko wyladowalo w łóżku. Do tego marnie spało ale za to nasze krótkie spitkanie z cycem na rzecz butli zaowocowało tym, że sam z siebie w wieku roku pewnej nocy nie obudził się na jedzenie i zaczął przesypiac noce. Za to wysadzałam go do 15 miesiecy ns siku i tez pewnego razu spałam jak kamień i go nie wysadzilam i było sucho.
Córka cyckowa od razu wyladowała w łóżku. Jadla w nocy długo do do 2 r.z. pierś i z jakieś pół roku jeszcze jęczała mimo ogranuczenia więc musiałam odstawić całkiem ale jakiś czas jeszcze wojowała i wstawała na wode i siku. Potem spała już ładnie. Za to ostatni, no szok! Za chwile 5 lat, sikał bardzo dlugo bo dopiero przesypua pierwszy miesiac bez siku na nocnik. Teraz juz bylo raz tylko ale trzeba było wstac, pójść dać sik...bardzo męczące a rano praca. Bardzo cyckowy. Jadł w nocy i się budzil do 3, 5 r.z. musiałam siłą odstawić a i tak sie potem do 4.5 r.z. budził siku czasem z 6 razy! Potem juz siłą przedluzalam i doszliśmy niedawno do raz i teraz pierwsze noce od miesiąca całe przespane.

ps. jestem procyc bardzo....ale jedak po sybuye widzę, więcej plusów butelki. Czy dzieci jakoś zdrowsze bardziej na kp, nie zauważyłam . Tak piszę to ja matka kp 7 miesiecy, pitem 2, 5 lat i na końcy 3 lata. Zęby zdrowsze, szybciej noce przespane jakos tak...Jak będzie dziecko jeszcze to zamierzam krótki czas kp, max rok , nawet nie. Tylko cena mnie powala tych mlek...skąd kase na to???? To jedyny minus.

@karolina921 matko, co za niebezpieczna sytuacja! Uważaj na siebie!

Po edycji, dzieki za cierpliwość.:laugh2:

Ostatnia edycja:
Skąd to znam[emoji4]u mnie też Antoś bywa budowy przez wędrówki wieczorne średniaka, a to bo picie, a to siku, a to buziaczek itp[emoji23]
Taaa, u mnie cora starsza to taki ancymonek ;) Przed snem daje jej pic, a pozniej pytam czy chce siku, oczywiscie nie, alr za 10 minut schodzi siusiu po czytance, za kolejne kilka bo misia szuka, a to jeszcze raz buziak na dobranoc.. Ale wszystkie spia w swoich lozkach, w nocy rzadko cos sie sni i moznaby sie wyspac, ale najmlodsza dojarka nie pozwala ;)

Kiedyś po przeczytaniu Hogg " Język niemowląt " a było to w ciąży z pierwszym :-) :) :-D miałam bardzo ambitny plan odkladania syna do łóżeczka i absolutnie nie brania go do łóżka- przecież ono jest moje i męża! Ogólnie napaliłam się na wychowywanie poradnikowe.
O jakże się rozczarowałam i poczułam oszukana, że mam nie taki egzemplarz o jakim pisali mądrzy autorzy albo co gorsza, że to ja sobie nie umiem poradzić i jestem do bani.
Dziecko szybko wyladowalo w łóżku. Do tego marnie spało ale za to nasze krótkie spitkanie z cycem na rzecz butli zaowocowało tym, że sam z siebie w wieku roku pewnej nocy nie obudził się na jedzenie i zaczął przesypiac noce. Za to wysadzałam go do 15 miesiecy ns siku i tez pewnego razu spałam jak kamień i go nie wysadzilam i było sucho.
Córka cyckowa od razu wyladowała w łóżku. Jadla w nocy długo do do 2 r.z. pierś i z jakieś pół roku jeszcze jęczała mimo ogranuczenia więc musiałam odstawić całkiem ale jakiś czas jeszcze wojowała i wstawała na wode i siku. Potem spała już ładnie. Za to ostatni, no szok! Za chwile 5 lat, sikał bardzo dlugo bo dopiero przesypua pierwszy miesiac bez siku na nocnik. Teraz juz bylo raz tylko ale trzeba było wstac, pójść dać sik...bardzo męczące a rano praca. Bardzo cyckowy. Jadł w nocy i się budzil do 3, 5 r.z. musiałam siłą odstawić a i tak sie potem do 4.5 r.z. budził siku czasem z 6 razy! Potem juz siłą przedluzalam i doszliśmy niedawno do raz i teraz pierwsze noce od miesiąca całe przespane.

bedzie edycja, proszę o cierpliwość cdn.:laugh2:
Z tym sikaniem u dzieci to naprawde roznie bywa.
Moje jak przed snem zrobia tak ok.
A propos sikania i odpampersowania, to wyobrazcie sobie, ze moj syn lal w pampersa 3,5 roku. Kupa na kibelek, ale siku za Chiny. I kiedys pampersa zabraklo, chodzil caly dzien bez i poszlo. W nocy za to zamoczyl przescieradlo ze 3 razy i juz bylo dobrze. Cora miala 2 lata, sama upominala sie o sikanie na kibelek od kilku miesiecy, ale za to kupa w pampers. I ktoregos pieknego dnia powiedziala, ze ona juz wcale pampersow nie chce, ze beda dla dzidziusia (bylam e ciazy) i tak sie odpampersowala. Nigdy tez mi sie nie posikala do lozka.

reklama
To straszenie, że dzieci nie będą chciały spać potem w swoich łóżkach mnie denerwowalo i jednocześnie budzilo obawy. Spały długo starsze z nami, potem kupiliśmy starszym pietrowe i zaczely spać same. Zaledwie kilka razy przeszly i odprowadzane zasypialy dalej. 2 lata temu ( czyli miały 9 i 7 lat) a mały jeszcze z nami. Bardzo dobrze wspominam ten czas. W zasadzie jak mąż ma nocki to czasem przyjdą do mnie spać jeszcze.

Starsze może z dwa razy jak byłam zaspana i nie dosłyszalam że wołaja lub że sie kręcą to posikaly się.
Za to mój najmłodszy misio ...zmusił :D:p mamusie do kupienia prześcieradła podgumowanych bo lał ile Bozia dala wody w pęcherzu;) Nie budzil się, spal jak kamień a wszystko pływalo. Czasem było tak, że sie wysikal na nocnik a i tak do łóżka popŕawił. Na szczęście już to za nami:D
A kupy wszyscy szybko i odpampersieni w dzień bez problemów. Majtki i tyle.
Nie wiem od czego to zależy chyba od wrażliwości.

Ostatnia edycja:
Do góry