reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
ciekawa jestem ile mój klusek waży ;)
3 miesiące skończył dopiero co ale już pewnie z 6,5kg też waży.

@Halszka_00 - pędzisz jak szalona :) gratulacje, bardzo się cieszę . teraz rzeczywiście będzie malutka różnica. ile ostatecznie myślisz mieć dzieci?

Chrząszczyk1 nie jest wcześniakiem, urodził się w 38+3 tygodniu. W przychodni jest wpisany jako wcześniak wagowy i ma szczepionki dla wcześniaków. Mały się urodził ale zdrowy :)

Elizabeth waży 7100g mniej więcej.

ciekawa jestem ile mój klusek waży ;)
3 miesiące skończył dopiero co ale już pewnie z 6,5kg też waży.

@Halszka_00 - pędzisz jak szalona :) gratulacje, bardzo się cieszę . teraz rzeczywiście będzie malutka różnica. ile ostatecznie myślisz mieć dzieci?

Dziękuję bardzo :-D Mój mąż i ja nigdy nie mówimy ile chcemy mieć dzieci. Myślę, że nie ma jakiejś ostatecznej liczby, jeśli chcemy mieć więcej potomstwa i wciąż będziemy w stanie poświęcać im czas oraz łożyć na ich wychowanie i zachcianki :blink: Zatem trudno mi mówić o konkretnej liczbie.

Dzień w przedszkolu super. Młoda nie chciała wychodzić. Dzisiaj drugi dzień.

Moje córki obie przy kp przybierały mega dużo do 3 miesiąca a później zwolnily. Chwilami nawet bardzo. Ale moja pediatra mowila ze wygladaja dobrze, wyniki maja ok wiec nie musze ich dokarmiać. Starsza odstawiłam od cycka w polowie ciazy z Mlodsza. A Mloda odstawić sie nie chce [emoji14] obie sa drobne. Zosia ma prawie 3 lata i wazy 13.5kg, a Julia ponad 20miesiecy i 9,8kg waży, z tym że wcale nie wyglada na chudzinke i nie jest też tak, ze nie je. Je prawie wszystko. Karmie piersia tylko w nocy.

reklama
Elizabeth waży 7100g mniej więcej.

Dziękuję bardzo :-D Mój mąż i ja nigdy nie mówimy ile chcemy mieć dzieci. Myślę, że nie ma jakiejś ostatecznej liczby, jeśli chcemy mieć więcej potomstwa i wciąż będziemy w stanie poświęcać im czas oraz łożyć na ich wychowanie i zachcianki :blink: Zatem trudno mi mówić o konkretnej liczbie.
...i to jest dobre podejście. Człowiek się deklaruje co do ilości dzieci, a jeszcze podzieli się z tym z rodzina to już umarł w butach. Później zmieni zdanie i gderaja wszyscy, a najczęściej i najwiecej Ci, których sprawa nie dotyczy. Osobiście zawsze chciałam dwójkę i standardowo parkę. Tak też się stało. Później wpadliśmy z Ignasiem. Mówiliśmy, że już nigdy, już starczy. Po latach nam się odwiedziło i tak też mamy Antoniuszka[emoji4]po Antosiu gdyby coś się trafiło to ok ale na ten moment sami juz się raczej nie zdecydujemy.

Do góry