reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

ania - do teściowej charakterku już się przyzwyczaiłam. Dzisiaj też miałam małą przeprawę, ale to szkoda pisać. Co do odróżniania dziewczynek, nadal zastanawiam się jak ja to zrobię....

Liza - to Twój ślub - nie daj się. Moi rodzice i teściowie też chcieli rządzić. Ale nam się udało postawić na swoim....

Dorota - ja też idealna nie jestem - zdarza mi się pokrzyczeć. Ale mam podejście, że to ja i mój mąż jesteśmy od wychowywania, a nie babcie i dziadkowie. Nie jestem aż tak niedysponowana, że nie mogę mieć kontroli nad swoimi dziećmi. I mam nadzieję, że teściowa w końcu to zrozumie.

pysia - biedactwo.... Wiecznie zabiegana....

annaoj - może i masz rację. Ale jednak wolałabym, żeby miały wspomnienia związane z babcią i z dziadkiem jak najbardziej pozytywne, a nie pamiętały, że babcia cały czas na nich krzyczała.

anulaaa - może Ty mi poradź, jak odróżnić po urodzeniu dziewczyny?

kate - ja wesele miałam na 80 osób i to już mi się wydawało tłumem.....

stefaa - zakupy zakupami, ale o nas się nie zapomina :tak:

U mnie dziś wieczorek leniwy... Zresztą jak caly dzień.... No i chyba muszę się do szpitala spakować..... Nie sądzicie?

reklama
Ale produkcja tutaj.
Ja wlasnie wykapana wskoczylam do wyrka :).
Moze i ja sie zdecyduje na te pieluchy :).
Poziomki ciekawa jestem efektu kuchni :).
Misiarska nie martw sie napewno rozpoznasz ;).
Doris podziwiam spani z maoa i mezem ja bym sie w zyciu tak nie wyspala :/.
Stafaa szalejesz na fb ;).
I nie wiem co dalej mialam pisac. Skleroza ciazowa :/.

Witam nocnie .

MAMCIA ja sie już wyspalam ,pospalam 3 godz i teraz juz zasnąć nie umiem :-(, a jak u Ciebie z nocami ?.

Doris też podziwiam spanie z córka i mężem ,ja to najchętniej spalabym sama ,wtedy bym sie chyba wyspala :-). Miłego dnia wolnego dla Ciebie :-).

ANULA witaj :-).

ANIU no to teraz ja pomylilam Poziomki ze Stefa :-), dzięki za poprawę :-).I co dzieci pojechały ? Teraz masz luz więc korzystaj :-), też bym tak chciała na chwilę taki luz :-).

MISIARSKA nikt ideałem nie jest :-), ale masz rację ,rodzic to rodzic a nie babcia :-), ja bliźniąt nie mam i mieć nie bede ,ale tak jak dziewczyny mówią ze po ubraniu ich możesz rozpoznać ,a moze nie bede identyczne ,lub ktoras bedzie miała cokolwiek innego od drugiej i tym je rozroznisz :-).

STEFA dzięki za przepis :-).

POZIOMKI widzę cieta ostatnio na M jesteś :-(, musiał Ci zalesc za skórę , ale grunt to nie dac sobie popsuć nastroju :-).
Fajnie z tymi meblami ,czekamy na fotki .

No i więcej nie pamiętam

Byłam u kolezanki ,u niej alan mi sie uspal co jemu sen w dzien sie nie zdaza ,przez to drzemkę wieczorem miał kłopot z zasnieciem . M po nas podjechał do kumpeli :-), ja od niej kilka ciuchow dla oliwki i dla mnie kupiłam :-).

Aha Kate dopiero doczytalam ze też masz syna Alana :-).

O tych pampersach też słyszałam i też zastanawialam sie nad nimi, myślę ze też kupię kilka na próbę
Jakie polecacie ? Gdzie je kupić ?

Dobra idę moze uda mi sie zasnąć

Sorki za post pod postem ,ale z tel pisze

Oliwka już wyspana :-(, teraz muszę czekać aż ona zasnie bo non stop coś chce więc i tak nie zasne jak ona wiecznie mnie wola :-(.
Mój M chyba w ciazy jest :-), wstał właśnie i poszedł do kuchni jeść hi , ja nie jem po nocach a on tak hi .

hej laski

zasiadam do wascodziennie rano,zeby cs naspokojnie zskorbnąć, to Kaceperkmiał wczorajdzień na niespanie i tyle było mojego pisania. Dominika tez podziębiona. pojechałam z nia do lekarza, bo ją strasznie gardło bolało,m myslalam,że to angina, bo miala kropkę na migdale a sie okaząlo,że popuchnięte kanaliki w uszach strasznie.dziwne....

ania 138 pięknie wyglądasz, taka zgrabniutka

mamcia to czekamy teraz na twjego maluszka:)

stefa fajnie,że sie tak wkreciłaś w coś co lubisz:) brawo

liza ja ci wsłczuje, nie chciałabym organizować wesela swojego jeszcze raz, mialam duze parcie, bylismy mlodzi, a rodzice nasi chcieli robic po swjemu, my swojemu, kupe niepotrzebynyh nerwów i szwagierka po weselu nagadala jakis glupot tesciowej i ogolnie cała magia skonczyla sie wielkim nieporozumieniem i niesmakiem........ważne jest aby żyć pożniej ze soba zgodnie a wesele minie. jakkolwiek duzo sily i odwagi w stawaniu na swoim:)

misiarska a moze jakies materiałowe bransoletki dla dzieczynek?

Misiarska moje dwujajowe więc nie jest źle ;-) rozpoznasz... u nas w klasie był Kasia i Basia jednojajowe ja je zawsze rozróżniałam. Moje często chcą być tak samo ubrane więc u mnie na ubranie nie licze :-D
Poziomki a to pod jakimiś zasłonkami szukać? bo szukałam kiedyś na allegro i nie było nic takiego
Marta to kawke pijemy? zapodam coś do kawko może :-)
lody.jpg

Załączniki

• lody.jpg
    lody.jpg
    39,9 KB · Wyświetleń: 54
wpadam z rana ( póżniej nie będę miała kiedy) przypomnieć ze dzis o 21:30 łączymy się !! kto będzie :)

misiarska ja o Was niegdy nie zapomnę :) jestem z Wami ciągle duchem :D tylko jak pisać jak na minutę poajwia się 100 pytań do :)

pomysł marty na rózróżnienie malutkich jest bardzo dobry :) bransoletki z muliny :)

marta dziękuję :) no jest jakieś światełko w tunelu, że chociaż po pracy będę mogła spożytkować swoją nieposkromioną energię do działania i choć trochę poczuję się zrealizowana hihih mam głowę pełną pomysłów, w pracy nie ma szans na rozwinięcie skrzydeł .. latka lecą , dzieci rosną a ja ciągle parze kawe i zawalam się stosem dokumentów - papierkowa robota blęeee ;) ja wolę bardziej kreatywne działania.
U Ciebie też widzialam dzieje się dużo. piękne rzeczy robisz! Ta szafa bomba ! powiedz mi jakiej farby użyłaś ? Pochwal sie jak Ci idzie szycie na maszynie ?

Ania wszystkie informacje przekazałam siostrze dziś będzie na zakupach to sie dowiemy co jest i w jakiej cenie :)

happymama jak się czujesz w nowo-starej roli :) Fabianek grzeczny ?

mamcia a Ty spakowana do szpitala ?

reklama
Do góry